Ahoj, chtěl bych se zeptat vás, kteří již Toyotu vlastníte na slabiny motorů 1.6, 1.8, 2.0 VVTi. V nejbližší době mám v plánu kopit Toyotu Avensis r.v. kolem 2005. (otec již Toyotu provozuje) Na jedněch stránkách se dočtu, že např. ve spotřebě mezi těmito motory není skoro rozdíl - čož mi přijde jako hloupost už jen v tom, že každý z těchto motorů má jiné koně pod kapotou a více koní potřebuje více papání, jak známo. Také jsem se zde dočetl, že 1.8 VVTi z r. 2003 s označením 1ZZFE je "problematický". V čem ta problematika spočívá? V tom, že žere olej?? Nebyla ta "vada" v pozdějších ročnících výroby odstraněna? Auto plánuji na 100% přestavit na LPG (mám zkušenosti s provozem na LPG ve dvou vozech Renault 19 a Renault Megane II 1.6 16V = u bojího bez sebemenších problémů). Po letech strávených s Francouzskými vozy (15let) se chci přiřadit k uživatelům JPN CARS! Ještě mě láká představa automatu. Nikdy jsem s tím nejezdil a nemám zkušenosti s údrždbou a spolehlivostí. Jsem ovšem zvyklý si na autě hodně věcí dělat sám, vyjma elektroniky a náročných oprav na vybavenost dílny. Proto by mě zajímalo jak to je s těmi benzínovími agragáty - jejich spotřebou, pružností, spolehlivostí (ikdyž vím, že JPN benzínové motory jsou velmi spolehlivé) apod. a také s automatickými převodovkami - jejich spolehlivostí, vlivem na spotřebu, provozní náklady a údržbu. Jaká je její životnost? Závěrem bych si vás dovolil požádat o názor s doporučením, který agregát je optimem pro řidiče vyznávajího pohodovou jízdu ovšem ne pana Klobouka

a zdali se vyplatí automatická převodovka (jaká je vní olejová náplň, po jak dlouhé době se mění apod.). Popř. linky kde by byla tech. specifikace. Nemám na mysli počet koní a rozvržení stupňů převodovky. To už jsem si tady přečetl. Děkuji všem co se diskuze zúčastní.