Kompletní výpadek proudu
Kompletní výpadek proudu
Včera během jízdy najednou vše zhaslo a vypadlo, včetně motoru. Naštěstí se mi podařilo zastavit. Zahejbal jsem kabelama u baterky, kontrolky se rozsvítily a já dojel do cíle. Nicméně potom auto zemřelo zcela, naprosto nic nefunguje. Auto je total bez štávy. Baterka je přitom v pořádku, i kostra a viditelné poškození kabelů nebo třeba pojistky jsem taky nenašel. Takže jsem se nechal odtáhnout (navíc jsem měl vytočená kola, takže musel přijet odtah s ramenem). Teď to čeká na servis, píši to sem spíš z důvodu toho, až bude hledat v budoucnu jiný neštastník se stejným problémem wocogo tak že se to tady již dozví
, snad.
Re: Kompletní výpadek proudu
Uplne bez proudu i prestoze je baterka dobra?
To zni podezrele..
Kdyz jsi meril baterku, tak cim a jak? Ze bys rovnou promeril kabel baterky odpojeny + proti treba motoru na obpor..
Nebo tak neco.
Back in Czech.
Měřil jsem to normální zkoušečkou a to jak baterku samotnou tak kabely i na odpor.
a nic
, napětí normální jen auto bez štávy 
Tak tohle se mě stalo asi před 10ti lety s tahačem Volvo a cisternou plnou paliva na okresce v noci.
Svítím dálkovejma jedu asi 70 v dálce vidím zatáčku a nejednou black out, úplně všechno mrtvý, ale trochu svítil měsíc, tak za brzdění a odhadování zatáčky jsem to přežil a nic se nestalo. Porucha nastala odpojením baterky, protože tam byl vzduchový odpojovač, z něj vypadla plastová hadička ze spojky a jak nebyla pružina pod tlakem, tak se baterky odpojily. Kdo tohle vymyslel, tak toho bych pověsil za koule do průvanu.
Svítím dálkovejma jedu asi 70 v dálce vidím zatáčku a nejednou black out, úplně všechno mrtvý, ale trochu svítil měsíc, tak za brzdění a odhadování zatáčky jsem to přežil a nic se nestalo. Porucha nastala odpojením baterky, protože tam byl vzduchový odpojovač, z něj vypadla plastová hadička ze spojky a jak nebyla pružina pod tlakem, tak se baterky odpojily. Kdo tohle vymyslel, tak toho bych pověsil za koule do průvanu.
RAV4 5gen HSD AWD 2021
RAV4 4gen HSD AWD 2016
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
RAV4 4gen HSD AWD 2016
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Tak už vím čím to, byl to napájecí kabel.
A co s nim? blbe nasvorkovany? prechodovy odpor? vubec tam nebyl? Z tebe dostat poradnou odpoved je jak topit kotata...
Back in Czech.
Ten kabel byl nějaký zoxidovaný, takže to opravili. Btw prej se samostatně neprodává a kompletní kabeláž nacenili na krásných 120 tisíc
, ale prej v poho neni důvod předpokládat, že by teď neměl fungovat stejně dobře jako dŕív.