Výměna skla

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
ja_kub
Člen Týmu

Výměna skla

Příspěvek od ja_kub »

Ahoj nechci tímto příspěvkem nikoho poškozovat, ale zajímá mě názor ostatních. Klasická situace prasklé sklo, pojištěné. Výměna na pojišťovku. Dovezu do autoskla. Po sundání okna zjištěna pohroma viz foto (proč se tak stalo: kdysi bylo okno měněné v autorizovaném servise a asi to nebylo uděláno pořádně). Byla nutná oprava rámu okna před nandáním nového okna. Komunikováno s autorizovaným servisem kde bylo okno kdysi děláno. Postavili se k tomu stylem ano je to problém, který vyřešíme (tím z mého pohledu uznali svou vinu). Poslali si odtah pro auto a šlo to na opravu do karosárny. Výsledky opravy ukazují další fotky. Co tomu říkáte? Bohužel jsem auto potřeboval takže po jeho vrácení zpět do autoskla (mimochodem super přístup) mi volali, že se jim to nelíbí. A to ani mě samozřejmě. Přesto jsem nechal okno dát a budu řešit až se uklidním a najdu někoho kdo to bude umět opravit lépe (což dle mého musí být).

Vyndané okno před opravou:
http://www.jpeg.cz/images/2014/03/18/iT8V.jpg

Po opravě v autorizovaném servisu:
http://www.jpeg.cz/images/2014/03/18/rdSxG.jpg

Fotek a detailnějších mám více, ale snad to pro ilustraci stačí :-(

PS: omlouvám se, ale nepíšu z pc a nejde mi vložit fotky napřímo.
Toyota Avensis 2,0 D4D Combi, r.v.2008
Kuchta
Řidič

Re: Výměna skla

Příspěvek od Kuchta »

V pondělí jdu taky na výměnu okna tak doufám že to nebude vypadat podobně :shock:
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
flowerpower
Navigátor

Příspěvek od flowerpower »

Úpně jako bych viděl fotky vlastního Ave :shock:
Loni jsem řešil naprosto stejnej problém ...
Hoši v autosklo tu výměnu pěkně ojebali, natvrdo odřeli lepidlo i s barvou a znova to barvou natřít se už neobtěžovali :mad:
K dovršení katastrofy už stačilo jen to, že původní širokej bauset (gumu) nahradili modernější užší verzí bausetu ...
Takže to ten járek schytával jak od poletujících kamínků, tak od každýho deště :cry:
A protože jsem si toho při přebíráni hned nevšimnul, tak to zjistil až můj mechoš za čtvrt roku :roll:
Takže sklo ven, vyřezat rezavá místa, vyvařit novýma plechama, komplet novej lak na střechu + zpět starej širokej bauset ...
No přesně už Ti to neřeknu, ale oprava šla určitě přes 10, jen nalakovat tu střechu stálo 7 ...
2018 Auris TS E180 / 1,6 ValveMatic - 97kW / Active TREND+
EX 2007 Avensis Kombi T25 / 2,2 D4D - 110kW / Sol
EX 2006 Yaris XP9 / 1,3 VVT-i - 64kW / Sol
EX 1997 Corolla E11 / 1,4 - 63kW / Terra
:thumbsup: JAPAN FOREVER :thumbsup:
ja_kub
Člen Týmu

Příspěvek od ja_kub »

koukám, že Ave na tohle asi trpí. Nechce se mi věřit, že by to každý zmatlal a výměnu udělal špatně.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A verit bys tomu mel... Protoze to delaji nedouci.. takze hrabnou sroubovakem pod gumu, aby to urvali a hura... je tam dira a jede to... Zatim to bylo stejne uplne na vsech autech, kde menili sklo...
Back in Czech.
ja_kub
Člen Týmu

Příspěvek od ja_kub »

tak jsem se rozčiloval jaká banda lemplů to dělala v Toy a ono to bude všude stejný. Že se dneska vůbec něčemu divím :-(
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Mám ten samej problém, budu taky řešit s výměnou skla, ale ne a ne se žádnýmu kamínku nechce odletět a udělat tarantuly....Tímto Avensis hodně trpí.....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

ja_kub píše:tak jsem se rozčiloval jaká banda lemplů to dělala v Toy a ono to bude všude stejný. Že se dneska vůbec něčemu divím :-(
Oni jsou totiž (nejen) v těch servisech 1. světová skupina, jak by řekl Bolek. Průměrné stáří aut v Evropě je kolem 10 let (ve Velké Británii neskutečných, neuvěřitelných, 6.5 let), tak si asi říkají, že když tam přistavíme své pětileté auto na výměnu skla, tak že než to sklo "urezne", tak má těch 10 let a jde do šrotu :-). A co si teprv asi říkají když přistavíme 10-ti leté auto ....
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

aczasa píše: ...takze hrabnou sroubovakem pod gumu, aby to urvali a hura... je tam dira a jede to...
Šroubovák na začátku možná, ale pak se tam strčí diamantové lanko a uřízne se to tím.

Ovšem čekat u českých servisů něco jiného, než zde bylo prezentováno.... to už patří doopravdy do říše pohádek :?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A nejhorsi je, ze i kdyz to delaji na pojistovnu (obvykle cca 70% vejvar), tak to neudelaji poradne.. ani nepretrou treba bezbarvym lakem nebo tak neco.... Proste slendrian... Nebo rada, pripojistit sklo a kazdy tri roky menit... a nechat osetrit.. :-)
Back in Czech.
tondaka
Člen Týmu

Příspěvek od tondaka »

Pánové, to co tu popisujete je běžná praxe značkových servisů.
A byl někdo z vás přímo fyzicky přítomen u výměny vašeho skla?
Doporučuji, někdy by jste ty výměnáře zabily hned na místě.
Znám to, protože když vidím, co mě přijde pod ruky, tak bych brečel
Jinak jsu auto-sklenář přes 20 let v Brně u soukromé firmy
As těma 70% vejvaru z výměny na pojišťovnu to taky není tak
I ty pojišťovny šetří, takže max 30% a to jsme rádi
Takových fotek, jaký jsou v prvním příspěvku máme pomalu každej den plný foťák
Tonda
...........................................
Toyota avensis verso,D4D, r.v.2002 a hafo km, motor 50 000 km
Toyota carinaE,5dv,1.6,16V,r.v.1995 a -- : --
petrh90
Člen Týmu

Příspěvek od petrh90 »

Toto je samozřejmě nepříjemná situace :mad: . Je dobré si pročíst recenze před tím než odvezete auto i do autorizovaného servisu. Je přeci jen dobré, že problém přiznali a pokusili se jej vyřešit. Tohohole přístupu se také někde nemusíte dočkat. Já jsem řešil osobně jen opravu autoskla a u té jsem stál a sledoval práci pánů. V Olomouci bych za sebe doporučil Autoskla-trade. Nevím jak to mají s výměnou, ale podle toho jak jsem je viděl pracovat a jak jsem s nemi mohl osobně komunikovat bych jim věřit dát zde auto i na tu výměnu. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“