Vrzající přední sedačky
Vrzající přední sedačky
Začaly mi vrzat obě přední sedačky, když se pohnu, když přejíždím nerovnosti nebo do zatáček, vržou. Zkoušel jsem mazat kolejnice, ale nic. Myslím, že by to mohlo být spíš někde uvnitř. Neměli jste někdo stejný problém a nebo jak jste to řešily. Auto mám ještě do března v záruce a jdu na třetí garančku, tak bych jim to tam asi nahodil.
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool,3R3, 03/2011
Mně se osvědčil tento postup: Postupně povolit o pár závitů každý šroub, kterým je přišroubovaná kolejnice ke karosérii, stříknout pod hlavu šroubu trochu WD40 (nebo kápnout olej) a zase dobře dotáhnout. V 75% případů to zabere, protože často nevrže sedačka, ale kolejnice.
Ale zažil jsem už i vzající rám sedadla kvůli špatnému resp. prasklému svaru a tam je každá rada drahá. Jednak je problém to vůbec najít, jednak asi není sranda sedadlo odstrojit. Aspoň u Aurise jsem to nikdy nedělal. Měl jsem to u C1 a tam to šlo opravit dobře, tam se dal potah krásně stáhnout (a nebyl tam ani boční airbag)...
Ale zažil jsem už i vzající rám sedadla kvůli špatnému resp. prasklému svaru a tam je každá rada drahá. Jednak je problém to vůbec najít, jednak asi není sranda sedadlo odstrojit. Aspoň u Aurise jsem to nikdy nedělal. Měl jsem to u C1 a tam to šlo opravit dobře, tam se dal potah krásně stáhnout (a nebyl tam ani boční airbag)...
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
To neni nejlepsi reseni. Pokud sroub namazes, tak uz nema takove treni pri utahovani a vznika vetsi prepeti nez u nenamazaneho. Par krat to tak udelas a strhnes zavit, nebo nebudes mit spoje dobre dotazene.Hutte píše:Mně se osvědčil tento postup: Postupně povolit o pár závitů každý šroub, kterým je přišroubovaná kolejnice ke karosérii, stříknout pod hlavu šroubu trochu WD40 (nebo kápnout olej) a zase dobře dotáhnout. V 75% případů to zabere, protože často nevrže sedačka, ale kolejnice.
Takže díky!!! Vypadá to že to pomohlo, stříkl jsem na podložku WD-čko, dal jsem i pod kolejnici a zatím to vypadá že to uspělo. Díky moc za radu, to by mě nenapadlo taková blbostHutte píše:Mně se osvědčil tento postup: Postupně povolit o pár závitů každý šroub, kterým je přišroubovaná kolejnice ke karosérii, stříknout pod hlavu šroubu trochu WD40 (nebo kápnout olej) a zase dobře dotáhnout. V 75% případů to zabere, protože často nevrže sedačka, ale kolejnice.

Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool,3R3, 03/2011
Re: Vrzající přední sedačky
Koukám
že WDéčko je uni pomocník na veškeré nepříjemné pazvuky já s ním úspěšně promazával přístrojovku u rádia