Cukání-Váš názor

vše ohledně modelové řady Carina
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Cukání-Váš názor

Příspěvek od odaz »

Zdar všichni, mám takový problém s Carinkou. Předtím cukala při přidání plynu a při přeřazení i se studeným i s teplým motorem. Tak jsme s bráchou změřili stroboskopem předstih a ejhle bylo tam 22 místo 10. Tak jsme to nastavili na 10 jak to má být a to se začaly dít věci. Začalo to cukat skoro pořád a tak, jako když někoho táhnete na laně a neumíte to, zkrátka brutálně. Nemohl jsem se skoro rozjet z křižovatky a oranžová dioda ECONOMY svítila jak vzteklá i při mírmém přidání plynu na volnoběh a motor, jako by se dusil až tak ke 3 tis. ot. Napadly mě hned jen 2 věci: Kabely a svíčky. Kabely jsem vyškrtl hned, protože jsem je měnil před 4 měs.-Tesla Blatná. Tak určitě svíčky, nic jiného myslel jsem si, protože palivový filtr jsem měnil na jaře a vzduchový má 14 dní i s cestou od KN. Když jsem otevřel motor, abych se podíval na svíčky, zjistil jsem, že tam něco pronikavě smrdí ja spálená guma. Byly to koncovky kabelů na svíčkách a nejvíc na 3. a 4válci, které jak jsem zjistil při povolování svíček byly zjevně málo dotažené, protože na svíčce z 3.válce byl očouzený pás po celé délce. Zkontoloval jsem vůli elektrod spárovkama a všechny byly v pohodě, tj. 0.7mm, pálí taky pěkně, podle vzhledu a mokré taky nebyly. Ještě doplním, že svíčky mají naj. asi 25.000km, povětšinou jezdím na krátké trasy 10km do práce a zpět a jsou to Densa Japan, kt. tam mají být. Vyčistil jsem víčko rozdělovače, namontoval svíčky. Vypadalo to, že je to lepší ale jen na chvilku. Tak ted nevím, co si o tom mám myslet, jestli třeba ty špatně dotažené svíčky mi nějak zk..vily koncovky kabelů a proto to cuká a nebo jsou to svíčky, zkrátka už nevím. Tak bych chtěl znát váš názor, jestli se to už někomu nestalo... Díky předem za nápady. Odaz
EX.-CARINA II XLI 1.6 16v 77kw 1991-ted slouží mým rodičům
AVENSIS Sol 2.0 VVTi D4 108kw
Toyota-vím proč...
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

Něco podobného by mohly dělat kabely, na Čmeldě je toto normální
RAV4 D-CAT
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

kabely

Příspěvek od odaz »

Brácha si myslí taky, že to budou kabely, ale mě se to nechce věřit-vždyt jsou skoro nové a najel jsem na nich jen asi 3000km...
Toyota-vím proč...
igor čistič
Navigátor

Příspěvek od igor čistič »

Podívej se na ty dvě očouzené svíčky, jestli u nich není oddělený porcelánový střed od kovové matky a neutíká tudy tlak.
Tak jsem to měl já u nové platinové svíčky, také Denso.
Carina E 1,8i kombi "97"
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

svíčky

Příspěvek od odaz »

To jsem zkoušel, nebyla. To by ta svíčka nepálila dobře ne? A všechny 4 vypadaly, že pálí dobře...
Toyota-vím proč...
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od odaz »

Zajímavé je, že když nastartuju studený motor, a přidám na volnoběh trochu plynu, tak economy jde do oranž. a motor se jakoby dusí, se stoupající teplotou motoru už při pom samém to dělá míň... a je potřeba o něco víc šlápnout na plyn, aby se rozsvítila oranž. economy...
Toyota-vím proč...
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 odaz: Nemyslím, že je to kabelama. Možná ti to saje falešný vzduch, někde od čidla podtlaku dále, čemuž napovídá kontrolka ekonoměru. Dále to samozřejmě může ovlivňovat další podtlakové regulátory, kterých je tam několik. Ovšem předstih se myslím reguluje již elektronicky, ale nevím to jistě :?.
Občas se stává, že nějaký "servisman" nastaví rozvodovou kladku o jeden zub vedle, a pak to takhle může blbnout.
Nebo může být vadný palec, rozdělovač, či právě regulátor předstihu.

Někdy opravdu stačí prohlédnout - vyměnit hadičky a spony ke všem podtlakovým regulátorům, zkontrolovat těsnění pod sacími parohy a koupit sprej na čištění skrticí klapky, a prostříkat s ním celé sání i za klapkou. Když ani to ne, tak změřit vstřikovače.
Bylo by dobré zkusit i ty svíčky, kup třeba jen nejlevnější Brisky, na vyzkoušení. A když ani to ne, tak už si to asi jen hodit :-).
Obrázek
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Cena

Příspěvek od odaz »

To Ombre: A nevís kolik to tak vyjde vymenit ty hadicky a spony? A jak poznám, kudyma to taha fales. vzduch?
Toyota-vím proč...
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 odaz: změřil bych si průměry hrdel a koupil hadičku - hadičky v metráži. Mají je třeba v Thornu nebo v nějakém obchodě s technickou gumou. U nás je vyrábí firma optimit, ale kde je seženeš, nevím. Já jsem dával na saní, ale jiné auto část soupravy palivovývh hadic do favorita. Každopádně to bude za pár korun i se sponama.
A jak to poznáš? Blbě. Hadice pozohýbej, překontroluj spoje, pokud budou děravé, zpouché, popraskané, či mastné, tak bych je vyměnil. Dále bych si rozdělal hustší mýdlovou vodu a štětečkem jí nanesl na spoje a těsnění sání. Bublinky to sice vypouštět nebude, ale roztok se bude ztrácet. Mýdlo je tam proto, aby se snížilo povrchové napětí a roztok se rozlil i na mastném a zaprášeném povrchu.
Ale pokud ti to takhle moc blbne, tak by to někde (pokud vůbec) mělo přisávat hodně, mělo by to být vidět a cítit jen zrakem a hmatem.
Pokud ne, bude to asi něco jiného.

IMHO bych sání vizuelně zkouknul, hlavně ty hadičky, pak bych se podíval na svíčky, pak bych změřil hodnoty vstřikovačů, potažmo ostatních el. součástní na cestě. Začal bych od nejjednoduššího a nejlevnějšího.
Obrázek
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

ok

Příspěvek od odaz »

ok, dík moc, zkusím to nějak pořešit...ozvu se jak to dopadlo
Toyota-vím proč...
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Dojmy z auta...

Příspěvek od odaz »

Tak bych vám chtěl napsat moje dojmy z Carinky po nějaké době od změny předstihu a mých následných problémů...
Je pravda, že když jsem psal ten první příspěvek, ujel jsem s autem jen asi 10km. S přibývajícím počtem km se postupně snižovalo cukání a taky motor celkově jel líp. Oražová Led economy se při normální jízdě rozsvítí jen občas a nebo po nastartování když přidám plyn na volnoběh, ale to bych spolu s občasným cukáním mezi asi 1700-2300 připisoval svíčkám, které jsem trápil bezmála 26000km vysokým předstihem a asi 75% z toho počtu km špatnýma kabelama. Svíčky půjdou zanedlouho nové-DENSA IRIDIUM, takže by i tyto drobnosti měly zmizet... :D
Toyota-vím proč...
peter.kucik
Člen Týmu

Cukání motoru

Příspěvek od peter.kucik »

Podobne sa správal motor 4A-FE na mojej Carine II .
Problémy som odstránil výmenou sviečkových káblov za originály Toyota a sviečkami Denso Iridium. Popri tom som vyčistil aj škrtiacu klapku.
Odvtedy ide motor ako hodinky.
Toyota Carina II 1.6 16V GLi sedan M91
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Tak se trochu vrátím k tomu cukání.Mě to dělá jen při zahřátým motoru.Většinou na trojku kolem 2000 otáček.Vždycky to párkrát cukne a potom to zase jede.Jednou se mi stalo že když sem chtěl trochu roztáhnout dvojku tak to začalo poskakovat jako stará koza,bláznivě na mě blikal ekonoměr.Pustil sem plyn a znova sešlápnul a zase to jelo v pohodě.Kabely sou tam půl roku a svíčky Denso taky.Máte někdo nějakej nápad nebo zkušenost?
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
jakr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakr »

Taky mi cukala, mezi 1500 - 2000 se nedalo jet, při prudším přidání plynu zabublala (jako Zetor 25) a pak teprve motor zabral :mad: chudák spojka. No a teď po výměně svíček a zapalovacích kabelů, je po problémech. :lol: Motor se srovnal, táhne hezky už od spodu a plynule. Už nemusím držet vyšší otáčky a můžu se plynule rozjíždět. Mám nové auto 8)
Carina E, 2.0 GLi 3S-FE
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Auto a výše uvedené problémy

Příspěvek od odaz »

Tak jsem to vyřešil. Víc napíšu zítra...
Toyota-vím proč...
Odpovědět

Zpět na „Carina“