Nestartuje.. Prosím o radu
Nestartuje.. Prosím o radu
Ahoj kluci!
Od minulého týdne mě zlobí auto. Zničehonic jsem ráno nenastartoval napoprvé, jako obvykle, ale asi až na 5. pokus. Bylo to ráno, jel jsem do práce, auto celý den stálo a večer stejný problém.. Vyčistil jsem kontakty na baterce, to ale nepomohlo. Nevím, na kolikátý pokus jsem nastartoval, každopádne jsem jel cca 5 km nakoupit, byl jsem v krámu asi 20 min., nastartoval jsem napoprvé bez problémů. Přijel jsem domů, ráno opět start, když jsem chtěl jet do práce, situace se opakovala.. Na 5 -10 pokus jsem to natočil, jel jsem do práce. Začal jsem to ale už řešit s mechanikem, ten den jsem vyměnil zapalovací svíčky (měnil bych je stejně do měsíce), nepomohlo. Další den se měnil palivový filtr, opět nepomohlo. V NE brzy ráno jsem asi tak na 10 pokus nastartoval, jel jsem cca 100 km, motor zhasnul, za 30 min. bez problémů nastartoval a jel jsem 100 km zpět. Během NE jsem každou chvíli startoval, takže vše tak nějak v pořádku, i když 100 % "čisté" starty to nebyly.. V PO ráno už jsem u práce nenastartoval a odpoledne jsme auto museli odtáhnout na dílnu..
Poznatky:
- baterie, startér, palivové čerpadlo - vše o.k.
- svíčky a palivový filtr nově vyměněné
- čidlo, které je píchlé nad rozdělovačem (nevím, co to přesně je, mám za to, že říkal "halák") je v pořádku
- dnes vyzkoušena jiná cívka, ani zde nebyl zakopanej pes
- když se vytáhne svíčka a přiloží k motoru a zkusí se nastartovat, nejde tam jiskra
Jinak v těch posledních dnech, když se auto podařilo natočit, tak jelo naprosto bez problémů jak na benzín, tak na plyn.
Prosím tedy hlavně ty zkušenější a ty, kterým se něco podobného stalo o radu.
Zejtra by se na to měl přijet podávat borec a napíchnout to, tak uvidíme, co to napíše za chybu..
Moc děkuju za pomoc!
Radek
Od minulého týdne mě zlobí auto. Zničehonic jsem ráno nenastartoval napoprvé, jako obvykle, ale asi až na 5. pokus. Bylo to ráno, jel jsem do práce, auto celý den stálo a večer stejný problém.. Vyčistil jsem kontakty na baterce, to ale nepomohlo. Nevím, na kolikátý pokus jsem nastartoval, každopádne jsem jel cca 5 km nakoupit, byl jsem v krámu asi 20 min., nastartoval jsem napoprvé bez problémů. Přijel jsem domů, ráno opět start, když jsem chtěl jet do práce, situace se opakovala.. Na 5 -10 pokus jsem to natočil, jel jsem do práce. Začal jsem to ale už řešit s mechanikem, ten den jsem vyměnil zapalovací svíčky (měnil bych je stejně do měsíce), nepomohlo. Další den se měnil palivový filtr, opět nepomohlo. V NE brzy ráno jsem asi tak na 10 pokus nastartoval, jel jsem cca 100 km, motor zhasnul, za 30 min. bez problémů nastartoval a jel jsem 100 km zpět. Během NE jsem každou chvíli startoval, takže vše tak nějak v pořádku, i když 100 % "čisté" starty to nebyly.. V PO ráno už jsem u práce nenastartoval a odpoledne jsme auto museli odtáhnout na dílnu..
Poznatky:
- baterie, startér, palivové čerpadlo - vše o.k.
- svíčky a palivový filtr nově vyměněné
- čidlo, které je píchlé nad rozdělovačem (nevím, co to přesně je, mám za to, že říkal "halák") je v pořádku
- dnes vyzkoušena jiná cívka, ani zde nebyl zakopanej pes
- když se vytáhne svíčka a přiloží k motoru a zkusí se nastartovat, nejde tam jiskra
Jinak v těch posledních dnech, když se auto podařilo natočit, tak jelo naprosto bez problémů jak na benzín, tak na plyn.
Prosím tedy hlavně ty zkušenější a ty, kterým se něco podobného stalo o radu.
Zejtra by se na to měl přijet podávat borec a napíchnout to, tak uvidíme, co to napíše za chybu..
Moc děkuju za pomoc!
Radek
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
Tak dneska vyzkoušeno s jiným rozdělovačem a opět nic.. Už jsem domluvený s borcem, co dělá vyloženě jenom Toyoty, že mu tam auto zítra přitáhnem. Doteď to ještě nebylo ani napíchlé a on má na to diagnostiku a kdyby na ní nic nevylezlo, tak je celkem zkušený a věřím, že na to přijde. Díky vám všem za postřehy, až to bude opravené, napíšu, co to bylo.
Zdar,
měl jsem podobný problém, i se to tu řešilo, když jsem chtěl startovat, tak ve spínačce jen cvaklo, takhle několikrát, a nastartoval jsem třeba na pátý pokus, a to úplně normálně. Problém byl v tzv. ořechu, který je ve spínačce. Tak nevím, jestli ti to pomůže.
měl jsem podobný problém, i se to tu řešilo, když jsem chtěl startovat, tak ve spínačce jen cvaklo, takhle několikrát, a nastartoval jsem třeba na pátý pokus, a to úplně normálně. Problém byl v tzv. ořechu, který je ve spínačce. Tak nevím, jestli ti to pomůže.

Toyota Corolla E12 1.4 D4D taky už slouží jinde ....
Toyota Avensis T22 2.0 - už slouží jinde ....
už jen dvoukolé Yamahy ....
Díky za tip, Dane.
Než jsem založil vlákno, prošel jsem si všechny možné příspěvky, kde se řešilo, že auto nestartuje. Vím i o tom ořechu, jak píšeš. Co ale lidi psali, tak tam byl problém hlavně v tom, že to nešlo nastartovat jako zahřáté. Na můj problém, kdy startér normálně točí se ještě odpověď najít nepodařilo..
Uvidíme po víkendu.
Než jsem založil vlákno, prošel jsem si všechny možné příspěvky, kde se řešilo, že auto nestartuje. Vím i o tom ořechu, jak píšeš. Co ale lidi psali, tak tam byl problém hlavně v tom, že to nešlo nastartovat jako zahřáté. Na můj problém, kdy startér normálně točí se ještě odpověď najít nepodařilo..
Uvidíme po víkendu.
Jo to máš pravdu, dělalo to hlavně když se udělalo venku horko. Já právě z toho prvního příspěvku nepochytil, jestli ti startér točí nebo ne.
Tak ať na to co nejdřív přijdou.
Zatím zdar

Tak ať na to co nejdřív přijdou.

Zatím zdar
Toyota Corolla E12 1.4 D4D taky už slouží jinde ....
Tak problém je vyřešen! Bylo to snímačem otáček na klikové hřídeli. Nutno ale podotknout, že se to nestalo jenom tak, ale pár týdnů mi trochu propouštěla vodní pumpa no a pak asi ještě 2 týdny trvalo, než byla vyměněna. Mechanik mi ukazoval díl a říkal, že je dost pravděpodobné, že to odešlo kvůli tomu, že přímo na to kapala voda..
Děkuju všem ve vláknu za postřehy!
Děkuju všem ve vláknu za postřehy!
Problem so startom...
Pridám sa s podobným problémom. Auto mi neštartuje. Baterka je čisto nová, dal som tam pred zimou Vartu SilverDynamic 85Ah, 800A a som sa tešil, že celú zimu bude štartovať ako hodinky, ale ... Problém je v tom, že akonáhle otočím kľúčikom do polohy, kde by malo štartovať neurobí nič. Vymenil som štartovacie relé, pretože v ňom nebolo počuť ťukanie, ani 100% funkčné neťukalo. Akonáhle v tom relátku manuálne spojím tie kontakty, auto naštartuje bez problémov - aj s jedným, aj s druhým (momentálne takto štartujem stále). Akonáhle napojím dva kontakty relátky priamo ku baterke, relátko pekne cvaká. Keď som meral, napätie medzi dvomi kontaktami (tam, kde sa dáva štartovacie relé; jeden kontakt je - a druhý je + so spínačky), tak po otočení kľúča do štartovacej polohy mi voltmeter ukázal napätie 7,1 V, 6,5V, 7,3V, 7,5V. Skúčal som viac krát a cca od 6V do 7,5V to skákalo, pričom baterka mala stále 12,5V. Podľa mňa je problém v tom, že kvôly malému napätiu sa nezopne relé, aby začal štartér štartovať. Ak je chyba v tom, vedeli by ste mi poradiť, kde sa môže strácať? Ak nie tak mi ostáva, iba všetko od spínacej po relé skontrolovať ... :/
TOYOTA AVENSIS 2.0 D-4DI 81kw, r.v.:1999