Tachometr přestává ukazovat
-
- Řidič
Tachometr přestává ukazovat
Poslední dobou se mi občas děje taková věc, že se ručička tachometru začne samovolně kývat nahoru a dolů v rozmezí hodnoty cca +/- 5km/h, přičemž rychlost jízdy je stále stejná.
Dnes ráno se mi dokonce stalo, že tachometr po jednom rozjezdu na křižovatce přestal ukazovat úplně. Když jsem jel večer z práce domů, bylo zase všechno v pořádku.
Nevíte někdo, prosím, čím by to mohlo být? Jsem na zítra objednaný do servisu kvůli odchlípnuté venkovní liště okna spolujezdce, tak jestli má smysl chtít, aby se na to podívali nebo počkat, až tachometr přestane ukazovat definitivně.
Dnes ráno se mi dokonce stalo, že tachometr po jednom rozjezdu na křižovatce přestal ukazovat úplně. Když jsem jel večer z práce domů, bylo zase všechno v pořádku.
Nevíte někdo, prosím, čím by to mohlo být? Jsem na zítra objednaný do servisu kvůli odchlípnuté venkovní liště okna spolujezdce, tak jestli má smysl chtít, aby se na to podívali nebo počkat, až tachometr přestane ukazovat definitivně.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
ak mas tachometer pohanany este bovdenom, tak mozno bude stacit premazat ten bovden (WDcko, vazelina v spreji...)
ak tam nie je mechanicka vazba, tak neviem.
ak tam nie je mechanicka vazba, tak neviem.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Konec lanka náhonu má na koncích v řezu tvar čtverce nebo nějaký podobný nálisek. Když se ty hrany oběhají, tak začne náhon prokluzovat, nutno vyměnit. Možná WéDéčko snížením odporu lanka v bowdenu prokluz omezí. Na jak dlouho, nevím. Náhon uvnitř ukazatele je tvořen rotujícími magnety, také to může odejít.
Pokud je závada na elektronickém tachometru, bude patrně v ABS čidle na kole (bývá v pravém předním, a nebo taky ne).
Pokud je závada na elektronickém tachometru, bude patrně v ABS čidle na kole (bývá v pravém předním, a nebo taky ne).

-
- Řidič
neoteplilo sa dnes?
matne si spominam, ze nieco podobne sa dialo otcovi na Corolle E9 v zime.
matne si spominam, ze nieco podobne sa dialo otcovi na Corolle E9 v zime.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
-
- Řidič
-
- Řidič
Ďábelská cena a ďábelská závada 
Dneska jedu jako obvykle do práce, zastavím na křižovatce a po rozjezdu zůstala ručička tachometru ležet. Říkám si co se dá dělat, zítra stejně jedu do servisu na tu zimní prohlídku + přehození kol se zimním obutím, tak se na to znovu mrknou.
Dojedu k pumpě, natankuju, zaplatím, nastartuju a zůstala mi svítit kontrolka motoru.
Jsem zvědavej, jakej čert mi zase vlezl do motoru

Dneska jedu jako obvykle do práce, zastavím na křižovatce a po rozjezdu zůstala ručička tachometru ležet. Říkám si co se dá dělat, zítra stejně jedu do servisu na tu zimní prohlídku + přehození kol se zimním obutím, tak se na to znovu mrknou.
Dojedu k pumpě, natankuju, zaplatím, nastartuju a zůstala mi svítit kontrolka motoru.
Jsem zvědavej, jakej čert mi zase vlezl do motoru

-
- Řidič
Před chvilkou mi volali, že je to hotový. Závada prý byla někde v komunikaci mezi čidlem, řídící jednotkou a tachometrem, proto se rozsvítila kontrolka motoru, a že kdyby to dělalo zas, tak by se muselo čidlo vyměnit. Cena prý do 500Kč. Na autorizovaný servis to není tak moc, já si za opravu tiskárny beru víc
)) Akorát při mé smůle se dá předpokládat, že to čidlo bude stejně nakonec v háji 

No to je dobrý,každopádně to čidlo měli vyměnit,protože se to opakovalo.Víš mě se také opakovalo rozsvícení kontrolky motoru a jelikož jsem měl auto v tříleté záruce,nic nevyměnili a když jsem tam byl po čtvrté (auto už bylo starší 3 let)kvůli té kontrolce,tak mi řekli,že tam musí vyměnit VVT-i,rozvoďák,roz.kola za tisíce,jelikož dle nich mám po záruce.Naštěstí si neuvědomili,že mám záruku 3+1(jaké bylo jejich překvapení,když jsem jim to řekl) a tak to vyměnili zadara-pakáž.
-
- Řidič