ODLISNOSTI YARISKA

vše ohledně modelové řady Yaris
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No oni boli aj 1.3 a aj 1.33. ja som porovnal moju 1.33 a túto1.33. (obe 5 dverové)

Samozrejme ten priestor v III yarisovi-teda variabilita priestoru je podstatne horšia. Nechcel som okolo toho písať vela,lebo dobre vieme, akými ťažkými plusmi operoval yaris II oproti yarisu III. V tomto smere-vrátane polohovania sedadiel bol yaris II práve vďaka tomu výnimočným 8) O tom je zbytočné písať.. že ano... No a pri volante mi priestor stačí-ja na max. nemôžem mať sedačku,takže v tomto prípade pri mojej výške 170cm to nevadí .

Čo sa týka tých pásov - nechápte ma tak,že by mi to vadilo. Naopak-bezpečnosť je až na prvom mieste. To je OK.. Len volakedy tu niekomu vadilo to pípanie a preto sa to tu rozoberalo ako to zrušiť.
Inak k tomu taču v strede sa nevyňadrujem,lebo ju nemám ( a ani mi to velmi nechýba..) :P
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
pepyn
Člen Týmu

Příspěvek od pepyn »

Muco gratuluji a přeji mnoho najetých km jak po stránce spokojenosti,spolehlivosti tak i bezpečnosti.

23.8.2012 jsem koupil yaris 3.gen active 1 litr v bílé b.
Nechci hanit 2.gen. protože jsem byl spokojen, taky se nechci chlubit nedej bože povýšeně chovat, ale je to dost hodně rozdílné auto. Podvozek tlumenější, převodovka jiná - delší, řazení přesnější, použité materiály, celkový komfort šel nahoru. Solidní podsvícení palubky.(hlavně v noci)
Negativa bych viděl: v noci když zařadím zpátečku, tak se na displeji objeví obraz ze zadní kamery, který je velmi světlý a to díky zadnímu osvětlení – velmi září do oči (displej vypínám i když je v tuto chvíli nastaven noční režim) samozřejmě kdyby to bylo míň, tak jde zase houby vidět. V noci nejsou nijak podsvícené ovladače na volantu jsou tam jen někde výstupky jinde stejně veliké prohlubně, nejde to při jízdě s jistotou „nahmatat“, tak se mě stalo, že místo abych hovor přijal, tak ho zruším.
Momentálně najeto cca 7000 km, průměr 5,85 l
Když to shrnu, tak bych do toho šel znova.

Muco jak to na Tebe působí když je tma a Ty zařadíš zpátečku a začne svítit displej,mě oslepuje,svítí silně.Couvání ve tmě řeším,že se při řazení zpátečky už rovnou otáčím do zadu a tak couvám,abych zamezil tomu svícení do očí,jelikož pak vlastně špatně vidím zase ven když se zahledím na displej.
Pánové zdar
Naposledy upravil(a) pepyn dne pon 13.05.2013, 15:40, celkem upraveno 1 x.
"BUBBLE" 08/12, Toyota Yaris NG11 5HB 1.0 VVT-i 5M/T Active, 5,5 lt/100 km
descent
Řidič

Příspěvek od descent »

Není problém si ten display nastavit jinak...jas/kontrast. Já s tím problém nemám.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

muco, ty si taky tester yarisov. len skoda ze si nemal este yarisku 1 generacie. :D
Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ďakujem za gratulácie :)

Pre pepyna:
No na mňa to nepôsobí rušivo ponevač nemám kameru-ani "tač displej".Proste jednoducho-rádio s cd a hotovo... 8)

Ale máš pravdu s tými ovladačmi na volante.. Ked som si všimol,že mám na volante "tmu",tak ma to nemilo prekvapilo. Ešteže nemám na druhej strane hands free.. to by ma sralo. No čo by im urobilo,keby nechali tie podstvietenia na volante??? To musel byť pekný luxus ked v IIgenerácie to bolo normálne. Fakt v niektorých prípadoch mi zastane rozum ako aj pri tej kontrolke rozsvietených svetiel a možno aj iné-čo mi teraz hned nenapadá.
Sú to detaili sice,ale považujem ich ako samozrejmé,ked už montujem niečo "navyše".
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

tomko píše:muco, ty si taky tester yarisov. len skoda ze si nemal este yarisku 1 generacie. :D
toho som skoro mal pred tým,než som kupil tento nový. Potreboval som peniaze a premýšlal som ako k nim prísť a mať aj auto.. Takže prvá volba bola : predať yars II a kupiť staršieho ,no potom sa to zvrtlo na kupu nového na tretiny. Takže auto mám a peniaze z predaja starého yarisa tiež.
A to bol zámer 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
pepyn
Člen Týmu

Příspěvek od pepyn »

Zdar,
Pro descent :
ono ty nastavení displeje jsem zkoušel,to jako funguje vše o.k., ale pořád je svítivost značná vůči okolní tmě, dal bych tam ještě více tlumení, je to ale asi můj pocit,nicméně ve tmě při zpátečce se podívám na svůj ksicht do zpětného zrcadla, tak je osvětlen značně, to se potom cítím jak úchyl.
Pro muco :
chybějící kontrolka světel byla má první a zatím poslední (doufám) "reklamace" , :D :shock: , dost nepochopitelné.

Chlapi neuvažovali jste o okenních deflektorech neboli ofuky - měl jsem na yaris 2 gen.origo a aspoň pro mě to byla hooodně dobrá věc.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

pepyn píše: Chlapi neuvažovali jste o okenních deflektorech neboli ofuky - měl jsem na yaris 2 gen.origo a aspoň pro mě to byla hooodně dobrá věc.
Aj ja osm ich mal... Časom možno aj na tohoto kupim. Teraz musím nejaké tie autotričká. Už ich mám objednané ,ale len v šedom , pretože v iných farbách majú len na predné v tejto kvalite VELUR...
http://www.autopotahyshop.sk/product/au ... r-red-230/
Ja som chcel aj do zadu samozrejme.
Toyota Auris 1.8 hybtid
pepyn
Člen Týmu

Příspěvek od pepyn »

Třičko pěkné, k té červené bude supr 8) .
Já zatím koupil potah na hl.opěrrku bílé barvy s logem toyota, trochu to obživilo interiér.
Na lištu před spolujezdcem jsem nalepil model yaris v bílé,ale 2.g,časem vyměním za 3g.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

pepyn píše: Na lištu před spolujezdcem jsem nalepil model yaris v bílé,ale 2.g,časem vyměním za 3g.
Myslíš takéhoto ??, :lol: :lol: :lol: Obrázek Obrázek Obrázek
Toyota Auris 1.8 hybtid
pepyn
Člen Týmu

Příspěvek od pepyn »

Ano, byl v krabičce na mini stojáku,tak jsem ho oboustrannou lepící páskou přilepil,ta lišta je na to akorát :) , nepadá ani nijak nevibruje.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No takže trochu po dlhšom čase užívania yarisa III, môžem skonštatovať - teda presnejšie povedané- som čím ďalej tým viac toho názoru, že prevodovka je inak "ladená"(?)... Proste ako som sa aj zmienil, to auto sa dostane skôr do otáčok a tým je vlastne aj "živšie". Prečo sa mi to zdá? -Okrem zrýchlenia je to aj preto, že napr. pri jazde 90km/hod. je auto znateľne "hlučnejšie" - teda pravdepodobne má vyššie otáčky pri tej danej rýchlosti ako mal yaris II. Preto píšem pravdepodobne, lebo mám model bez otáčkomeru a jednoducho ten motor počujem viac ako to bolo na yarise II.
Ale môže to byť aj tým, že má zvuk drsnejší (športovejší ?) ako mal yaris II
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco
Věčnej rejpal

Re:

Příspěvek od muco »

tomko píše:muco, ty si taky tester yarisov. len skoda ze si nemal este yarisku 1 generacie. :D
Tak teda pre tomka-
konečne môžem porovnať aj tento yaris I.generácie, nakolko ho mala mangelka (už sme ho predali-bol viac na parkovisku ako na cestách-proste bol nevyužity ).

No a k tomu porovnaniu:
Yaris I gen. je ouplne iný 8) (r. 2004 no display už mal z II gen.)
Musím podotknuť, že to bol 3dv. s klimou. Sedí sa v ňom o dosť nižšie. (nemal som vyškovo nast.sedadlo). Vykompenzoval som to vankúšikom (polštář) pod riť :lol: V zákrutách ma až tak velmi nedržala sedačka ako v dnešnom yarise.
Motor ťahal SUPER ! Miestami som mal pocit,akokeby to bola 1.3jka :bigups: Volantom sa točilo trošilinku ťažšie ako s yarisom II alebo III, ale bol to naozaj len nepatrný rozdiel .Motor bol sice 1.0 VVTi ale 4 valec a čo ma veeelmi milo prekvapilo, bola kultivovanosť zvuku motora. Ten motor som skoro nepočul ani vonku a v interieri bolo tiež tichšie ( s mojimi "muzikantskými" ušami to viem sakra porovnať-nevyťahujem sa, len konštatujem 8) ) V porovnaní so zvukom yarisa III gen 1.33-teda tiež 4 valcom sa to nedá ani z ďaleka porovnať .
Vlastne-dá sa:
Yaris 1.33 III gen. má oproti nemu zvuk doslovne porovnateľný so zvukom deravého výfuku -a nepreháňam to (hlavne pri studenom motore )! Synovi to neprekáža . Hovorí, že práve zvuk sa mu na dnešnom yarisovi páči. Je taký "športovejší"...
No čo...- také zvuky 17-22ročný chlapci obľubujú.
Pri podvozku však bol najväčší rozdiel. Yaris I je o dooosť mäkkší a aj ked riadenie poslúchalo na slovo, v porovnaní s dnešným yarisom som mal pocit ,akokeby viac "plával". Určite by som si s ním "rezať" zákruty nedovolil. To však neberiem samozrejme ako závadu-yaris nie je na závodenie :) Prekvapený som bol aj pri startovaní. Motor točil ako besný a samozrejme na prvý šup naskočil. U dnešného yarisa je starter "pomalší" - ale to tiež len konštatujem.
Brzdy-super zaberali ihneď (aj ked tá prodleva bola tak trochu dlhšia ako v dnešnom) no mohol som sa na ne spolahnuť vždy. Spotreba bola podla pal. PC 5,5L /priemer. Ale po dialnici som s ním nebehal. Nemal som dialničnú. Čo sa mi však nepáčilo , že sa display nedal natrvalo nastaviť . Myslím tým to, že po každom nastartovaní som musel vždy počas dňa viac rozsvietiť. Ale tým nechcem povedať, že na display som nevidel. Bola však výhoda v tom, že na to je samostatný čudlík pred displayom a stačilo to len stlačiť. 8)
Dokonca sa dali aj zadné sedadlá posúvať -ako v yarise II-o čom som ani nevedel a milo ma to prekvapilo !
Svietenie v noci bolo dosť slabé... čím to bolo neviem, ale paraboly neboli "vypáleneé" alebo zničené... Ak teda to porovnám s dnešným modelom, Tak dnešný yaris svieti min. 2x lepšie. Asi by to vyriešili možno lepšie žiarovky do yarisa I :(

Ešte pridám porovnanie ostrekovačov. Je to drobnosť, ale pri pomalšej jazde to "cítiť"... Yaris IIIgen, totiž má jeden ostrekovač na ramene toho jedneho stierača. On ten nápad nie je zlý-kde stierate,tam to strieka, ale má velký otvor hadička a skôr to srieka "prúdom" do polovičky skla. Pri 2 ostrekovačoch sa vodu rozprašuje a to je účinnejšie + zbytočne aj neplýtvate s vodou. Vyriešť by sa to dalo tým, že by montovali "trisky" s menšou dierou, aby to skôr rozprašovalo ako striekalo akokeby z hadice :roll:
A ešte sice malý ale dosť dôležitý detail na yarise III je, že pri cúvaní sa rozsvecujú docela silné dve cúvacie svetlá, takže docela dobre vidieť kam cúvaš (kameru ja nemám)
Zrovne včera som si tak brázdil po autobazare-EU a dal som toyoty 3-5tis€. Zaujímavé je, že okrem tých "tereňákov" ako boli RAV4 boli najdrahšie práve yarisy a vo väčšom počte práve tie z I generácie si ceny držia !
No tak to je asi všetko z mojej strany. 8)

Jednou vetou povedané-ak by som sa mal rozhodovať pri kúpe medzi yarisom II gen. a I.gen. s rovnakou výbavou a s rovnakým motorom (samozrejme podľa stavu vozidla), najväčšiou pravdepodobnosťou by vyhral yaris I 8)
Přílohy
111.jpg
(46.92 KiB) Staženo 2974 x
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Re: ODLISNOSTI YARISKA

Příspěvek od josuk »

Tak si k Mucovým vyčerpávajícím recenzím dovolím svojí „trochu“ kritiky na yaris III v přímém srovnání s yarisem I. Po deseti letech, 140 tis. km bez závad (kromě cukání a unikající klimatizace, které byly vyřešené dávno dávno dávno ještě v záruce) proběhl upgrade na yaris S-edition :-)
mínusy yarise III:
- odkládací místa: kapesníky, žvýkačky, mobil, klíče, drobné mince.. to všechno u nového yarise není kam dát, resp. na hromadu na středový tunel.. z toho prostoru pod ruční brzdou navíc svými prsty bez zatažení brzdy nic nevyndám, takže naprosto nepoužitelná přihrádka..
- přes páku ruční brzdy taky řidič nevidí dobře na tlačítka, co tam jsou.. :-O
- přepínač počítadel kilometrů a spotřeby malým čudlíkem na přístr. desce :-O proč propána! (stejné čudlíky má i nastavování hodin – co se nastavují většinou dvakrát ročně)
- ostřikovat čelní sklo lze jedině se zavřeným oknem řidiče
- MP3 jsem musel na flešce překonvertovat do méně než 320 kbps – přestože jiná auta s tím neměla problém..
- páčka tempomatu – radši tempomat ovládám palcem tam kde volant normálně držím, yaris má tenkou páčku kdesi dole, kdy ruka musí obvyklou polohu opustit.. (podle mě zbytečně, místo na volantu je, např. místo docela zbytečného ovládání přijetí a odmítnutí hovoru)
- podvozek je ve srovnání s I generací samozřejmě lepší. Posilovač brzd nastupuje rychleji a posiluje zezačátku více, ale maximální brzdění je řekl bych srovnatelné se starým yarisem – záleží na pneumatikách a nějaké pronikavé technické zlepšení ABS nepozoruji.
- dotykový displej: kapitola sama pro sebe, nevyužitá možnost, nastavení prakticky žádné, manipulace spíš složitější, na co stačil jeden čudlík, na to je potřeba se proklikávat v menu, grafy spotřeby kde to skáče s přesností na 5 litrů úplně na nic, teplota a čas jsou hodnoty pro celou posádku, proč jsou mrněvé na přístrojové desce a ne uprostřed jako dřív..
- mohlo by to mít v nějaké výbavě elektrická i zadní okna (v ČR prý nejsou) a mohlo by to mít zavírání oken i dálkovým zamykáním (věc, co měla auta už před 15 lety)

Plusy yarise III:
+ je to nový
+ a docela pěkný
:-D
ts1990
Manager Týmu

Re: ODLISNOSTI YARISKA

Příspěvek od ts1990 »

Připojím také svůj názor ohledně porovnání generací...v současně vlastním 3. generaci s motorem 1.0 a oproti předchozím dvou generacím mě přijde motor méně živejší a probírá se až ve vyšších otáčkách....chvíli mi dělalo problém zvyknout si na zvuk třívalce a po dvou měsících se mi dokonce zalíbil...jen doufám, že Yaris předvede svou příkladnou spolehlivost a nebudu muset navštěvovat pravidelně servis kvůli reklamacím ohledně výrobních vad jako u předchozích auta Kia Rio současné generace (Korejce bych už nikdy nechtěl po zkušenostech). Současný Yaris je dle mého názoru velmi povedený, volil jsem variantu 1.0 z důvodu dojíždění krátkých vzdáleností do práce do města. Spotřebu držím do 4.6 l/100 km max. dle PP...jediný co mě štve absence denního svícení...nevíte někdo, jak je to se zárukou? Domu jsme na Aurise již po záruce před rokem koupili sadu denního svícení za cenu 900 kč, svítí bezvadně a je po problému, akorát Toyota chce za originál denní svícení na místo mlhovek 7000 Kč, což mi přijde trochu moc. V současné době mám v parkovačkách Cree ledky 25w, které využívám i jako denní svícení, ale za sluníčka raději jezdím na denní, kde mám xenony. V noci svítějí bezvadně, ale nejraději bych je měl jen na noc a přes den měl Ledky v nárazníku. Již jsem potkal Yarise 3. generace s denním svícením, tak přeci člověk kvůli tomu nepřijde o záruku. Děkuji za rady.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“