Počet TSek na forku?
Díky za rady, trošku z toho mám strach to otvírat sám, nikdy jsem se v motoru nehrabal. Sám si měním akorát olej a filtry, svíčky atd. ale nastuduju si to a uvidíme jestli si troufnu
Kdyžtak to někam dám. Je potřeba měnit i těsnění pokud se to sundá? Trochu mě zaráží, že je třeba ty šrouby pravidelně měnit, holt asi nějaká konstrukční chyba....
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
výměnou šroubku řešite důsledek ne příčinu. Ona to není úplně až tak konstrukční chyba. Tou je použití špatného materiálu málo odolného vůči střihu. Jenže zajímavé je,že vyměnite šroubky a opotřebení vačky pokračuje dál. Ne v takové míře,ale pokračuje. Když už budete u té kontroly dívejte se chvíli na ten ventilovy rozvod a systém. Třeba někoho osviti 
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ok,malá nápověda.. Viděl jsi ten rozvod? Víš jak funguje lift? Víš co zajišťují ty šroubky? Pokud na tyhle otázky budeš znát odpověď,príjdeš i na to co je důvodem jejich střižení. Pro lepší pochopení si stahni SAE paper pro 2zz.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Sací vacka má dva profily,nízký a vysoký. Ventil je ovládaný vahadlem. Ty vahadla jsou na tyči kterou proti otočení zajišťují ty šroubky. Svoji polohu má proto,že v ní je kanál zajišťujici přívod oleje do vahadla. V něm je malý pistek pružina a koník. V režimu mimo lift ten konik kopíruje i vysoký profil. Protože ale v tu chvíli jde do vahadla olej pouze omezeně,nedojde k jeho zajištění pistkem. To nastane az při přechodu do vysokých otáček. Otevře ventil s extra přívodem oleje,ten vysune pistek a zajistí konik ve vahadle. Když je málo oleje,vahadlo se přestane na hřídeli otáčet a pak se ten šroubek ustřihne. Proč tam jde málo oleje má 3 důvody a jdou odstranit.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
počet tesek na forku?
Samontná výměna vačky nestačí,vahadla se musí také vyměnit.Problém je ten,že se nedají sehnat jednotlivě.Plocha vahadla,která pracuje v liftu je vyrobená co se týká mat.jako plátky soustružnického nože.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Doba kdy jsem na toto fórum dával podrobné rady s fotografiemi jak na to je pryč. Pokud vím tak jediný kdo to zná a umí řešit je Idaho. Ale toho máš trošku z ruky. A Pavel si to nechá pro sebe,že?! 
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no když už to Pavel nakousl. Pokud již došlo k střižení těch šroubů,nestačí je jen vyměnit,tak jak řada lidí zde na fóru radí,mezi nimi i mechanici co mají servis,tam bych si dal auto,musí se demontovat jak vacka tak tyč s vahadly. Musí se přeměřit vacka,tyč i rádius toho koniku. Je na to speciálni šablona. Vahadla nejdou koupit samostatně,protože když odejde vacka,jsou poškozené i plochy těch vahadel. Ono jde to i opravit,jenže to je trochu složitější a cenově to vyjde podobně jako nová vacka s příslušenstvím. Jinak za všechno může olej a jeho nerovnoměrna distribuce. Úprava nijak složitá není. Jde jen o pár děr správného průměru. Opět platís myšlenku a to,že to musel někdo spočítat. Tuším že Idaho to dělá za 10k.