1.6 Valvematic, áno/nie ???
To stalo v testoch...ze "prevodovka sita na mieru" tomuto motoru 1.6 Valvematic...ale aj to ze prve 3 stupne su nakratko odstupnovane a dalsie 3 zasa dlhe...koli spotrebe motorajeniks píše:mam auris ts 1.6 od zari, najeto cca 6 tis.km, aktualne prumerna spotreba 7.8, je fakt ze 90% je mesto. nekdo tu psal, ze prevodovka byla primo delana pro tento motor? pokud ano, tak to je dost ulet....u auta, ktere na 6ku neudrzi 140km tempomat v "kopcich" na D5. tak lepe bez diakritiky

Rozhodnutie padlo na benzínový atmosferický motor VALVEMATIC...pomerom kvalita/cena
Asi vedia preco to tak spraviliLuke_Luke píše:Na trzich mimo Evropu se Auris prodava s 1.5 a a 1.8 misto nasich 1.33 a 1.6)
Mimochodem co jsem cetl, tak tady nekdo psal pry, ze dlouha je i trojka...tak nevim, osobne jsem to nezkousel.

Rozhodnutie padlo na benzínový atmosferický motor VALVEMATIC...pomerom kvalita/cena
Zdravim ja som majitelom aurisu TS asi tri mesiace a zatial som nabehal 2500km a priemernu spotrebu mam 6,8l a to su vatsinou trasy tak 10-20km a mesto tak myslim ze v pohode.Po dlhsich cestach na okreskach 5,9l.K prevodovke na bezne jazdenie super to ze treba podradit v kopcoch u atmosferickych benzinoch uplne normalne.
- marceltokar
- Manager Týmu
Podradzovanie
A v čom je problem s podradzovaním do kopca? Jediné čo vidím ako negatívum je, že sa vypne tempomat a treba po ňom opäť kliknúť, či?
To sa dá prežuť.
To sa dá prežuť.
Srovnani pro D5tkare... 1.6 Valvematic v Aurisu I zvladne i 85km/h do kopce Lodenice-Rudna... aneb nevim kolikaty kilometr, proste na tempomatu vklidu a pohode, cca 2150 rpm a ani šipka nehlásí podrazovat.... Celkove, ja vim, vyssi spotreba, ale na okreskach se da jezdit na 5 prakticky vsude, resp. nad 65km/h a nemate pocit, jako v Aurisu II.... univerzalni auto ani nastaveni asi vyrobit nejde, lec je divne, ze Auris II se tvari sportovneji a udelali toto..
Re: 1.6 Valvematic, áno/nie ???
Když budou dělat FL Aurisu II zpřevodování lépe upraví a když ne, tak se snad objeví v nabídce pro Evropu motor 1,8. Myslím si, že ideální by byla převodovka z Aurisu I - šesti kvalt s trochu delší šestkou a nabídce motor Valvematic 1,8 

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"