startovanie po zahriati motora- problem!!

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Jody
Člen Týmu

startovanie po zahriati motora- problem!!

Příspěvek od Jody »

Zdravim, objavil sa u mna na Avensise T22, D4D, problem so startovanim ak sa motor uz zahreje. Rano, resp ak auto dlhsie postoji a motor je studeny, tak je to v pohode, nastartuje bez problemov. Akonahle prejdem par km, motor sa zahreje niekde zastavim na 5,10 min a chcem potom znova nastartovat, uz je s tym problem. Musim to tocit tak 15sec a potom to naskoci. Ak vsak postoji auto dlhsie a klesne teplota motora, tak to potom naskoci zase v pohode. Mal niekto podobny problem, kde by mohla byt chyba? Starter je myslim ze OK, lebo toci, zhavice su tam nove. Diky za radu ak mal niekto podobny problem. Jody
Toyota Avensis,2.0TDI,D-4D,81kW,sedan
Čepo
Věčnej rejpal

Re: startovanie po zahriati motora- problem!!

Příspěvek od Čepo »

Asi "futra" na startéru. Pouzdra v kterých je uložen rotor startéru. :wink: Časem se "vychechlají" a když se motor zahřeje zvětší se i vůle, pak je rotor jemně mimo osu a zvýší se odpor při otáčení. Obvykle pomůže pouzdra vyměnit, popřípadě když už je startér venku a má něco natočeno udělat repas (vyčistit, promazat, pouzdra, uhlíky)
Naposledy upravil(a) Čepo dne pát 07.03.2014, 20:04, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =6&t=23269
kdysi jsem mel stejny problem u Corolly
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
vospi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vospi »

Ahoj, potvrzuji výše uvedené, mel jsem stejný problém na OCT-I tdi. Zkoušel jsem baterku, seřídit predvstrik, filtry atd. Pak sel startér ven a za 600 jsem jej nechal vyčistit a vyměnit Uhlíky či co bylo horší a následně již rok chyta jak za mlada. Za pár korun hodně radosti. Nechej si jej vyčistit a zkontrolovat, případně zrepasovat.
Avensis combi T25 D4D 150 ps, executive navi 12-2008
Jody
Člen Týmu

Příspěvek od Jody »

takze dnes idem na diagnostiku a uvidim co bude vlastne. nasledne asi vyskusam vycistit starter, ja len dufam ze to nebudu vstrikovace :D mal som pocit ze starter je OK, lebo toci, ale neviem no. necham si poradit. diky za info
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Jody píše:mal som pocit ze starter je OK, lebo toci
No to je prave ten problem. Toci, ale ne dost rychle.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Jody
Člen Týmu

Příspěvek od Jody »

tak diagnostika ziadnu vaznu chybu neukazala, aj tak som dal vybrat ten starter a dal ho na repas, zajtra pripadne v pondelok to bude hotove, tak som zvedavy ci to bude OK, alebo tu bude nejaky iny problem. Chlapik co mi robil diagnostiku spominal ze moze byt problem aj nejake "prepady" nafty ale neviem co tym presne myslel, tak dufam ze to bude len v tom startery.
Jody
Člen Týmu

Příspěvek od Jody »

takze repas startera to nevyriesil. je tam pravdepodobne problem s tlakom paliva, dnes este zmeraju v servise "prepady paliva" netusim co to je tak nasledne uvidime. mechanik sa uz priklana tomu ze to bude problem vstrekov, a to uz nechem riesit kedze je to draha zalezitost.takze asi tak :/
avod
Člen Týmu

Příspěvek od avod »

Jody píše:takze repas startera to nevyriesil. je tam pravdepodobne problem s tlakom paliva, dnes este zmeraju v servise "prepady paliva" netusim co to je tak nasledne uvidime. mechanik sa uz priklana tomu ze to bude problem vstrekov, a to uz nechem riesit kedze je to draha zalezitost.takze asi tak :/
No a jak to dopadlo nám už nenapíšeš? Byl jsem na diagnostice v autorizovaném servise Toyoty /kluci u nás na diagnostice nic nenašli/, a tam zjistili /za 1200 Kč/, že má startér při zahřátí pomalé točky: 250 místo 350. Na Aukru jsem sehnal nový za 2200 Kč, vyměním a dám vědět.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“