Čidlo

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Čidlo

Příspěvek od Petr Šlapák »

Kluci mám jednu otázku.Doufám že mi někdo dokážete poradit.Na jedné straně hlavy tušim že na levé je něco jako čidlo.Je to modré a jdou z toho dva výstupy vedle sebe.Jsou do toho zapojené dvě slabé hadičkyˇ.Potřebuju vědět co to je protože jsem přišel na to že je ten jeden výstup skoro ulomenej. :cry:
Celica 5 gen. 1,6 EFI - 4A-FE
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

ked je to v prirube na vodu tak je to na uhlikovy filter cez ktory sa ti odsavaju vypary z nadrze. ked sa zahreje motor tak sa otvori a tie plyny idu cez fiter do sania. Kludne to zalep nejakym epoxidom.
Celica All-trac
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

To jsem chtěl udělat,ale radši jsem se prvně zeptal abych neudělal nějakou kokotinu.Jo prosimtě drží mi to dost vysoké otáčky asi to někde chytá falešnej luft ,ale netušim kde nevíš náhodou co stím??
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

netesnost alebo pokazeny volnobezny ventil. treba pozriet hadice do sania.. ta zlomena vec by to nemala robit lebo to blokuje aj klapka ale mozne je vsetko.. oprav tu zlomenu cast, a potom skontroluj hadice
Naposledy upravil(a) mison dne úte 07.11.2006, 13:53, celkem upraveno 1 x.
Celica All-trac
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Dobrá tedy,, já to nějak pořešim a uvidim.Kdyžtak se ještě ozvu.
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

jo taky se mi to stalo a v žadném připadě nedoporučuji zaslepit je to odvětrání nadrže přes filtr z dřevěným uhlím tzv.charchoal canister
ty výpary z nádrže se vlastně znovu ženou do sání jak se motor ohřeje a ventil to pustí do sání jak je tu už zmíněno sice to na chodu motoru hned nepoznáš ale mohlo by dojít k výbuchu není to z mojí hlavy ale je to tak
jsem v kontaktu z jedním pánem z toyoty a garantuji vám že většího machra na toyoty na moravě neznám ten ty motory zná nazpamět a má dost velký zkušenosti když jsem měl nějaký problém stačí mu zavolat a porádí a zatím se nikdy nemýlil sice to zní jak z pohádky ale je to tak nikdy jsem ho za ty 3 roky neviděl jen po telefonu ale funguje to
ale 2 kamarádům dělal komplet motory a jsou plně spokojeni
Odpovědět

Zpět na „Celica“