Avensis vs. Octavia I - hluk motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
bar714
Člen Týmu

Re: Avensis vs. Octavia I - hluk motoru

Příspěvek od bar714 »

Aby som to téma nejak uzatvoril a vrátil sa naspäť k tomu, čo bolo podstatou tejto témy: hluk motoru oproti staršiemu autu(Octavia I, 2001, 1.6i 75kW).

Len pre info: mám 2.2 D-Cat 110kW. Môžem teda za seba po 5000 km potvrdiť, že auto je nezrovnateľne tichšie a to ako v pomalých rýchlostiach(tachometrových) do 70km/hod., tak v rýchlosti diaľničnej cca. pri 140km/hod. Pri rýchlosti nad 160km/hod. je počuť veľmi silný aerodynamický hluk od spätných zrkadiel, ale ja osobne tak rýchlo nechodím, len som to skúšal :-).

Motor točí strašne málo otáčok, napr. pri 140km/hod. má cca. 2300 otáčok na 6-stku, takže motor nie je počuť vôbec, čo je počuť asi najviac, sú pneumatiky (18", continental, 225/45), ale nehovorím, že to je rušivé, podľa mňa je to úplne v norme a auto je moc pekne odhlučnené. Ak by aj toto niekomu vadilo, tak stačí spomaliť na 120km/hod. a ten hluk je o polovicu menší.

Čo sa týka jazdy, je moc komfortná - nemám to moc s čím zrovnávať, ale myslím, že to je super, ja som spokojný. Sedák pod stehnami, by mohol ísť vyššie, sedačka by mohla ísť trošku nižšie, odkladacia plocha na ľavú nohu by mohla byť širšia a vyššia, ale inak si myslím, že nie je čo vyčítať... každému bude vadiť niečo iné, takže nemá zmysel to tu podrobne rozoberať.

Snáď to niekomu pri výbere auta pomôže, mne na tom záležalo, aby v aute bolo ticho, bolo pohodlné a tieto moje nároky avensiska splnila.
Toyota Avensis 2.2 D-Cat, 110kW, 08/2009, AT

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“