Par poznamok, ktore Ti pomozu, ked nad nimi pouvazujes.TommyMe82 píše:vím že na Toyota fórum psát o Oktávce II je dost troufalé.
- toto forum je jedno z mala, kde nevladne slepa oddanost znacke a kde Ta apriori nedodrbu za spomenutie konkurencie.
- pises o najazde 40km denne, co je 10-11tis. km rocne. Pri poziadavke na starsi rocnik (cena) je jedinou rozumnou volbou jednoduchsi a spolahlivy benzin. Dokonca ani 1.8 s rozumnou spotrebou oleja nemusi byt mimo hry. Prave naopak, taku kupis za prijemnu cenu. Tieto 1.8-ky su totiz okrem spominaneho problemu s olejom velmi podarene, nenarocne na udrzbu a spolahlive. Mam taku v rodine a viem, o com pisem. Mierne olej zerie, ale nechcem ju dat prec, pretoze uzitok mam z nej vyssi nez cena, ktoru by som zrejme dostal (a za ktoru auto s podobnymi vlastnostami rozhodne nekupil).
- aczasa ma pravdu v tom, ze mechanik spravidla nevie nic moc o aute, ktore mu (a ja dodam, ze niekolkokrat) nepreslo rukami. Potvrdzuje to aj poznamka toho Tvojho, ze tazsie ovladanie volantu je pri Avensise mozno normalne. Mozno si s nim spokojny (a kludne aj opravnene), ale na posudenie auta z modelu, ktory sam nepozna, sa jednoducho prilis nehodi. Ani Perl programator sa moc nehodi na posudzovanie C++ kodu - hoci v Perl-e moze byt dobry. A nic na tom nezmeni ani fakt, ze na to bude lepsi nez uplny laik.
Na okraj: Bez snahy dehonestovat povazujem za hanbu, ked clovek "profesional" ma slabsie vedomosti nez scitany laik. A taka je dnes, zial, realita. Generalizovanie (niekedy az absurdne) je velmi smutnym sprievodnym znakom prace drvivej vacsiny mechanikov.