Ak je to pravda, preco to neuviedli ako oficialnu info? Alebo primarne znamena iba zamer, nie dotiahnutie do konca? Nechce sa mi to hladat, ale Toyota EU vydala pred par rokmi stanovisko, kde uvadza, ze vsetky jej benzinove motory su E10 friendly. V DE je E85 uz dlhsie na trhu a motorom schopnym jazdit na etanol by tam trhla slusne predaje... A to, ze DE je primarny EU trh, je snad jasne. Takze toto sa mi moc nezda.aczasa píše:A kupodivu je..... Protoze ten dvoulitr je primarne urceny jako FlexiFuel...
S tym sa neda nic ine, len suhlasit.aczasa píše:Jinak je to stale jen o tom, ze EU vymejsli nesmysly..
Co ja viem... 1ZZ si tiez "skusila" a tlacila ho do svojich modelov dovtedy, kym nebol net plny nielen "total Schaden", ale aj identifikacii pricin.aczasa píše:Takze ten 2.0 si zkusila jako Flexi fuel a nejak to dopadlo, ale uplne to nevzala jako Evropsky vyznamny motor (myslim, ze plni asi jen Euro 4). To bylo duvodem, proc uplne oficialne ani ten motor v EU neuvedla na trh.... Jinak je znamo, ze Toyota se oficialni podpore "alternativnich" paliv vyhejba jako cert krizi... asi vi proc...
Prielom to bol a svojim prejavom je to stale (!) jeden z lepsich motorov. Moja reakcia bola, ze tiez si nieco "vyskusali" a zakaznici platili generalky. Neviem, ktoru verziu ratas ako prvu a ktoru ako druhu, ale zmeny robili priebezne. Napokon, pouzity bol uz v T22...aczasa píše:Kupodivu 1ZZ byl technicky docela prulom v toyotove konstrukci, bohuzel se uplne nepovedly prvni verze.. .druhe byly lepsi.Ten dvoulitr je stale mozne zakoupit - minimalne jako individualni dovoz. Jen ho toyota proste do evropy netlaci... A ani do USA... Nevim co zas kde vidis a jakou konspiracni teorii spradas, ale je to z nekolika duvodu, ktere jis jiz mel moznost cist vyse...
Stáhli odkud ?CommonUser píše:Takze preco stiahli 2.0 tak svinsky rychlo z Avisu nie je celkom jasne.
Hmm, bol by som dal ruku do ohna, ze pred casom na SK stranke dvojliter nebol... Inak tiez pozeram castejsie DE stranky, tam je tusim aj to vyhlasenie o kompatibilite s E10. Tak tuto cast beriem spat.PaJaSoft píše:Prodava se, nabizi se a dodava se i u nas a to porad - viz [1].