LED / HID / Bezne zarovky
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
NIGHTBREAKER:meryz.07 píše:... Jde mi o zivotnost a svitivost..a co barva?
Pokud nemáš denní svícení, tak životnost cca 10-15tkm (u mě tedy zpravidla cca 1 rok, většinou odejdou obě najednou, v jednom týdnu)
Pokud máš denní svícení, tak už na nich mám 28tkm a pořád jedou (otázka pak je, co z toho množství najezdíš ve dne , takže pak platí viz výše ).
Barva je "světlejší" než klasický halogen, ale ne o tolik, prostě pořád žlutá.
Žárovky více žhaví, takže je možné, že u plastových světel to může dělat neplechu - jenže u parabol starších aut taky, takže si moc nevybereš.
Jinak ale dlouhodobá spokojenost.
CoolBlue jsem neměl potřebu zkoušet.
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
plácněte mě, pokud se pletu, ale když máte 12V 55W žárovku, tak s parametry moc hýbat nelze.
viz wiki:
viz wiki:
Takže logicky víc svítit může pouze tím, že díky příměsi jiných plynů rozžhavíte odporové vlákno víc...Halogenová žárovka je speciální druh žárovky, u které se dosahuje vyšší teploty vlákna (a tedy vyšší světelné účinnosti a bělejšího světla) a/nebo delší životnosti tím, že se do atmosféry uvnitř baňky přidá sloučenina halového prvku (halogenu, např. bromu nebo jodu). V žárovce probíhá tzv. halogenový cyklus, kde se při vysoké teplotě vypařující wolfram slučuje a rozpadá např. s bromem. Díky tenzi wolframových par v blízkosti vlákna se omezuje jeho vypařování - výsledkem je delší životnost a zvýšení světelného toku
Ale Jimbo.... Energie jsme rekli, ze je stejna... 55W prikon... Takze pokud reknes lepsi pomer spotreba svitivost, tak horsi pomer spotreba odpadni teplo.. ) Ta zarovka nehreje vic. Jen jina konstrukce vlakna s vyssim vyparovanim dava intenzivnejsi svetlo, ale ne vyssi teplotu... Ma stale jen stejne energie...
Back in Czech.
Ha, prvni vlastovky.. Ze by nakonec fakt hrala tak neznatelne stejne, ze diskuze o tom je nesmyslna?
Odchazeni parabol a plastu v nich je dana spise tim, ze vyrobce "no-name" pouzije sklo bez UV filtru (tedy ne, ze by uwe filtr primo nekdo nanasel). Tim padem wolframova cara v UV oblasti vypali ty paraboly.. .Ale to neni pripad Osramu a Philipsu, protoze ty maji sklo v poradku a eleminuji tento sperktroskopicky fakt. ))) Tak jen tak... jako.... jednou pro vzdy...
Odchazeni parabol a plastu v nich je dana spise tim, ze vyrobce "no-name" pouzije sklo bez UV filtru (tedy ne, ze by uwe filtr primo nekdo nanasel). Tim padem wolframova cara v UV oblasti vypali ty paraboly.. .Ale to neni pripad Osramu a Philipsu, protoze ty maji sklo v poradku a eleminuji tento sperktroskopicky fakt. ))) Tak jen tak... jako.... jednou pro vzdy...
Back in Czech.
Konečně příspěvek, kterýmu rozumím po všech těch termínech co tady padly Jinak s tebou naprosto souhlasím...žádnej průser sem se nikde nedočetl, kromě toho, že rychlej odchází...takže dost, prostě zajedu do krámu a čapnu ty Philipsky a tečka díky, kluciaczasa píše:Ha, prvni vlastovky.. Ze by nakonec fakt hrala tak neznatelne stejne, ze diskuze o tom je nesmyslna?