Zimný štart
Zimný štart
Zdravím Rafani, nerád zakladám novú tému, ale nikde som to nenašiel, tak sorry.
Moja prekliata čierna vdova Rav4 III 2.2 D4D má zasa novučký problém ... už ma to aj prestáva baviť, ale chcem jej dať ešte šancu. Pár problémov, čo som s ňou už mal, som tu písal, tak ma už možno poznáte.
Tentoraz sa rozhodla, že proste bude robiť problémy pri štartovaní. Kým neklesne pod nulu, tak ide na drnc. Dnes napr. bolo -12 a štartoval som tak na 10x. A teraz pozor. Žhaviče, trysky, baterka, nafta, filter to určite nie sú, to boli pred nedávnom problémové veci a všetko je vymenené. Nafta maxxmotion s aditívom od castrolu, celý palivový systém prebehnutý špeciálnym prípravkom na dekarbonizáciu a zožratie vody.
Správa sa to takto:
- sadnem do auta, zapnem kľúčik, nažhavím, štartnem, auto ako keby chcelo chytnúť, normálne kopne do výfuku a potom točí naprázno.
- keď som poučený z predchodzieho rána, sadnem, nažhavím, vypnem, nažhavím, vypnem, nažhavím a idem štartovať, ale to isté, chytá na 10x s plynom na podlahe. Akonáhle chytí, dymí, ale to je normálne, keďže je zima. Keď do toho zapnem webasto, tak robím ruský tank a susedov nevidno ... Keď sa zohreje, ide krásne, žiadny dym, pekný chod, nie je hlučné. Ak vypnem, hneď naštartujem bez problémov, dokonca keď ho nechám aj vychladnúť a po 2 hodinách skúsim naštartovať, normálne chytí na drnc...
Tak a teraz BABO raď, lebo akonáhle niečo opravím, odíde niečo iné, akoby moje autá mali záľubu v tom ma trápiť..........
Moja prekliata čierna vdova Rav4 III 2.2 D4D má zasa novučký problém ... už ma to aj prestáva baviť, ale chcem jej dať ešte šancu. Pár problémov, čo som s ňou už mal, som tu písal, tak ma už možno poznáte.
Tentoraz sa rozhodla, že proste bude robiť problémy pri štartovaní. Kým neklesne pod nulu, tak ide na drnc. Dnes napr. bolo -12 a štartoval som tak na 10x. A teraz pozor. Žhaviče, trysky, baterka, nafta, filter to určite nie sú, to boli pred nedávnom problémové veci a všetko je vymenené. Nafta maxxmotion s aditívom od castrolu, celý palivový systém prebehnutý špeciálnym prípravkom na dekarbonizáciu a zožratie vody.
Správa sa to takto:
- sadnem do auta, zapnem kľúčik, nažhavím, štartnem, auto ako keby chcelo chytnúť, normálne kopne do výfuku a potom točí naprázno.
- keď som poučený z predchodzieho rána, sadnem, nažhavím, vypnem, nažhavím, vypnem, nažhavím a idem štartovať, ale to isté, chytá na 10x s plynom na podlahe. Akonáhle chytí, dymí, ale to je normálne, keďže je zima. Keď do toho zapnem webasto, tak robím ruský tank a susedov nevidno ... Keď sa zohreje, ide krásne, žiadny dym, pekný chod, nie je hlučné. Ak vypnem, hneď naštartujem bez problémov, dokonca keď ho nechám aj vychladnúť a po 2 hodinách skúsim naštartovať, normálne chytí na drnc...
Tak a teraz BABO raď, lebo akonáhle niečo opravím, odíde niečo iné, akoby moje autá mali záľubu v tom ma trápiť..........
sklamanie
Sklamem ťa, ale to ma napadlo ako prvé a je ako nový...tiež postupujem tak isto... a ten prípravok bol na bázi PRUFUNG od Liqui Moly... Je to rovnaký výrobca, len ten bol na priame použitie do nádrže, niekoľkonásobne silnejší. Žiaden Velfobín by som tam nelial...
očakávania
Hmm čakal som, že niekto začne padaním nafty, alebo tlakom v motore a nie hneď SCV ventilmi... to sa asi nedá nijak zistiť na diagnostike, čo? len rozobrať a zreteľom karbón, usadeniny a tak... hmm no hádam najskôr pohľadám menšiu závadu...
zvrhávanie
Na tomto fóre som založil celkovo 3 témy, v ktorých som sa dohromady nedozvedel nič a problém som vyriešil logicky, keďže logika mi nechýba. Vždy som napísal odpoveď a nejednému som s tým pomohol.
Vždy po založení témy som však dostal aj pár odpovedí typu:
Toyota nevie diesele, kúp si benziňáka a pod. Kašlem na takéto odpovede, sú mi hlboko, pretože absolútne nič neriešia... založte si vlastnú tému a tam debatujte, prečo je benzín lepší ako diesel. Aj keď to má pre a proti.
A teraz K VECI! Tlaky mám v poriadku, čerpadlo je taktiež fajn, nafta padá pred čerpadlom, asi nejaký ventil, alebo to má na starosti webasto, keďže ho teraz hojne využívam. Skúsim na rozbočke na webasto pozrieť, či sa nestráca nafta. Dám vedieť.
Vždy po založení témy som však dostal aj pár odpovedí typu:
Toyota nevie diesele, kúp si benziňáka a pod. Kašlem na takéto odpovede, sú mi hlboko, pretože absolútne nič neriešia... založte si vlastnú tému a tam debatujte, prečo je benzín lepší ako diesel. Aj keď to má pre a proti.
A teraz K VECI! Tlaky mám v poriadku, čerpadlo je taktiež fajn, nafta padá pred čerpadlom, asi nejaký ventil, alebo to má na starosti webasto, keďže ho teraz hojne využívam. Skúsim na rozbočke na webasto pozrieť, či sa nestráca nafta. Dám vedieť.
Já když jsem četl tvoje příspěvky, tak mě přišlo že jsi dost zoufalý z toho krámu, tak jsem ti nechtěl psát abys to hodil ze skály, ale tak trochu tě navedl k prodeji a následnému koupi benzíňáku. Já jezdil nafty asi 15 let a už to doma nechci.
Pokud se ti tady nedostane rady nebo pomoci kterou žádáš, tak už jen zbývá prodej nebo servis.
A pokud by tady fungoval admin trochu jinak tak ty naše blitky které nejsou k tématu přesune jinam a nebo je smaže a dá nám pokutu pár pif až bude nějaký sraz rafek, jestli teda někdy nějaký bude. Ale to je život no.
Pokud se ti tady nedostane rady nebo pomoci kterou žádáš, tak už jen zbývá prodej nebo servis.
A pokud by tady fungoval admin trochu jinak tak ty naše blitky které nejsou k tématu přesune jinam a nebo je smaže a dá nám pokutu pár pif až bude nějaký sraz rafek, jestli teda někdy nějaký bude. Ale to je život no.
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
rada
Beriem to, aj keď to je znovu off topic, mal som aj benziňáčky aj nafty, je rozdiel od človeka, čo potrebuje, pretože ja robím x kilometrov a tam sa tá nafta prejavý, keď tankuješ do auta za 300-400 Eur týždenne. Sú to detaily, ja viem, ale benziňáky som mal a žiadna sláva, NM nič nehovoria, spotreba ukrutná pri vyšších rýchlostiach (130-160 km/h diaľnica). Ak dajme tomu na LPG, suchý plyn, ktorý rozvrtá celý motor, ktorý už nedáš dohromady. Ako ak by som mal to auto na behanie 50km denne, sral to pes, kúpim benziňáka v automate... ale inak nie
Já jezdím Praha Ruzyně letiště - Ostrava Mošnov letiště cca 99% po dálnici do 150km/h s novou rafkou v benzínovým automatu od 8,2 do 9L? Může mi někdo říct za kolik jezdí v naftovým automatu něco podobnýho?
A že je to mimo téma, tak na to sere bílej tesák v běhu
A že je to mimo téma, tak na to sere bílej tesák v běhu
RAV4 HSD AWD 2018