rozvody

vše ohledně modelové řady Celica
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

Petr píše:
mison píše:
ombre píše:2 mison: píšeš, že nejsi podrážděný, ale i mě připadá, že si to bereš dost osobně. ale nic proti. Jen mám pocit, že je to zbytečné. Pokud máš pravdu, tak dotyčný nesprávnou napínací kladku vrátí a vezme správnou.

Jinak, prohlížel jsem si fotky go toho motoru z odkazu. Musím říct, že jsi se s tím opravdu vyblbnul. Pěkná práce, klobouk dolů.
no skus to napisat aj do toho inzeratu :o)
ty to tak pěkně zrepasuješ a pak to prodáváš??... tak to bych neudělal to by jsi nechal tolik práce a pak to prodat....ufff
je to pěkně udělany nastříkany čistýradost se na to dívat
to byla Go i klikovky a pístu komplet jo?
vsetko o tom motere je tu http://www.printflow.sk/mison/alltrac/

inak predavam to preto lebo som nabehol bokom o obrubnik a mam posunutu napravu a uz sa mi to neoplati opravovat. Cize preto predavam motor a vsetko okolo neho co je potreba k nahodeniu do ineho za cca 110tis czk
Celica All-trac
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

MIKE píše:když už jste se tak rozpovídali :shock: chci se zeptat, jestli je dobrý vyměnit i vodní pumpu. co mi hrozí, když jí nechám původní? mike
poku dnení vadná ( přehřívá se motor - což teda muže mít i jiné duvody ) nebo nevibruje ( špatné uložení ) tak bych ji při běžné udržbe neměnil, když delám GO tak ji mením..
Andrey
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

7. GEN

Příspěvek od Andrey »

Nazdárek, teď nedávno jsem si pořídil Celicu 7.gen r. v 2001 chtěl jsem se zeptat jestli bych měl udělat nový rozvody, vzhledem k tomu, že je to bazarové auto. Má tahle 7. generace řetězový rozvoďák?? Pokud ano, je nutné výměnu provádět??
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

ma urcite remen, a byt tebou rozvody udelam, je to tak samozrejme jak vymena oleje a filtru :wink:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Andrey
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrey »

Diiky moc za radu, koukal totiz na to jeden kamos znameho co dela v dilne automechanika a z toho ze jsou rozvody schovane pod tim hlinikovym krytem usoudil, ze je to retezovy rozvod.Predpokladam ze cena s kladkama bude dohromady tak 5000, + asi nejaka prace.... jen doufam ze me zase nekde nenatahnou na cene :-(

P.S. Omluva za diakritiku
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

tak jsem se divala do katalogu a je tam fakt retez ce ce, u me by te rozvody vysly kolem 2200,-, odkud ze jsi?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

přesne tak, 1ZZ motory mají rozvodový řetez.. jen bych rád ješte doplnil lenulku že za ty ceny by byla prvovýroba :)

ale bylo by vhodné specifikovat zda jde o 1zz nebo 2zz motor, cena rozvodu se dost liší..
Andrey
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrey »

No jsem z Prahy, doufam ze az budou nejake toyota sraziky, tak se rad budu ucastnit. Mam ted svou lasku par tydnu, tak o ni mam trosku strach :-) a chci, aby jeste dlouho slouzila... Holka papa hodne oleje, ale jinak je to velice elegantni dama. Ziva s decentnim tuningovym kabatkem :-)
Takze teda rozvody neni nutne nejak akutne resit?
1.8 16V VT-i (1794ccm/105kW/143HP)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Andrey píše:No jsem z Prahy, doufam ze az budou nejake toyota sraziky, tak se rad budu ucastnit. Mam ted svou lasku par tydnu, tak o ni mam trosku strach :-) a chci, aby jeste dlouho slouzila... Holka papa hodne oleje, ale jinak je to velice elegantni dama. Ziva s decentnim tuningovym kabatkem :-)
Takze teda rozvody neni nutne nejak akutne resit?
1.8 16V VT-i (1794ccm/105kW/143HP)
105kW by mel být motor 1ZZ takže levnejší varianta rozvodu( to co lenulka zminovala)

Vzheldem k tomu že je nejisté kolik má to auto vubec najeto tak bych doporučil minimálne zkontrolovat řetez mechanikem a ten zjistí opotřebování a doporučí zda vymenit nebo ne.

pokud papá hodne oleje ( záleží co ejhodne oleje ) možná by bylo lepší upravit gufera vntilu nebo zjistit kudy ho papá než bdue pozdě a dojde k nejakému poškození, protože nadmerná spotřeba oleje signalizuje nejakou závadu.
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Když máš jistotu že předchozí majitel ho vyměnil a nemáš na něm naježděno tolik km aby byla plánováná výměna tak neměň.Jakmile máš neznámej původ a minimální nejistotu kolik km má auto naježděno a kdy byla výměna nereš to vyměn rozvody, kladku,napinák , olej , filtry, event. svíčky odměna se dostaví :lol: určitě klid za ty peníze stojí.Já bych to udělal.Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

jak uz jsem psala, je to samozrejme jako vymena oleje a filtru pri koupi auta, svicky samo taky, rozvody bych udelala bez vahani, on ze je tem retaz neznamena, ze to s motorem nenadela paseku!!!
Andrey
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrey »

jo slysel jsem ze je to vyrobni vada celic.... Myslim ze jsem to cetl nekde na wikipedii. Spapala mi tak asi pul litru na 1000 km coz mi prijde opravdu dost... Jo olej uz jsem dolil. Ke konci mesice dojde na vymenu. Dostane novy svicky (nestartuje uplne hned) filtry pujdou samozrejme s tim vsim. Akorat me zajimaly ty rozvody, protoze se bojim ze nemam dostatecne schopnyho znamyho ktery by to chtel (byl schopny) udelat a davat to do servisu.... (Znate to.... :-) ) Ja s tim mam od predesleho auta fakt HROZNY zkusenosti :-). Vsem moc dekuju za odpovedi.
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

nechci vam do toho kecat ale na 7 g. se rozvody nemění proto tam začali dávat zase řetěz dříve od toho automobilky ustupovaly protože to dělalo randál a nedokázali to odhlučnit ale dnes to pomocí vodítek uměj tak to začali praktikovat zase
takže ja bych ho neměnil možná tak po 300tis.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Petr píše:nechci vam do toho kecat ale na 7 g. se rozvody nemění proto tam začali dávat zase řetěz dříve od toho automobilky ustupovaly protože to dělalo randál a nedokázali to odhlučnit ale dnes to pomocí vodítek uměj tak to začali praktikovat zase
takže ja bych ho neměnil možná tak po 300tis.
rozvody s enemění? to je asi nejvetší hovadina co jsme slyšel, i řetezové rozvody MUSÍ měnit, jen maj trosku delsí interval výmeny, možná by stálo za to zjistit jaký interval je doporučený přímo od toyoty apotom o tom pouvažovat. Vzhledem k tmu že to není sporták ale spíše živější cestovní auto tak je absolutne nejisté kolik to má najeto, takže bych udelal vizuální kontrolu a pokud bych byl jen trošku navážkách okmažite bych menit..

ad výrobní vada .. ano něco sjem o tom slyšel ale 0,5l na 1000km je opravdu hodne, nemylsíte? proč by toyota takhel "zkurvenej" motor vypoustela na trh? spotřeba oleje ovlivnuje emise na kterých si poslední donbou tak zakládá, nemluve o její povesti a riziku přidření..
RaW007
Řidič

Příspěvek od RaW007 »

musím souhlasit s Idahem, každej rozvod se mění i řetězovej, má jen o dost větší životnost. U japonskejch motorek se používá jen řetěz nebo soukolí. A pokud je šponovák na dorazu tak se mění řetěz, kola zůstávají.
U aut teda fakt nevím jestli se mění i kola ale řekl bych že ne
Celica r.v.91, motor 3S-GE r.v.93 po úpravě 2023ccm
Odpovědět

Zpět na „Celica“