Ahoj,
byl jsem na diagnostice, která zjistila špatné časování ventilů.
(Chyba: P1346 - Variable Valve Timing / CMP Sensor Range / Performance)
Bylo mi řečeno, že by pomohlo vyměnit buď:
1) Čidlo (snímač) vačkové hřídele,
2) rozvody motoru,
3) přestavovač.
Akorát není jasné, která výměna pomůže.
Auto ztratilo výkon a kolem 2tis. otáček auto "cuká" (jakoby se přerušovaně přidával plyn). S "cukáním" je spojené "syčení" (jakoby se někam dostával pod tlakem vzduch), nad 2tis. "cukání" a "sykot" přestává.
Chybová kontrolka motoru svítí (po vynulování znovu naběhla).
Vůz startuje bez problémů. Řetěz slyšet není, rozvody měněny nebyly, najeto 170tis km. Volnoběh v pořádku drží otáčky.
Nemáte s tímto zkušenost?
Jde o vůz: TOYOTA COROLLA Liftback (_E11_) [04/97-01/02] 1.4 (1398ccm/71kW/97HP) [02/00-01/02]
Díky
Diagnostika - špatné časování ventilů (Corolla E11 1.4 71kW)
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Diagnostika - špatné časování ventilů (Corolla E11 1.4 7
Ještěže Ti Zlatí kluci čínští zpřístupnili ELM 327 celému světu za pár korun. To si pak kde který garážový kutil,opravující do včera traktor zetor Super 25 a již 20tým rokem držíc při životě sousedovic škodofku stodvácu,takhle po ránu řekne: už je to za pár korun,co bych se do toho nepustil i já a nákupem takového čipu rázem povýší na diagnostika. To pak připojí auto k notebooku,spustí odpovídající software a přečte závadu s výrazem ve tváři jako by právě sežral Šalamounovo hovno a všechna moudrost světa mu spadla k nohám. Problém u těchto lidí je,že vůbec nemají ani nejmenší ponětí jak ta elektronika pracuje a tak navrhnou opravu: vyměníme rozvody - cca 6000,vyměníme čidlo 5000,vyměníme variator 6500 k tomu naúčtujeme práci za 8000 - tj 25500cca nastartujeme motor a závada je tam pořád. Ale milý pane,já jsem vyměnil vše co mi v té chytré mašince psali takže koukejte platit! A ještě tam taky psali,že závada se smaže po ujetí 1000km,takže budte v klidu. Poprosil bych o misto a jméno servisu aby se mu ostatní obloukem vyhnuli. No a aby to nebylo tak jednoduché. Doporučím ještě vyměnu olejového čerpadla,regulátoru tlaku oleje,ventilu ovládajícího průtok oleje do vvt členu,výměnu čidla polohy klikové hřídele,výměnu knock senzoru,výměnu leveho zadního čidla abs a neposlední řadě také olejeo správném API a filtru ne delším intervalu než 10000km.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Zřejmě máš špatnou zkušenost a nějaký "domácí kutil" se ti zavrtal do vozu, stejně tak i já. Ovšem nyní bych byl vděčný za jakoukoliv radu, která se bude týkat mého problému.libor12 píše:Ještěže Ti Zlatí kluci čínští zpřístupnili ELM 327 celému světu za pár korun. To si pak kde který garážový kutil,opravující do včera traktor zetor Super 25 a již 20tým rokem držíc při životě sousedovic škodofku stodvácu,takhle po ránu řekne: už je to za pár korun,co bych se do toho nepustil i já a nákupem takového čipu rázem povýší na diagnostika. To pak připojí auto k notebooku,spustí odpovídající software a přečte závadu s výrazem ve tváři jako by právě sežral Šalamounovo hovno a všechna moudrost světa mu spadla k nohám. Problém u těchto lidí je,že vůbec nemají ani nejmenší ponětí jak ta elektronika pracuje a tak navrhnou opravu: vyměníme rozvody - cca 6000,vyměníme čidlo 5000,vyměníme variator 6500 k tomu naúčtujeme práci za 8000 - tj 25500cca nastartujeme motor a závada je tam pořád. Ale milý pane,já jsem vyměnil vše co mi v té chytré mašince psali takže koukejte platit! A ještě tam taky psali,že závada se smaže po ujetí 1000km,takže budte v klidu. Poprosil bych o misto a jméno servisu aby se mu ostatní obloukem vyhnuli. No a aby to nebylo tak jednoduché. Doporučím ještě vyměnu olejového čerpadla,regulátoru tlaku oleje,ventilu ovládajícího průtok oleje do vvt členu,výměnu čidla polohy klikové hřídele,výměnu knock senzoru,výměnu leveho zadního čidla abs a neposlední řadě také olejeo správném API a filtru ne delším intervalu než 10000km.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
kdepak,v dávných dobách jsem ke svému autu pustil autorizovaný servis,musel jsem kvůli záruce a víc již nikdy nikoho. Ono možná stačí pouze vyčistit sítko pod ventilem vvt, jenže to až ten idiot v servisu musel udělat ty správné úkony a nejdříve vyloučit vše o čem jsem psal v konci předchozího příspěvku.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-