Koupě 1. generace Rav4, prosím o radu...

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Meggi
Člen Týmu

Koupě 1. generace Rav4, prosím o radu...

Příspěvek od Meggi »

Ahoj všem rafanům, chtěla bych si koupit Ravku z roku 1995, 2.0i, 95KW s novým LPG. Udržovaná. Doporučujete takto staré auto, nebo ne?
A ještě jsem se chtěla zeptat, má tažné na 1500kg, ale spoustu lidí mi říkalo, že kdybych za ní tahala třeba 2x za měsíc takto těžký náklad, že by mi za chvilku odešel motor, spojka atd., že tyto ravky na to nejsou stavěné a ještě ke všemu že to ani neutáhnou. Je to tak? Mátě někdo zkušenosti s taháním přívěsu?
Děkuji za všechna info :bigups:
hradil.24
Člen Týmu

Re: Koupě 1. generace Rav4, prosím o radu...

Příspěvek od hradil.24 »

Ahoj, vlastnim Ravku z roku 2000 dvoulitr v benzinu upravenou na E85. Mam tazne zarizeni a taham na voziku tunu v prumeru 2 krat tydne. Mam ji tretim rokem a je jako nova. S tahanim nemam problem a nezda se ze by me odchazel motor nebo spojka. Kolega taha taky velkej vozik asi uz 8 let a zatim nic. Snad ani nic nebude :D O tom ze by na to Ravka nebyla stavena jsem jeste neslysel. Je to hlavne o tom jakym zpusobem clovek jezdi, spojku nebo motor muzes znicit i bez voziku. Nevim zda Ti to pomohlo, ale ja jsem spokojen a nemenil bych. Rafka byla muj sen a ted kdyz ji mam bych nic jinneho nechtel. :biggrin:
Meggi
Člen Týmu

Příspěvek od Meggi »

Super, moc děkuji za tyto informace, to jsem potřebovala slyšet :) My jsme prvně tahali jednoho koníka, to je cca 1200kg za Octavkou 1.9Tdi 77KW a ta to s jedním koněm zvládala hravě, tak jsem si říkala, že Ravka 95KW to musí utáhnout jak nic. Nemáš prosím nějakou fotku s přívěsem? :)
hradil.24
Člen Týmu

Příspěvek od hradil.24 »

Ahoj, tak foto nemam, to me nejak nenapadlo fotit. Pokud se jedna o prives na kone, tak to vim bezpecne ze utahne taky. Chodime s dcerou jezdit do jizdarny a vidam tam celkem casto kdy Ravka taha prives na kone. Nejvic co jsem mel zapojeno bylo kolem 1800 kg vcetne voziku a jel jsem trasu Jesenik Ostrava a nebyl zadny problem. A to byl cekem zahul v tech kopcich nezjsemse dostal ke Krnovu.Vyhoupne se samozrejme spotreba, ale to je vcelku normalni. Asi bych se toho nebal, navic s konikem nebudete jiste jezdit 90 a vice. :D
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“