Pozdrav a postřehy z koupě ojeté T25 D-CAT 130kW
-
- Věčnej rejpal
Vidíš a těch bláznů jsou tisíce a tisíce. Ale je to přeci benzínRoman Jašek píše:TSI motor si koupí akorát blázen, aˇt prodá ten dehet a koupí si to samý akorát v benálu 1,8 nebo 2,0 a je v klidu.....Jako z drtivý většiny tady spokojených benálistů....

T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
TSi je takovy pokus testovani na zakaznicich a musel kse do toho vlozit nemecky casopis, aby se neco zaclo dit. Reakce koncernu je k placi, zadne svolavaci akce, vse potichu a potajmu.
No i mě to potkalo a drtím 1.6 ecoboost 118kW v 1.6 tuny těžkém autě. Zatím panuje maximální spokojenost, motor musim velmi pochvalit, dynamika paradni a v aute je krasny klid a ticho. No uvidime, zatim tomu motoru verim.
No i mě to potkalo a drtím 1.6 ecoboost 118kW v 1.6 tuny těžkém autě. Zatím panuje maximální spokojenost, motor musim velmi pochvalit, dynamika paradni a v aute je krasny klid a ticho. No uvidime, zatim tomu motoru verim.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Clovece, bud nemas dobre zabehnutu tu 1,8 resp. capujes "blby" benzin alebo ... dojmovy problem ? Uz som ti raz pisal moje merania.kadel píše:Jsou lidi, co chteji, aby to auto i jelo, coz se o 1,8 rict nedaRoman Jašek píše:aˇt prodá ten dehet a koupí si to samý akorát v benálu 1,8 nebo 2,0
Bohuzial nemam moznost porovnat 1,8 a nejaku naftu v Avise, len s Octaviou a Passatom. Obe 2.0 TDI 103kW a tam moj Avis ide o malo lepsie (pomer vaha+odpor vs vykon ). Alebo je to fakt Euro5 problem ?
Zo stranky VW.de Passat kombi:
Fahrleistungen
Höchstgeschwindigkeit: 210 km/h
Beschleunigung von 0-80 / 0-100 km/h: 6,9 s / 10,0 s
Elastizität 80-120 km/h (4./5. Gang): 8,5 s / 11,0 s
V Passate sedis nizsie, tak sa ti zda, ze ides rychlejsie. A samozrejme ten priebeh zrychlenia je iny a inak radis.
Suhlasim, ze pocit z TDI je iny, realne stav vsak zodpoveda vykonu.

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Klasika VW ... uz takto funguju pekne dlho a nic ... ludia su blbi a kupuju to.mrazik píše:TSi je takovy pokus testovani na zakaznicich a musel kse do toho vlozit nemecky casopis, aby se neco zaclo dit. Reakce koncernu je k placi, zadne svolavaci akce, vse potichu a potajmu.
Napr. vaha vzduchu ti dokazala aktivovat nudzak pri zatahu - predbiehani, ale nikoho to nesralo a nic s tym defacto nerobili, len marketing zapracoval, ze je to spotrebak.
Pozri si uzivatelsku recenziu na A6 3,2FSI na tipcarse. Totalny IQ odpad ten majitel. Motor sa mu uplne zadrel (skoda 130 tKc), ale on to popisal ako malu zavadu

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
To mi připomnělo Cimrmany, jak jeli do Liptákova s děravým chladičem... "Vždyť to tady píšu - s malou závadou na chladícím zařízení"CommonUser píše:mrazik píše: Pozri si uzivatelsku recenziu na A6 3,2FSI na tipcarse. Totalny IQ odpad ten majitel. Motor sa mu uplne zadrel (skoda 130 tKc), ale on to popisal ako malu zavadu

.
Neviem ci si uz svoj problem vyriesil ale co sa tak pozriet najprv na vodnu pumpu? Aj ja som mal tento problem s ubytkom chladiacej kapaliny a samozrejme strach ze je to tesnenie pod hlavou. Nakolko som sa dozvedel ze sa to da aj otestovat objednal som sa do toyota servisu na test tesnenie pod hlavou. Tam sa to vsak nepotvrdilo a zistili ze je vadna vodna pumpa. Keby som to nevidel tak neverim ako to pomali unikalo tak sa pod nou vytvorila taka gula ako tenisova lopticka. Takze skor ako sa zacnete obavat zlych predtuch tak zacnite od tych jednoduchsich stalo ma to 300 €
Toyota Avensis Combi 2.2 D-cat Exekutive Busines
Re: .
Sajo díky, zrovna jsem se chystal psát do svého vlákna o tom, jak to vypadá. Byl jsem s tím v toyotě a maník přes moje obavy mi vnutil nové víčko expanzky. Tak jsem ho vyměnil, dolil kapalinu, pak projel s topením naplno, pak jsem ještě trochu dolil a zatím musím zaklepat na všechny dřeva, co tu mám - kapalina drží, ubylo teď už jenom malinko, předpokládám, že to jde na vrub posledních zbytků zavzdušnění apod. a že tedy teď ještě doleju necelou decku a pak se holt uvidí.
Ale řeknu vám, jestli to bude jenom tím blbým víčkem, tak mi spadne šutr ze srdce, já už si odkládal na ty šílené opravy typu vyndání motoru apod. Pokud to bude ubývat dál, tak samozřejmě budu chtít, aby se zkotrolovaly další běžnější možnosti závad před tím, než by se dělaly nákladné opravy.
Dám vědět...
Jinak krom téhle lapálie s ubývající kapalinou zatím s toyotkou maximální spokojenost, je to rychlá, tichá a nadmíru pohodlná kára a při rozumné jízdě se s ní dá jezdit pod 7.. Teď jí používá manželka po městě a tak idylka zřejmě brzo skončí, když vidím, jak s tím jezdí, spotřeba u 9 litrů

Ale řeknu vám, jestli to bude jenom tím blbým víčkem, tak mi spadne šutr ze srdce, já už si odkládal na ty šílené opravy typu vyndání motoru apod. Pokud to bude ubývat dál, tak samozřejmě budu chtít, aby se zkotrolovaly další běžnější možnosti závad před tím, než by se dělaly nákladné opravy.
Dám vědět...
Jinak krom téhle lapálie s ubývající kapalinou zatím s toyotkou maximální spokojenost, je to rychlá, tichá a nadmíru pohodlná kára a při rozumné jízdě se s ní dá jezdit pod 7.. Teď jí používá manželka po městě a tak idylka zřejmě brzo skončí, když vidím, jak s tím jezdí, spotřeba u 9 litrů

Re: .
Tak novu zatku som najprv kupil aj ja stala 23€ aj s postovnym no bola mi nanic kedze to nebolo nou tak mam teraz dveHonza K. píše:Sajo díky, zrovna jsem se chystal psát do svého vlákna o tom, jak to vypadá. Byl jsem s tím v toyotě a maník přes moje obavy mi vnutil nové víčko expanzky. Tak jsem ho vyměnil, dolil kapalinu, pak projel s topením naplno, pak jsem ještě trochu dolil a zatím musím zaklepat na všechny dřeva, co tu mám - kapalina drží, ubylo teď už jenom malinko, předpokládám, že to jde na vrub posledních zbytků zavzdušnění apod. a že tedy teď ještě doleju necelou decku a pak se holt uvidí.
Dám vědět...
Jinak krom téhle lapálie s ubývající kapalinou zatím s toyotkou maximální spokojenost, je to rychlá, tichá a nadmíru pohodlná kára a při rozumné jízdě se s ní dá jezdit pod 7.. Teď jí používá manželka po městě a tak idylka zřejmě brzo skončí, když vidím, jak s tím jezdí, spotřeba u 9 litrů![]()

Toyota Avensis Combi 2.2 D-cat Exekutive Busines
Dneska mám konečně Ave opět doma v garáži a snad doufejme už konečně celý problém vyřešen. Jinak řečeno - mám nový motor vč. hlavy válců, dělala se i klimatizace, takové ty věci okolo, kterým moc nerozumím, ale asi hlavně související s celkovým pročištěním toho, co se obvykle zas....
Nové komplet filtry (palivový s jakýmsi montážním celkem, vzduchový, olejový, kabinový), různé kroužky, šrouby a matice poloos, gufera, těsnění a kdoví co ještě, servisák mi do ruky ještě strčil i čistič vstřiků až budu tankovat. Dali tam nějaký jejich toyoťácký olej, z jehož se ceny se mi protočily panenky, geometrie, auto umyté voňavé a připravené k provozu.
Celé zrealizované pod hlavičkou "goodwill" s mojí relativně malou spoluúčastí, přístup Federálů v Liberci opět naprosto špičkový, profesionální a vstřícný a pro mne osobně s výsledkem naprostá spokojenost. Akorát to trvalo trochu déle, což je ale dáno i tím, že do toho vlezly vánoce a Nový rok.
Pocit z auta - no předtím se mi zdálo velmi živé a super, ale teď je to ještě lepší, zatím s tím jezdím opatrněji a plný kotel jsem tomu ani náhodou nedával, je to zkrátka jak v novém autě, motor reaguje živěji a plynuleji, plyn stačí jenom lechtat. Nepozoruju ani zvýšenou spotřebu (spíš naopak a to jsem jezdil za 6.6) ani hlučnost, jenom ve velmi krátkém pásmu otáček při 1 a 2. je tam trochu taková jemná rezonance, ale to si asi sedne. Snažím se zajíždět stylem držet to mezi 1.800 - 2.500 otáčkami, nepodtáčet a prudčeji nezrychlovat, do prudších kopců radši podřadím tam, kde bych jinak jel na vyšší stupeň. Sranda je, že i ta "jemná akcelerace", kdy jenom lehce šimrám plyn stačí na to, abych zrychloval rychleji, než stařičký golf od mého tchána na plný kotel
Pokud to bude takhle jezdit dál, je to královské svezení.
Tak a jdu ťukat na všechny dřeva, co tu mám, aby se to zase nezvrtlo, když jsem si to tu tak pěkně zase pochválil

Celé zrealizované pod hlavičkou "goodwill" s mojí relativně malou spoluúčastí, přístup Federálů v Liberci opět naprosto špičkový, profesionální a vstřícný a pro mne osobně s výsledkem naprostá spokojenost. Akorát to trvalo trochu déle, což je ale dáno i tím, že do toho vlezly vánoce a Nový rok.
Pocit z auta - no předtím se mi zdálo velmi živé a super, ale teď je to ještě lepší, zatím s tím jezdím opatrněji a plný kotel jsem tomu ani náhodou nedával, je to zkrátka jak v novém autě, motor reaguje živěji a plynuleji, plyn stačí jenom lechtat. Nepozoruju ani zvýšenou spotřebu (spíš naopak a to jsem jezdil za 6.6) ani hlučnost, jenom ve velmi krátkém pásmu otáček při 1 a 2. je tam trochu taková jemná rezonance, ale to si asi sedne. Snažím se zajíždět stylem držet to mezi 1.800 - 2.500 otáčkami, nepodtáčet a prudčeji nezrychlovat, do prudších kopců radši podřadím tam, kde bych jinak jel na vyšší stupeň. Sranda je, že i ta "jemná akcelerace", kdy jenom lehce šimrám plyn stačí na to, abych zrychloval rychleji, než stařičký golf od mého tchána na plný kotel

Tak a jdu ťukat na všechny dřeva, co tu mám, aby se to zase nezvrtlo, když jsem si to tu tak pěkně zase pochválil

- extremehany
- Věčnej rejpal
No já nevím jestli to můžu takhle veřejně ventilovat, přeci jenom to byl od toyoty "vstříčný krok" jakožto dlouhodobému věrnému zákazníkovi
Ale nebylo to pro mě vůbec drahé a bylo to asi podobné tomu, co tady někteří popisovali, tj. toyota cvakla materiál, já práci a náplně. Jedním vrzem se zároveň vyřešila i klasická serviska po 15.000 km, kterou bych tak jako tak musel absolvovat.

- extremehany
- Věčnej rejpal