Zdravim kolegove,
chtel bych poprosit o radu. Chystam se vymenit olej v servu jen mam trochu problem s vyberem vhodneho oleje. Na nadrzce je napsane, ze tam prijde olej do aut. prevodovek dexron typ atf. Problem je v tom, ze tech dexronu jsem nasel x druhu od dexron II, dexron III, dexron IV atd. atd. Muzete mi prosim rict, kteryz nich zvolit, nebo je to jedno???
Diky moc za rady
olej do serva Avensis T25
olej do serva Avensis T25
Toyota Avensis 2,2 D-CAT, 130 kW
Re: olej do serva Avensis T25
myslím že jakýkoliv červený nic nepokazí. Pokud tam máš červený (popř. hnědý když už je jetý)

Je to tak, olej je uz hodne tmavehnedy
takze rikate trojku......no dobra tedy. Diky za radu

-
- Člen Týmu
Mam ten sami problem vypada ze je zluty v autokelly mi nabizely zeleny nebo zluty a jeste jedna vec nevite kolik ho tam ma byt kdyz ho budu menit?
Toyota Avensis 2.0 4D4 85Kw r.v 2004
Dexron III je červený, ten by se tam měl nalít. Já koupil 2 litrovky a ještě mi víc jak 0,5l zbylo. Výměna probíhala tak, že jsem postupně dolíval novou do nádržky serva a tu starou jsem sbíral do nádoby přes zpáteční hadici (otáčením volantu), takhle furt dokola až mi tekla jen krásně červená kapalina
Takhle nemusíš nic odmontovávat a dostávat se zbytečně složitě pod auto.

Potvrzuji.
A jednou jsem jel s prasklinkou na trubice serva a vyplachl jsem ho cca 5ti litry oleje na 150km jen abych ho nezadrel... Ekologové necist.
)

Back in Czech.