zvuk motoru

vše ohledně modelové řady Rav 4
pantom
Člen Týmu

zvuk motoru

Příspěvek od pantom »

neví někdo jestli je to normální, nebo jestli je to závada?
nahrál jsem krátké video na youtube (jde tam hlavně o zvuk )-je slyšet takové jakoby vrčení, nebo jemné klepání, potom zapnu světla a jakoby to zesílí. Napadá mě jestli to není něco s alternatorem, protože pokud vypnu světla , tak to na chvíli ztichne. Jestli někdo ví co to dělá, nebo jestli je to normální, tak prosím napište co a jak.
předem díky
https://www.youtube.com/watch?v=F_WM2IL ... ata_player
je to benzín 2.0 vvti 2004
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

To si sám chrastíš klíčema, nic jiného krom hluku od tebe neslyším...
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Mcneil
Člen Týmu

Příspěvek od Mcneil »

Bude to sice znít moc vědecky, ale co si zkusit udělat diagnostiku toho hluku? Zvuk, co sis nahrál, zkus prohnat přes frekvenční analýzu. V tom frekvenčním spektru budou určitě nějaké výrazné špičky. Znáš otáčky motoru, přes převod jsi schopný si spočítat otáčkové frekvence jednotlivých kladek. Pak už stačí porovnat, jestli při nějaké z nich v tom spektru není špička. A pak už víš, co to je.
Můžeš taky nahrát zvuk z různých míst a sledovat amplitudu hluku. Jakmile se budeš blížit ke zdroji, poroste.
pantom
Člen Týmu

Příspěvek od pantom »

děkuji za názory, jak to tak poslouchám, tak ty klíče tam jsou slyšet, tak se za ně omlouvám. Jak vyjde chvilka, tak to zkusím nahrát znovu.
Nevím jak to specifikovat. ale pripadá mi to jako- volný plech, ložisko, ......
Zvuk vychází z boku jakoby kolem kola ale ze předu není slyšet nic, jen jak si tiše "přede". Otevřu kapotu a zdroj prostě nedokážu najít. Navíc z boční strany-odkud se mi zdá ,že to jde není žádná kladka......prostě nic.
Taky to může být normální zvuk motoru a proto to nikdo "neslyší" .
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Myslím, že mi to zní podobně až stejně - trochu mě štve, že tenhle motor tak trochu rachotí jako dýzl, ale zatím jsem taky neobjevil nějakou zjevnou vadu, která by to měla na svědomí.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Bodo12
Navigátor

Příspěvek od Bodo12 »

mne drnčal plech ktory je na vyfukovej rure, ako ochrana pred teplom, na jednom konci je napevno a na druhom ho drzi sk paska, ktora zhrdzavela a roztrhla sa a tento plech potom rezonoval o ruru, vymena sk pasky zadarmo s prezutim pneu :)
RAV4 2,0 VVTi AT r.v.2002
pantom
Člen Týmu

zvuk

Příspěvek od pantom »

Tak mi to nedalo a večer jsem zkusil něco nahrát a nyní to tam už je pěkně slyšet. Opravdu se mi to nezdá normální , ale nemůžu na nic přijít. Jedině,že by byl problém "uvnitř"motoru. Jak je slyšet, tak jakmile se zvednou otáčky, tak to zmizí a objeví se zase s volnoběhem.

http://www.youtube.com/watch?v=zqC9trmw ... ata_player
Mcneil
Člen Týmu

Příspěvek od Mcneil »

Který zvuk myslíš? Já když to poslouchám, tak nejvýraznější zvuk který slyším, se objeví v okamžiku, když sundáš nohu z plynu, potom co jsi ho vytočil. Já slyším zvuk, jehož hladina osciluje a každou další periodou klesá (dokmitává).
To může být ale způsobené použitým mikrofonem.
pantom
Člen Týmu

Příspěvek od pantom »

ahoj, no to je právě ten zvuk!
Jak jsem psal výše, tak právě nemohu porovnat s jiným autem, ale připadá to jako ložisko (to by se zvýšenými otáčkami přidalo taky) , nebo nějaký volný plech ( zkusím kouknout na ten výfuk jak psal "bodo12").
Taky to může být normální a proto to nikdo neurčí.
Bodo12
Navigátor

Příspěvek od Bodo12 »

No normalny zvuk to urcite nie je. Skus s tym zajst k nejakemu mechanikovi. Ten moj plech znel inak, ten to asi nebude.
Bugina
Navigátor

Příspěvek od Bugina »

a co to udela kdyz seslapnes spojku? jestli to zmizi nebo ne. me to na volnobeh taky trochu rachta a kdyz slapnu spojkku tak to zmizi tak nevim jestli treba spojkovy lozisko? ale neresim protoze to je hledani jehly v kupce sena
RAV4 2.2 D4-D 100kW r.v.2007
Bodo12
Navigátor

Příspěvek od Bodo12 »

Bugina, u teba to vyzera na vymenu dvojhmotneho zotrvacnika, ktory benzin nema
Bugina
Navigátor

Příspěvek od Bugina »

tak ten to urcite neni protoze ten uz mam vymenenej a porad to tam je
Mcneil
Člen Týmu

Příspěvek od Mcneil »

Jestli je to setrvačník, tak to poznáš nejlíp pod autem. Lehni si pod auto nebo to vem někam na zvedák, nech někoho šlapat na plyn a poslouchej zvuky vycházející z prostoru spojky. Na youtube je několik videí se špatným dvouhmoťákem, můžeš to porovnat.

To: Bugina
Kolik jsi měl najeto, něž si musel setrvačník vyměnit?
Jaký u tebe převládá styl jízdy?
Bugina
Navigátor

Příspěvek od Bugina »

melo to sto tis. kdyz jsem to kupoval....dovoz z italie tak nevim jak s tim kdo jezdil
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“