Kupa jazdeneho Priusu 3 gen.

vše ohledně modelové řady Prius
Michael1
Člen Týmu

Kupa jazdeneho Priusu 3 gen.

Příspěvek od Michael1 »

Zdravim chcem od vas poradit uvazujeme so zenou o kupe dalsieho auta a paci sa mi prius chcem sa preto opytat ci to bude vhodne auto pre mna.
Skoro denne jazda Bratislava - Trnava co je cca 60km tam 60km naspat pomerne dost v meste.
Mam v plane nejaku jazdenku kolko tak ten prius znese km nech nekupim nejaky srot pred koncom cca 120k km je uz vela alebo este ok (viem ze vela zalezi aj od spravania sa majitelov predomnou ale i tak)
A kedze som hybrid este nemal aj na co si dat pozor pri kupe

Diki za pomoc
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hoj, na zamysleny provoz je Prius +- vhodny. Tam je ale dalnice, ne? Takze po te bys musel cca 110 - 120 km/h abys mel opravdu dobrou spotrebu.
Na co pozor? .... na pocet km - pri stavu nad 60k km bych se dohodl, ze mi pred / pri koupi vymeni olej v diferencialu / prevodovce. Rozhodne si najit jasnou a dolozenou servisni historii. JInak uz potom je to psise o "nestastne nahode", protoze ta auta jsou snad velmi dobra odzacatku do konce. ;-D
Back in Czech.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ano BA-TT je dialnica, kde je 110tka 6.00-19.00 + kazdodenne zapchy na vjazde do BA - podla mna je to pre prius vhodne.
Michael1
Člen Týmu

Příspěvek od Michael1 »

A co hovorite na 2 Gen. prisu je dobra su velke rozdieli medzi 2. gen a 3 ? Kedze cenovo je to pomerne dost rozdiel... :?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Mel by byt. 2gen ma jen 1.5 motor a 1st gen eCVT, kdezto 3gen ma 1.8 motor a 2gen eCVT. :-) Z toho co vim, je 3gen lepsi ve vsech parametrech vcetne spotreby.

Ovsem 1st a 2nd gen Priusy jiz maji dost experimentalnich dat na to, abych mohl s jistotou tvrdit, ze to jsou "malo poruchova" auta...
Back in Czech.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Ano, na ten provoz je Prius určitě dobrý.
Dilema 2gen vs 3gen se tu už párkrát probíralo. Hlavní je v kubatuře a s tím spojenou dýchavičností 2gen ve vyšších rychlostech (100+ kmh). Nejen že se mu nechce moc zrychlovat, ale i relativně dost žere - cca 6+ litrů, při snaze o 130+ kmh to prudce stoupá. Třetí generace má podstatně větší rezervu výkonu a to se kromě pohody projevuje i na "dálniční" spotřebě, okolo 5 litrů na pohodu. V městském provozu ten rozdíl tolik znát není.
Z hlediska spolehlivosti jsou na tom obě generace velice slušně, takže je to opravdu věc volby cena/stáří/stav konkrétního kusu. 120 tisíc km by neměl být problém - sám to mám. Lze se domnívat, že ani nešetrné zacházení s motorem (spojkou, turbem) hybrid neodrovnává tak jako TD. Čili vyrichtované budou spíš klasické prvky jako nápravy, ale nikoliv vlastní pohon.
hathaway
Člen Týmu

Příspěvek od hathaway »

Pokial môžem poradiť, určite by som radšej šiel do 3.gen. Už len z hladiska toho že najstaršie sú r.v. 2009. Pokial to bude od prvého majitela, kupované SR, ČR, všetky majú elektronickú servisnú knižku, takže skôr predpoklad že je poctivo servisované. 120 000 km pre Prius nieje žiadna zázračná hodnota, vzhladom k tomu aký typ ľudí si Priusy kupuje, ťažko nájdete nejakú uloženku s 50 000km, a ak áno, je to skôr podozrivé. Naviac práve hybridu taká prevádzka môže uškodiť viac ako tých 120 tis. vzhľadom k batérii.
Ja mám r.v.2009 a v súčasnosti najazdené 107 000. Na dochádzanie do práce a postávanie v kolónach asi lepšie auto nenájdete. Ja by som ten svoj len ťažko vymenil za niečo iné (možno za plug-in keby bol lacnejší :) )
Toyota Prius 2010
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tesla S Coupe.. :-) Jen k tomu Priusu doplatit mega a kus.. :-)
Back in Czech.
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

aczasa píše:Tesla S Coupe.. :-) Jen k tomu Priusu doplatit mega a kus.. :-)
Ta Tesla je fakt kára. Mě by se spíš líbila ta 5dveřová verze.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
majklef
Člen Týmu

olej v převodovce

Příspěvek od majklef »

aczasa píše:Hoj, na zamysleny provoz je Prius +- vhodny. Tam je ale dalnice, ne? Takze po te bys musel cca 110 - 120 km/h abys mel opravdu dobrou spotrebu.
Na co pozor? .... na pocet km - pri stavu nad 60k km bych se dohodl, ze mi pred / pri koupi vymeni olej v diferencialu / prevodovce. Rozhodne si najit jasnou a dolozenou servisni historii. JInak uz potom je to psise o "nestastne nahode", protoze ta auta jsou snad velmi dobra odzacatku do konce. ;-D
Ahoj,můžu se zeptat jak je to s výměnou oleje v převodovce?Nikde jsem o tom neviděl zmínku.Díval jsem se i do servisního manuálu v Toyotě kde jsou i pracovní úkony a neviděl jsem to.Nemáš prosím nějaký info,kdy měnit?Díky moc
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jen experimantalni sledovani.. Menit v rozmezi 60 - 90 tisic km (ono asi problem nebude ani pri 150 tisic km, ale...). Je tam Toyota napln. Rozhodne udelat do tri let aspon prvni vyenu, protoze dle zkusenosti z jinych zemi jsou v puvodni naplni rozeznatelne oterove castice kovu pouzitych v e-CVT a je znatelna i degradace maziveho ucinku naplne. Vymenu by asi zvladl i clovek doma, jsou to tri vetsi imbusove zaslepky na prevodovce. Je treba tusim nejakych 3.2 litru...
Back in Czech.
Mark Me_clash
Člen Týmu

Re: Kupa jazdeneho Priusu 3 gen.

Příspěvek od Mark Me_clash »

Zdravim, tato tema je tu sice rok stara ale pre mna velmi aktualna. Chcel by som najma ziskat kontakt s realitou, nacitane a napozerane mam uz toho dost...
Here is a thing: Je tu prosim niekto zo SK (zapad, stred, sever), kto by bol ochotny sa osobne porozpravat o 3.gen, idealne aj s jazdou? Verim, ze sme v tejto pozicii boli uz viaceri a viete ako to je :)

Vopred dakujem, za akekolvek info.
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Ak mas zaujem, tak sa mozme stretnut v Bratislave a pokecat (povozit ta ale mozem len na svojej 2.gen). Ak by si vedel prist cez vikend do Ziaru nad Hronom, tak Ta viem previezt aj na 3.gen :)
www.HybridClub.sk
Mark Me_clash
Člen Týmu

Příspěvek od Mark Me_clash »

V prvom rade dik za rychlu odpoved. Zaujem urcite mam, mna by zaujimala aj 2. gen, ale manzelka by jej male nedostatky oproti 3. gen asi len tazko odpustila. Na vikend ideme do ZV, takze by som si to vedel predstavit v sobotu po obede niekedy v ZH. Co ty na to? Mozeme pokracovat cez SZ aby sme tu ostatnych nezatazovali, potom by som pripadne napisal dojmy do fora :)
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

V mojom popise je link na moje.auto.cz, kde je vsetko ohladne jazdenky z Nemecka popisane (urcite odporucam).
Ja som v Priuse nikdy dovtedy nesedel, akurat cital recenzie na moje.auto.cz a pre Prius som sa rozhodol z pricin, ktore som uz popisal. Jednoducho je to najlepsie auto pre mna (kratke jazdy v meste) a tak nebol dovod zamyslat sa nad tym, ci kupit alebo nekupit :-)
Som z Ruzinova, bohuzial som teraz dlhsie v Nemecku (aj s Priusom), takze s jazdou to bude tazsie...
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Prius“