brzdy
brzdy
Zdravím,mám najeto 68000 km a při kontrole v toyote mě zjistili špatné brzdy, předek, zadek kotouče plus destičky. Příjde mě to docela brzo na kotouče,hlavně teda zadní, ani ta hranka vybroušena od destiček mě nepříjde zase tak hrozná. Nemáte někdo zkušenost, třeba kotouč jen stočit? Nebo to se už nedělá
avensis 1,8 2004

avensis T27 1.8 valvematic
Re: brzdy
Tak si ty kotouče přeměř šuplerou 

Přední
tloušťka kotouče [mm]: 26,0
minimální tloušťka [mm]: 24
Zadní
tloušťka brzdového kotouče [mm]: 10,0
minimální tloušťka [mm]: 9
Jakmile ubidou 2 mm, tak je kotouč oficiálně na výměnu, neoficiálně se dá ještě chvíli jezdit. Ale cca 70t je tak akorát. Teď mám firemní Doblo a po 30t jsou kotouče na výměnu, horní uložení už vyměněno po reklamaci a plno další kravinek. Čím novější stroj, tím větší bída.
tloušťka kotouče [mm]: 26,0
minimální tloušťka [mm]: 24
Zadní
tloušťka brzdového kotouče [mm]: 10,0
minimální tloušťka [mm]: 9
Jakmile ubidou 2 mm, tak je kotouč oficiálně na výměnu, neoficiálně se dá ještě chvíli jezdit. Ale cca 70t je tak akorát. Teď mám firemní Doblo a po 30t jsou kotouče na výměnu, horní uložení už vyměněno po reklamaci a plno další kravinek. Čím novější stroj, tím větší bída.

Děkuji za informaci. Je zajímavé, že se sjíždějí rychleji zadní, a to téměř bez ohledu na způsob jízdy.
Asi to dělá nějaký asistent, jinak si to neumím vysvětlit.
Vzadu výměna destiček v 45000 km, vpředu v 60000 km stále dobré.
Asi to dělá nějaký asistent, jinak si to neumím vysvětlit.
Vzadu výměna destiček v 45000 km, vpředu v 60000 km stále dobré.
Toyota Avensis T27 1,8 VVti 108 kW,kombi, 6 M/T r.v. 2009
Způsob jízdy má rozhodující vliv, u mě po 60tKm furt dobrévaran66 píše:Děkuji za informaci. Je zajímavé, že se sjíždějí rychleji zadní, a to téměř bez ohledu na způsob jízdy.

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Ale tak EBD a podobné dělí sílu dle různých údajů. Takže styl jízdy, rozložení hmotnosti po autě, odvzdusneni brzd, .... Je toho mraky. Každopádně těch 45 tisíc je jakž takž dobra hodnota (znám i takové, co to zvládnou za 20t km).
Back in Czech.