Mám se bát ojetého dieslu? (2.0 D-4D)
Mám se bát ojetého dieslu? (2.0 D-4D)
Ahoj, prosím zkušenější o názor. Uvažuji o ojetém Versu, zatím jsem byl nakloněn spíše benzínu, ale zaujala mě jedna nabídka dieslového Versa z roku 2010, najeto 180 tis.
Mám důvod se bát, že dříve nebo později mě bude čekat drahá investice (vstřiky, filtr p. částic)? (pro info - najedu pod 20 tis. ročně)
Díky moc za názory.
Mám důvod se bát, že dříve nebo později mě bude čekat drahá investice (vstřiky, filtr p. částic)? (pro info - najedu pod 20 tis. ročně)
Díky moc za názory.
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ja už bych do jeteho naftaku nesel. Mel jsem corollu D4-D, kupovali jsme ji, mela 138 000, jak padlo 200 000, tak uz to zacalo, SCV, vstřiky, dvouhmoty setrvačník , u tech novejsich se prida filtr pevnych casti. Kup benzin, dej do toho plyn + primazavani ventilu, popr. s privstrikem benzinu a mas klid. Tim nerikam, ze se to nemuze pokazit, preci jen to bude jete auto.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Já bych to viděl asi takto - on ten diesel nakonec asi vyjde v součtu na provoz levněji, ale prostě budou průběžně přicházet "nahodilé" problémy. Třeba takovou váhu vzduchu v současném Suberbu už beru jako spotřební materiál - 100 000km nevydrží, ale není to žádná tragédie - prostě se rožne kontrolka, z nuly na 100 to má potom asi za 3 minuty, ale zajedu do servisu, 3500Kč a je to vyřešené na dalších 80 000, vstřiky atd. podobně. Turbo - jako největší položka - by mělo aspoň do 300 000km vydržet, ale záleží, jaký s tím jezdil závodník. Ale i tak by to měl rozdíl ve spotřebě pokrýt.
Každopádně bych ale bral v úvahu i to, že benzín je prostě benzín.
Každopádně bych ale bral v úvahu i to, že benzín je prostě benzín.

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
S 1CDFTV 1/2.gen neprohloupíš, pokud bude dobře servisovaný. Vždy říám lidem co ho maj od novoty, nezbavujte se ho, víte jaký byl servis a ten motor pul mega najede, cokoliv jiného ojetého bude nejisté kvuli historii. Tady víte na čem jste. Samozžejem jiná otázka je když ho cchš koupit ojete se 150 ( haha spíše 250+ ) tisícema..adyy píše:Díky moc všem za rady, v podstatě to samé mi řekli i v Toyota servisu, takže koupím jednoznačně benzín.
180 tkm.
Já bych se toho nebál, pokud má najeto skutečných 180t. km a bylo servisováno, tak je to auto v pohodě a ještě toho hodně najede. Koukej hlavně na stav auta. Pokud má auto najeto takový počet km, tak minulý majitel to auto s největší pravděpodobností servisoval, tak jak se má, potřeboval totiž, aby jezdilo.