E11 Corolla 1,4 prblém tachometr
-
- Člen Týmu
E11 Corolla 1,4 prblém tachometr
Prosím vas o radu.u me Corolly z roku1998 E11 1332ccm 4E-FE po výměně baterie ukazuje rychloměr od 20 km/h. Při vypnutem klíčku spadne ručička na 0 km/h' ale po zapnutí klíčku najede na 20 km/h a když jedu ukazuje i to rychlost o 20km/h vyšší než je skutecna ( z kontrolováno GPS a radary ve vesnici). Jak se to da vyresetovat ? Zkoušel jsem odpojit baterii na 10 minut s vypnutym klíčkem, po deseti minutách zapojit, po minutě zapnout kliček. Ale problém přetrvává. Předem vám moc děkuji za radu. Jinak je auto v perfektním stavu a myslím si ze sehnat tak spolehlivé auto a i klidné Mladší je nemožné.
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: E11 Corolla 1,4 prblém tachometr
bojim se že jedinej způsob jak to zrušit je vyndat budíky ven a ručně tu ručičku pootočit na její osičce, to samí se mi stalo, když jsem si na Celice měnil podsvícení, ona ta ručička v klidovym stavu klesne na cca -40km/h(proto je tam ta zarážka), a jak dostane štávu tak se zvedne na nulu, nejlíp se to aretuje když máš ty budíky připojený, aby sis to mohl hned vyzkoušet, btw opravit to je práce cca na 30min max, včera jsem to zrovna rozebíral

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
-
- Člen Týmu
Ahoj garfielde. Bojimse ze to asi nepomůže, budíky byly venku a dokud není kliček v poloze zapnuto tak tachometr ukazuje 0 , ale az po zapnutí klíčku a vstupu bproudu do budiku vyleze ručička na 20 km a odtuse zvedá az zajizdy .a jak se dostaneš k rucicce pod to pruhlene plexisklo? Ono jde sundat? Díky moc.
Pročti tohle téma, je tam podobný problém jen s otáčkoměrem. A je tam i popsané jak se k budíkům dostat:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=22086
Snad to nějak pomůže
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=22086
Snad to nějak pomůže

Toyota Corolla E11 | 1.4 4E-FE, HB | Made in Japan
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
já tě chápu, ale ty mě asi moc neAles Syrovatka píše:Ahoj garfielde. Bojimse ze to asi nepomůže, budíky byly venku a dokud není kliček v poloze zapnuto tak tachometr ukazuje 0 , ale az po zapnutí klíčku a vstupu bproudu do budiku vyleze ručička na 20 km a odtuse zvedá az zajizdy .a jak se dostaneš k rucicce pod to pruhlene plexisklo? Ono jde sundat? Díky moc.

Ručička v klidovym stavu(bez napětí) klesne pod nulovou úroveň, proto je tam ta zarážka a jak pootočíš klíčkem, tak se nastaví na nulu, jenže to ty nevidíš, protože do tý doby stejně ležela na tý zarážce

jde to rozebrat snadno, odšroubuješ dva šrouby co jsou nad budíkama a drží ten černej plast okolo nich a vyndáš ho, pak už jen 3 šrouby co jsou na budíkách a plexi už je jen nacvakntý, jen mi nešly budíky vyndat ven, ale jen povytáhnout (zezadu na nich je bovden s lankem), jsem ale měnil jen žárovičky, takže jsem za ně šáhl rukou a neřešil jsem to

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Bacha, ty packy co drží plexi rády praskaj'!