Ale houby bohati. Do prace to mam 50min MHD a 15min autem. Takze neni o cem...aczasa píše:Jen by me zajimalo na co do mesta auto? Nejezdi MHD? Nebo jsme opravdu vsichni tak bohati..)))
Avensis vs. Octavia I - hluk motoru
Re: Avensis vs. Octavia I - hluk motoru
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

takze 20 minut na kole.
)))) Ne, ja to jen tak dal k dobru..
Rozhodne 50min vs 15 min je obrovsky rozdil a opravdu to ma smysl...

Back in Czech.
Kdyz je hezky jako dneska, 15min na motorce. Jinak na kole 20min dost tezko, mam v ceste dva pomerne velky kopce. Kolega bydli kousek a na kole jezdi, magor, rikal tak hodinku cca.aczasa píše:takze 20 minut na kole.)))

Sakra co to tu melete, co má společného "hluk motoru" s vaším přemisťováním do otrokárny 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Umím porovnat O1-O2-O3, motorizace 1.6TDI, 1.9TDI a 2.0TDI. Všechno je to v porovnání s Avensis T-27 2.2 110kW D-4D mnohem hlučnější.bar714 píše:Ahojky,
mám na Vás otázočku, Avensis ma uchvátil, uvažujem o D-CAT 110Kw a mám pre mňa dôležitú otázočku. Ako to je s hlukom motoru a prenášaním do priestoru pre posádku. Mám octaviu I. 2001 1.6i 75kw a zdá sa mi moc moc hlučná, hlavne na diaľnici, keď idem viac ako 120 km/hod, jak od motoru, tak aj od podvozku a celej karosérie.
Spotřebu sice neřešíš, ale z mých zkušeností, Avensis má spotřebu o 2 litry výše než Octavie, tedy počítej 6-8 litrů, v tvém městském provozu spíš 9.
Vyloženě na město je samozřejmě vhodnější benzinová motorizace. Je jedno, jestli mluvím o Škodě, Toyotě, nebo třeba Peugeotu.
Co se týče ojetin, zejména kvůli zalíbení českých manažerů v naftě, vychází opravdu s výbavou lépe ojetiny s 2.2 příp 2.0 dieselovými motory.
Benziny se volí spíše do rodin a s tím souvisí i povětšinou nižší úroveň výbavy. I když si myslím, že Avensis má vše podstatné již v základu ...
Pro vybavenější benzín by se chtělo asi poohlédnout v zahraničí, nejlépe Švýcarsko ...
Naposledy upravil(a) Demon dne úte 11.03.2014, 06:24, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Muj D-CAT jezdi z 99% po meste a spotreba je lehce pres osm. A myslim si, ze jezdit s naftou umim. Oktavka jezdila to samy za sest.Demon píše:Spotřebu sice neřešíš, ale z mých zkušeností, Avensis má spotřebu o 2 litry výše než Octavie, tedy počítej 6-8 litrů, v tvém městském provozu spíš 9.

Nějak tak, i když v nějakém větším průměru to takový rozdíl asi nebude, když si nechám srovnat Oktávku 110kW a Ave 110kW ve spritmonitor.de, tak oktávka vychází:Demon píše: Umím porovnat O1-O2-O3, motorizace 1.6TDI, 1.9TDI a 2.0TDI. Všechno je to v porovnání s Avensis T-27 2.2 110kW D-4D mnohem hlučnější.
Spotřebu sice neřešíš, ale z mých zkušeností, Avensis má spotřebu o 2 litry výše než Octavie, tedy počítej 6-8 litrů, v tvém městském provozu spíš 9.
počet: 57
min: 4,58
ave:5,70
max:8,53
Avensis pak:
počet:67
min: 5,22
ave: 6,56
max: 8,25
Rozdíl cca litr, což mi nepřijde tak hrozný, je ale pravda, že s Oktávkou se dá jezdit při troše šikovnosti pod pět, s Ave se mi to nepodařilo, ale mám 130kW, tam když se snažím, tak jdu lehce pod 6. Ve městě mám ale co dělat, abych šel pod 7. S oktávkou bez problému.
Dosť som nad tým uvažoval a moje mesto asi neznamená mesto vo Vašom pojatí, väčšinou a to myslím, že bude 90% jazdím po okruhoch, kde sa dá ísť pekne okolo 80-100 km/hod. takže s tým mestom to asi nie je také horúce, ako to vypadá
Aj keď to nie sú až tak dlhé trasy, do 20 km, ale ako keby okreska...
Jako benzín nikde nie je momentálne, resp. je, ale za pol mega a to už je strašne moc. Inak je asi pravda, že vybavený benzín kúpiť nebude žiadna sranda
Ja som chcel trošku vychytávky, ako automat, adaptívny tempomat, xenony, a pod. a to som našiel iba na jednom momentálne a ten stojí toho pol mega...
No neviem, trošku som sklamaný
Inak Yaris určite nechcem, chcem strednú triedu a nie malé prdítko do mesta... zas som síce v meste, ale nie furt, aby som mal také malé a nepohodlné auto bez kufra... budem v tom potrebovať voziť kočiar na SK a pod. a to do takého malého auta nestrčím...

Jako benzín nikde nie je momentálne, resp. je, ale za pol mega a to už je strašne moc. Inak je asi pravda, že vybavený benzín kúpiť nebude žiadna sranda

No neviem, trošku som sklamaný

Inak Yaris určite nechcem, chcem strednú triedu a nie malé prdítko do mesta... zas som síce v meste, ale nie furt, aby som mal také malé a nepohodlné auto bez kufra... budem v tom potrebovať voziť kočiar na SK a pod. a to do takého malého auta nestrčím...

U mne mesto znamena 15km tam a 15km zpet, po ceste asi dvacet semaforu.bar714 píše:Dosť som nad tým uvažoval a moje mesto asi neznamená mesto vo Vašom pojatí, väčšinou a to myslím, že bude 90% jazdím po okruhoch, kde sa dá ísť pekne okolo 80-100 km/hod. takže s tým mestom to asi nie je také horúce, ako to vypadáAj keď to nie sú až tak dlhé trasy, do 20 km, ale ako keby okreska...

tak to som trošku zmiatol asi
Skôr to je 15 km a na nich cca. 4 semafóry, inak cestovná rýchlosť okolo 80 km/hod. V Ostrave to nie je tak hrozné pokiaľ človek nežije priamo v centru, ale tam chodím tak 2x do roka
Inak skôr dookola Ostravy furt... tak to možno nie je tak zlé, čo? 

Ne, tohle by mělo být v pohodě i pro chrochtáky
Do toho bych klidně šel.

To se dá. Já myslel městem Prahu, Brno, kde je cestovní rychlost stejná, jako ve "vedlejším pruhu" maminky s kočárkem. Tak jak jsi to popsal, tak budeš mezi 7 -8 litry. Jak vyjedeš mimo Ostravu, půjdeš k 6. Spotřeby píšu tak, abys nebyl zklamaný. Většina lidí řekne spotřebu "na kterou se dá dostat". Lidi jsou pak tak zblblí, že aby ty hodnoty udrželi, nechtějí brzdit ani před přechodem pro chodce....bar714 píše:tak to som trošku zmiatol asiSkôr to je 15 km a na nich cca. 4 semafóry, inak cestovná rýchlosť okolo 80 km/hod. V Ostrave to nie je tak hrozné pokiaľ človek nežije priamo v centru, ale tam chodím tak 2x do roka
Inak skôr dookola Ostravy furt... tak to možno nie je tak zlé, čo?
I když si myslím, že ten benzín by byl lepší, v naftě ve tvém případě nevidím problém, zejména pokud do jídelníčku auta zařadíš aspoň občas nějakou delší vyjížďku s rodinou na výlet. V podstatě teď s Ave jezdím něco podobného.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
20 minut na kole v zime, v teple v dazdi v obleku a potom prist do roboty kde nemame sprchu a cez den po terminoch behat to je mnamkaaczasa píše:takze 20 minut na kole.)))) Ne, ja to jen tak dal k dobru..
Rozhodne 50min vs 15 min je obrovsky rozdil a opravdu to ma smysl...

(inak by som vazne rad chodil do roboty na biku...)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Zas vis jak Hanzi.... Kde je vule, je i cesta, kde neni vule, je miliarda spravnych duvodu proc to nejde.
))))

Back in Czech.
Dal som na Vaše rady a šiel som si vyskúšať ave na vlastnej koži
Bolo to fajn, oproti oktávke s ktorou jazdím to bol veľký rozdiel. Nebolo tam úplne mega tichúčko, ale motor sa nestihol asi ani poriadne zohriať a hlavne nehralo rádio, ktoré všetky tie šumy ešte vykryje, takže si myslím, že to nebolo vôbec zlé
Trošku to aj vybrovalo keď to stálo, trošku bol počuť motor, ale fakt nič extrémne, som spokojný a idem de toho.
Snáď budem mať trošku šťastia a kúpim dobrý bezproblémový kus, držte mi palce.
Díky za info a majte sa pekne

Snáď budem mať trošku šťastia a kúpim dobrý bezproblémový kus, držte mi palce.
Díky za info a majte sa pekne