Centrál na Corolla liftback XLi 95 - sháním
-
Petr Fridrich
- Člen Týmu
Centrál na Corolla liftback XLi 95 - sháním
Neví někdo o centrálu na tohle auto ? Už mám čtvrtou Corollu ( prostě tohle auto miluju...), vždycky stejnou s 1,3 motorem a pokaždé skoro 300k km najeto bez poruchy (jen jednou vodní pumpa) jen se základní údržbou, a to s nimi tahám velký vozík atp. Teď mám jednu (najeto 60k od prvního majitele z německa, jako nová za €2000,- nekup to...) a pojal jsem úmysl instalovat centrál, potřeboval bych ale poradit kde sehnat, jak namontovat atd, prostě s tím nemám žádnou zkušenost. Předchozí tři Cor. ho taky neměly, asi ho tam běžně nedávali a kdoví jestli na přání, prostě jsem tenhle typ s centrálem ještě neviděl. Děkuji za radu či pomoc.
Dá se použít jakýkoliv univerzál. Shánět po vrakovišti a dodělávat originál, to je možná ještě pracnější, tam je otázkou, zda máš kabeláž ve dveřích.
Jinak dělal jsem minulou zimu jeden univerzál právě na liftbacku a nebyla to moc příjemná práce, hlavně časově náročná, ale když to pak fungovalo, tak to přece jenom bylo pohodlnější. Nic moc složitého to není, jediné co v autě potřebuješ, tak vzít někde trvalých 12V, já to bral z pojistkové skříňky u noh řidiče (samo s odpojenou baterií
) a to je všechno, zbytek se zapojuje podle návodu čistě mezi jednotkou a motorky ve dveřích. Rozdíl mezi verzemi bez a s dálkovým ovládáním je víceméně zanedbatelný, takže doporučují spíš s. Ještě jsem se trochu pral s levným motorkem u řdiče, ten bývá vybaven koncovými spínači pro případ odemykání klíčem (ostatní ne) a jelikož to nebyla nic moc kvalita, tak to buď jen odemykalo, nebo jen zamykalo... Pohledej na internetu, návodů je mraky a nějaké specifikum u corolly není.
Jinak dělal jsem minulou zimu jeden univerzál právě na liftbacku a nebyla to moc příjemná práce, hlavně časově náročná, ale když to pak fungovalo, tak to přece jenom bylo pohodlnější. Nic moc složitého to není, jediné co v autě potřebuješ, tak vzít někde trvalých 12V, já to bral z pojistkové skříňky u noh řidiče (samo s odpojenou baterií
Holomek!
-
Petr Fridrich
- Člen Týmu
Moc děkuju ! Jsem elektrikář (slaboproud) takže s instalací problém nemám,jenom ještě otázku : součástí té sady univers. c. jsou i ty motorky a nějaký universální způsob mech. uchycení ve dveřích ? Jestli Ti dobře rozumím, tak v každých dveřích je připravená kabeláž která propojuje jednotlivé dveře k přijímači a ke kontaktům které se ovládají otočením klíčku ve dveřích u řidiče ? Proč tam pak nevyvedou také těch 12V ? Kde je umístěný ten přijímač, někde ve dveřích nebo třeba pod palubkou ? Asi se ptám hodně hloupě, ale popravdě řečeno, ještě jsem nikdy centrál nedělal, ba ani neviděl 
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ty sady se prodávají různé. Jen pro centrál na klíč, pro DO, s motorky i bez.Petr Fridrich píše:Moc děkuju ! Jsem elektrikář (slaboproud) takže s instalací problém nemám,jenom ještě otázku : součástí té sady univers. c. jsou i ty motorky a nějaký universální způsob mech. uchycení ve dveřích ? Jestli Ti dobře rozumím, tak v každých dveřích je připravená kabeláž která propojuje jednotlivé dveře k přijímači a ke kontaktům které se ovládají otočením klíčku ve dveřích u řidiče ? Proč tam pak nevyvedou také těch 12V ? Kde je umístěný ten přijímač, někde ve dveřích nebo třeba pod palubkou ? Asi se ptám hodně hloupě, ale popravdě řečeno, ještě jsem nikdy centrál nedělal, ba ani neviděl
To, zda máš připravené elektro, se přesvědčíš nejlépe tak, že se mrkneš pod bočnici (nejlépe dveře u řidiče) zda tam u zámků nevisí kabeláž bez zapojení.
Ale jak Ti psal kolega výše, asi nejrychlejší/nejlevnější bude nakonec stejně koupit (samozřejmě pokud v autě vůbec nic nebude) UNI sadu i s motorky (ceny tuším 700kč+), doporučuje se spíš si mírně připlatit, aby to nebyl jen plastový bazmek, a aby DO uměl plovoucí kód.
A důležitý je taky sehnat si nějakýho šikovnýho troubu, co nebude vědět, do čeho jde, a nechat si pomoct. Už jen vymýšlení upevnění motorků může být problém.
-
Petr Fridrich
- Člen Týmu
Aha, už tomu rozumím i já
No jestli tam nebudou ty kabely tak budu odmykat klíčem do smrti, přinejmenším do smrti toho auta, představa že sundávám různý plastový lišty a tapicírunky abych natáhl po celým autě ty káble, a ještě k tomu vymýšlím uchycení na motůrky, mi nedělá dobře. Moje původní představa byla, že ty dráty (které cenu auta zvýší o dvě €) jsou tam vždycky a celá instalace bude obnášet montáž serv a nacvakání konektorů... No každopádně pod bočnici kouknu, třeba tam budou
Děkuju všem za pomoc !
Děkuju všem za pomoc !
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Řeknu to takhle. DO jsme jen dodělávali na obě Cariny (u jedné z důvodu, že pomalu odcházel zámek řidiče).
Japonka předface neměla jeden motorek(u řidiče), a práce na ní bylo jako na kostele, Idaho by mohl povídat. Tuším, že to vyšlo na 10+ hodin - na dílně, kde kolem toho běhalo i více lidí.
Angličanka poface už měla centrál komplet, takže jen dodělání DO. Tam se to vešlo tuším do čtyř hodin práce.
Good luck!
Japonka předface neměla jeden motorek(u řidiče), a práce na ní bylo jako na kostele, Idaho by mohl povídat. Tuším, že to vyšlo na 10+ hodin - na dílně, kde kolem toho běhalo i více lidí.
Angličanka poface už měla centrál komplet, takže jen dodělání DO. Tam se to vešlo tuším do čtyř hodin práce.
Good luck!