Jak vypnout klimu při zapnutí ventilace (T25)
Re: Jak vypnout klimu při zapnutí ventilace (T25)
Taky tak, pokud nezmáčknu A/C, tak je jen foukání a to ať zmáčknu Auto nebo otočím kolečkem.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
U mě jako u Kuchty, zmáčknu auto a okamžitě se rozsvítí klima. T25 po FL. Nevím, jestli ta klima je sice puštěná ale třeba "nejede", pokud není třeba ochlazovat či jak to mají borci udělané, já to řeším tak, že mám nastavené v zimě jenom foukání na 2 čárky, teplotu cca 22 - 24 podle situace a vyhovuje mi to. Když se mlží okna, tak zapnu foukání oken, ale zatím jsem to použil jenom snad 2x.
A proc to vubec resite? Vzdyt je to pohodlny kdyz se klima zapne, kdy je potreba, ne? To ze sviti tlacitko klimy, neznamena, ze kompresor se toci. Nebo se mylim?
RAV4 HSD FWD
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě, když tlačítko svítí, tak je klima aktivní. Nevím, proč by měla běžet (a zbytečně žrát výkon), když je venku zima, nepotřebuju odmlžit okna, ale naopak potřebuju zahřát interiér. Pro mě by bylo komfortnější stisknout tlačítko AUTO, který si samo nastaví proud vzduchu, než otáčet kolečkem ručně. Na bavoráku to tak dělá, klimu jsem si zapl až v případě, že to bylo potřeba. Navíc na to AUTO se výkon ventilátoru po nějaké době zase sám snížil, člověk se nemusel o nic starat.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Cožpak o to. On se asi úplně nespíná a netlačí, ale nepatrný neduh se dostaví, když už je tak mezi, že bys přežil v klidu bez, ale ona se ti už sepne. A pak ji musíš prostě vypnout.
)

Back in Czech.
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
t25 pred faceliftom nezapinala klimu pri stlaceni gombiku "AUTO". po facelifte vsak klimu zapina..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
mam predfacelift a klima mi spina....
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Řekl bych, že to je "řadou" ovladače klimy a ventilace. Nemusí to úplně licvat s modelem a faceliftem.
Back in Czech.
No mě to právě někdy pohodlné moc nepřijde. Ten vzduch bez klimy a s klimou je jiný, dejme tomu, že je venku 17 C, ale svítí sluníčko, takže v kabině je třeba 23, mám nastavenou teplotu na 22 C a teď co, čekal bych, že bych měl jet v pohodě bez klimy a nasávat studený vzduch zvenčí. Někdy se mi ale subjektivně zdá, že to nestačí uchlazovat, tak zapnu klimu a najednou je na těch 22C kosa jak kdyby bylo fakt těch 17. Možná je to jenom subjektivní dojem z toho, že pak jde studenější vzduch, ale je to zkrátka rozdíl. Mluvím teď o případu, kdy jenom na stejně nastavenou teplotu jedu na klimu nebo bez ní.kadel píše:A proc to vubec resite? Vzdyt je to pohodlny kdyz se klima zapne, kdy je potreba, ne? To ze sviti tlacitko klimy, neznamena, ze kompresor se toci. Nebo se mylim?
A např. teď v zimě vůbec nechápu, proč by na Auto režim měla jet klima, stačilo by, kdyby si auto jenom řídilo otáčky ventilátorů tak, aby co nejdřív dosáhlo požadované teploty a pak to ztlumilo. Klimu by to asi mělo zapínat jenom v případě, že se teplota v kabině zvýší nad nastavenou, alespoň mě to tak přijde logické...
Honza: ja jsem zil v tom, ze to funguje presne tak, jak jsi popisoval. Kdyz je sepnuty tlacitko, tak to neznamena, ze se kompresor toci. Kdo ma diagnostiku? Jsou videt tlaky chladiva v okruhu klimy? Podle me zapnuty tlacitko klimy neznamena, ze klima chladi, ale ze je jen v pohotovosti, ale samozrejme muzu kecat. Jina vec je, co rikas, ze by interier ochladil venkovni vzduch, ale spina klima. Coz mi je teda nejak jedno, at si klidne chladi. Ubytek vykonu nepozoruju a tech par litru benzinu, co si to vezme za rok me nezabije.
RAV4 HSD FWD
Tak jste meli pravdu, dneska jsem osahaval trubky kdyz jsem mel klimu v automatu a na plny vykon topeni a fakt kompresor jel.
RAV4 HSD FWD
Tak to je nemilé. Samozřejmě platí zákon zachování energie, takže pokud klima nechladí, tak je její odběr snížený - pouze na pokrytí všech mechanických ztrát v klimě, které nejsou ale vůbec zanedbatelné. Ale i tak je to škoda, a vedle denního svícení (deci), ta zbytečně se honící klima přidá další deci. Přitom aby si toto pohlídala lépe řídící jednotka je trivialita. Nepochopitelné.kadel píše:Tak jste meli pravdu, dneska jsem osahaval trubky kdyz jsem mel klimu v automatu a na plny vykon topeni a fakt kompresor jel.
A pak se dívíme, proč mají "Evropská" auta o litr nižší spotřebu oproti Toyotě ....
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Ale ono se da nastavit tester toolem frekvence a intenzita klimy. Tohle zase neni uplna magie. To podporuje i Toyota.
Jedina otazka je, jestli potom zase nebudete rvat v lete, ze to chladi malo atp...
Jedina otazka je, jestli potom zase nebudete rvat v lete, ze to chladi malo atp...
Back in Czech.
Nejlépe by byla manuální klimatizace. Takto lze jen doporučit, nezapínat "AUTO".
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
SPis zapinat auto, ale hned s tim vypinat klimu.... Napriklad sice Prius+ nedela ten nesvar pri pouhem zmecknuti Auto, ale jiz pri volbe "vyhrivani" skla. Protoze to pomerne spravne predpoklada ,ze cilem je casto jen odmlzeni a nikoliv mene caste ohrati. Takze nekomu to prijde opet jako uplne potreni inteligence ridice.... Me to prijde jako souhyb... mackam hold dve tlacitka v zime misto jednoho...
Nesmite hlavne zapominat, na vysouseci funkci klimatizace. To je casta a myslim u toyoty hlavni motivace ji pri ruznych akcich proste natvrdo zapnout... :-/
Nesmite hlavne zapominat, na vysouseci funkci klimatizace. To je casta a myslim u toyoty hlavni motivace ji pri ruznych akcich proste natvrdo zapnout... :-/
Back in Czech.