Koupě dalšího Avensise kolem r.v. 2004
-
- Věčnej rejpal
Tvoj mechanik to neplatí. Platíš to ty. Takže jemu sa samozrejme lepšie servisuje nové. Ale ojazdené po cca 4 rokoch je za polovicu ceny, a to platíš ty a nie tvoj mechanik.
Ja sa na to pozerám tak, ak by som bol živnostník, alebo majiteľ firmy tak by som jednoznačne šiel do nového. Lebo neplatím DPH a odpočítam si to aj z daní zo zisku. Takže vo výsledku si kúpim nové auto oproti cenníkovej cene o cca 40% lacnejšie, a to sa jednoznačne počíta.
Ale ak som súkromná osoba, tak nemá cenu platiť plnú novú cenu auta zo všetkými daňami a poplatkami. A ideálne je kúpiť staršie auto (po pár rokoch za polovicu ceny).
TommyMe82 mimochodom prečo ideš pozrieť Oktávku? Veď Avensis je rovnaká trieda ako Superb. Znížil si laďku? Alebo si zaľúbený do Oktávky a nič iné si nevieš predstaviť?
Ja sa na to pozerám tak, ak by som bol živnostník, alebo majiteľ firmy tak by som jednoznačne šiel do nového. Lebo neplatím DPH a odpočítam si to aj z daní zo zisku. Takže vo výsledku si kúpim nové auto oproti cenníkovej cene o cca 40% lacnejšie, a to sa jednoznačne počíta.
Ale ak som súkromná osoba, tak nemá cenu platiť plnú novú cenu auta zo všetkými daňami a poplatkami. A ideálne je kúpiť staršie auto (po pár rokoch za polovicu ceny).
TommyMe82 mimochodom prečo ideš pozrieť Oktávku? Veď Avensis je rovnaká trieda ako Superb. Znížil si laďku? Alebo si zaľúbený do Oktávky a nič iné si nevieš predstaviť?
Toyota Avensis Sedan 2008 2,2 D-CAT 130 kW
Skoč po ní, ať si Roman koupí Hondu či podobnou srágoru a mechoše živí onRoman Jašek píše:Pokud se Ti neposere motor tak to bude žrat i trávu kolem silnice...
Dojeď do Brna se podívat na tu mou. Za ty love Ti ji prodám...

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
-
- Věčnej rejpal
Ono vzít si auto na firmu a odečíst DPH atd. sebou nese i značné rizika a nepříjemnosti. A to, že auto takto koupené Ti prodají podle obchodního zákoníku a ne podle občanského a to je sakra rozdíl.Yxo píše: Ja sa na to pozerám tak, ak by som bol živnostník, alebo majiteľ firmy tak by som jednoznačne šiel do nového. Lebo neplatím DPH a odpočítam si to aj z daní zo zisku. Takže vo výsledku si kúpim nové auto oproti cenníkovej cene o cca 40% lacnejšie, a to sa jednoznačne počíta.
Pokud budeš řešit nějakou reklamaci tak bude záležet na tom co máte ve smlouvě a tam nebude nikdy nic takové že např. při 3tí reklamaci stejné věci máš nárok na odstoupení od kupní smlouvy atd. Tam to bude napsáno stylem že auto můžeš vrátit ale za určitých podmínek a ztrhnou ti takové prachy za najeté km že se Ti to vůbec nevyplatí.
Avensis 2.2 D-cat
Ahojte,
vím že na Toyota fórum psát o Oktávce II je dost troufalé. K tomuto autu jsem došel, protože často v nich jezdím v práci takřka 10let a nepřipadá mi to jako úplně zlé auto. V rodině Oktávku vlastní několik lidí a jsou spokojení.
Každopádně se řídím i názoru mého automechanika, kterého beru za solidního člověka a mohu jen doporučit. Opravuje auta jak nové tak i staré. Technologii má na vše. Osobně mi doporučuje mrknout opět na Avensise, Forda Focusa II v benzínu(kolem r.v. 2008) a na třetím místě mi řekl a co Oktávka.
Došel jsem k motoru FSI - proč?
Manželka do práce 20km a občas nějaký nákup a návštěva rodin do 10km. 20km je prý tak na hraně na DIESLA. Někdo píšete, že to žere i trávu kolem cesty. Které auto to nežere, když se na to šlape? Přímá úměra. Jedu,"žeru". O motorech FSI jsem hodně pročetl a jsou lidí co lehkou nohou s ní jezdí i za 6,5l a když potřebují předjet, tak předjedou bez problému. Mám možnost mrknout na Oktávku II dovezenou z DE a téměř v plné palbě. Bez kůže, kterou manželka nechce. Pokud se ženě ani Oktávka nebude líbit, tak jdeme zpět k Avensisovi.
Každopádně díky za rady, tipy a příspěvky. Názory Vaše, informace , které neznám beru a poučuji se ! za to díky
TommyMe
vím že na Toyota fórum psát o Oktávce II je dost troufalé. K tomuto autu jsem došel, protože často v nich jezdím v práci takřka 10let a nepřipadá mi to jako úplně zlé auto. V rodině Oktávku vlastní několik lidí a jsou spokojení.
Každopádně se řídím i názoru mého automechanika, kterého beru za solidního člověka a mohu jen doporučit. Opravuje auta jak nové tak i staré. Technologii má na vše. Osobně mi doporučuje mrknout opět na Avensise, Forda Focusa II v benzínu(kolem r.v. 2008) a na třetím místě mi řekl a co Oktávka.
Došel jsem k motoru FSI - proč?
Manželka do práce 20km a občas nějaký nákup a návštěva rodin do 10km. 20km je prý tak na hraně na DIESLA. Někdo píšete, že to žere i trávu kolem cesty. Které auto to nežere, když se na to šlape? Přímá úměra. Jedu,"žeru". O motorech FSI jsem hodně pročetl a jsou lidí co lehkou nohou s ní jezdí i za 6,5l a když potřebují předjet, tak předjedou bez problému. Mám možnost mrknout na Oktávku II dovezenou z DE a téměř v plné palbě. Bez kůže, kterou manželka nechce. Pokud se ženě ani Oktávka nebude líbit, tak jdeme zpět k Avensisovi.
Každopádně díky za rady, tipy a příspěvky. Názory Vaše, informace , které neznám beru a poučuji se ! za to díky
TommyMe
Naposledy upravil(a) TommyMe82 dne pon 10.02.2014, 19:11, celkem upraveno 1 x.
A proč ne Auris, který je konkurentem Focuse a Octávky ? S benzínovou 1.6 ideální volba na tento typ jízd.
Koukni třeba sem:
http://www.autoweb.cz/ojetiny-do-230-00 ... -vs-auris/
Koukni třeba sem:
http://www.autoweb.cz/ojetiny-do-230-00 ... -vs-auris/