Vrzající přední sedačky

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
rkuzela
Navigátor

Vrzající přední sedačky

Příspěvek od rkuzela »

Začaly mi vrzat obě přední sedačky, když se pohnu, když přejíždím nerovnosti nebo do zatáček, vržou. Zkoušel jsem mazat kolejnice, ale nic. Myslím, že by to mohlo být spíš někde uvnitř. Neměli jste někdo stejný problém a nebo jak jste to řešily. Auto mám ještě do března v záruce a jdu na třetí garančku, tak bych jim to tam asi nahodil.
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool,3R3, 03/2011
Milos K
Člen Týmu

Příspěvek od Milos K »

Mě to dělalo taky u spolujezdce a pak jsem zjistil, že je to u spolujezdce na připínání pásů. Tak jsem to promazal a dobrý. To je moje zkušenost.
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i Terra Cool
Toyota Verso 2,0D 91kW , 2013
rkuzela
Navigátor

Příspěvek od rkuzela »

Čoveče na pásy to nevypadá, dělá to i bez pásu když se v sedačce pohneš.
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Mně se osvědčil tento postup: Postupně povolit o pár závitů každý šroub, kterým je přišroubovaná kolejnice ke karosérii, stříknout pod hlavu šroubu trochu WD40 (nebo kápnout olej) a zase dobře dotáhnout. V 75% případů to zabere, protože často nevrže sedačka, ale kolejnice.

Ale zažil jsem už i vzající rám sedadla kvůli špatnému resp. prasklému svaru a tam je každá rada drahá. Jednak je problém to vůbec najít, jednak asi není sranda sedadlo odstrojit. Aspoň u Aurise jsem to nikdy nedělal. Měl jsem to u C1 a tam to šlo opravit dobře, tam se dal potah krásně stáhnout (a nebyl tam ani boční airbag)...
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

U mne to taky byl pas spolujezce, respektive uchyt pro zacvaknuti pasu(u stredoveho tunelu).
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Cecilius
Člen Týmu

Příspěvek od Cecilius »

Hutte píše:Mně se osvědčil tento postup: Postupně povolit o pár závitů každý šroub, kterým je přišroubovaná kolejnice ke karosérii, stříknout pod hlavu šroubu trochu WD40 (nebo kápnout olej) a zase dobře dotáhnout. V 75% případů to zabere, protože často nevrže sedačka, ale kolejnice.
To neni nejlepsi reseni. Pokud sroub namazes, tak uz nema takove treni pri utahovani a vznika vetsi prepeti nez u nenamazaneho. Par krat to tak udelas a strhnes zavit, nebo nebudes mit spoje dobre dotazene.
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Píšu povolit o pár závitů a stříknout. Ne vyšroubovat šroub a nastříkat závit. Nevrže závit, ale spojení podlaha-kolejnice-hlava šroubu. A zatím to stačilo udělat vždycky jen jednou. Pak už to nevrzalo.
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
rkuzela
Navigátor

Příspěvek od rkuzela »

Hutte píše:Píšu povolit o pár závitů a stříknout. Ne vyšroubovat šroub a nastříkat závit. Nevrže závit, ale spojení podlaha-kolejnice-hlava šroubu. A zatím to stačilo udělat vždycky jen jednou. Pak už to nevrzalo.
Zkusim to a dam sem vysledek. :)
rkuzela
Navigátor

Příspěvek od rkuzela »

Hutte píše:Mně se osvědčil tento postup: Postupně povolit o pár závitů každý šroub, kterým je přišroubovaná kolejnice ke karosérii, stříknout pod hlavu šroubu trochu WD40 (nebo kápnout olej) a zase dobře dotáhnout. V 75% případů to zabere, protože často nevrže sedačka, ale kolejnice.

Ale zažil jsem už i vzající rám sedadla kvůli špatnému resp. prasklému svaru a tam je každá rada drahá. Jednak je problém to vůbec najít, jednak asi není sranda sedadlo odstrojit. Aspoň u Aurise jsem to nikdy nedělal. Měl jsem to u C1 a tam to šlo opravit dobře, tam se dal potah krásně stáhnout (a nebyl tam ani boční airbag)...
Takže díky!!! Vypadá to že to pomohlo, stříkl jsem na podložku WD-čko, dal jsem i pod kolejnici a zatím to vypadá že to uspělo. Díky moc za radu, to by mě nenapadlo taková blbost :D
TomášP
Člen Týmu

Re: Vrzající přední sedačky

Příspěvek od TomášP »

Koukám :shock: že WDéčko je uni pomocník na veškeré nepříjemné pazvuky já s ním úspěšně promazával přístrojovku u rádia :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Auris“