D-CAT Vybitá batéria, akú novú?

vše ohledně modelové řady Avensis
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jo JO.... Ja menil taky baterii na jednom aute po cca 8.5 letech a to jen proto, ze se blizila zima s -25C a ja byl dlouhou dobu na horach bez popojizdeni... Takze v podstate stejna situace. :-) Spis me trochu nadzvedlo, ze na dotaz jestli zname nejakou dobrou o ktere vime, ze vydrzi, tak jsou odpovedi loni jsem dal tuhle, letos jsem dal tuhle. .:-))))) Takze spise usmevna reference, kdyz nejaka normalni vydrz by mela byt 5 let. .:-)))
Back in Czech.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

Tak esli te to potesi tak na tu vartu jezdi bejvalej kolega minimalne 4 roky :-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Hergot
Člen Týmu

Příspěvek od Hergot »

Taky mě čeká výměna,to jakou baterku v tom mám jasno.Ale zajímá mě co po zapojení,nějaké povinosti nebo překvápka?Jako radio code atd.????Nemám zkušenost...
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Trošku stručně stačí si změřit rozměry současné autobaterie a podle rozměrů si najít třeba na internetu novou a v příručce pro automobil a nebo přímo na současné autobaterii je vyznačeno jaký má startovací proud a jakou má kapacitu takže pokud si koupíte autobaterii která je výkonější než současná nic tím nezkazíte spíše naopak a co se týče rozměrů tak já tam napasoval větší než má být protože ten prostor tam na to je. Chtěl jsem prostě výkonější autobaterii. a tak sem koupil VARTU silverdynamic 100Ah starovaci proud 830A byla za cenu 3.200kč a info pro "Hergota" žádný radiocode se nezadává. jediné co budeš muset nastavit tak jsou hodiny protože se vše "zresetuje" tož sakra vždyť výměna autobaterie přeci není maturita to snad zvládne každý.
Avensis 2.2 D-cat
Hergot
Člen Týmu

Příspěvek od Hergot »

Není to maturita,je to brnkačka ale šlo mi o to protože mám Toyo měsíc a nemám zkušenosti.Měl jsem Seata a tam to chtělo "code" plus znovu nastavení automatického stahování oken a dálkového zamykání.Prostě kokotiny!!!!
Hergot
Člen Týmu

Příspěvek od Hergot »

A dík :-)
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

tak toyotu musis akorat naucit stahovat okna
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Hergot
Člen Týmu

Příspěvek od Hergot »

Paráda :thumbsup:
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

proto baterku měním se start kábly, takže se nic neresetne :D
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Chamil
Člen Týmu

Příspěvek od Chamil »

Můj postřeh:

Když jsem kdysi měnil baterii na T25, tak přední okna jsem měl úplně zavřené a zadní napůl stáhnuté. Po výměně mi automatické stahování a vytahování oken fungovalo jen na předních oknech a vzadu jsem to musel znovu nastavit.... (pak jsem ještě nastavil čas a vypnutí signalizace nezapnutých pásů)

Takže mi z toho vyplývá, že pokud nechám před odpojením baterie všechna okna vytáhnutá, tak je pak nemusím znovu nastavovat... :idea:
Avensis T25, 2006, D-CAT (130 KW), kombi
Avensis T22, 1998, 1.8 (81 KW), liftback
dizzydent
Člen Týmu

Re:

Příspěvek od dizzydent »

KarlosCZ píše:tak toyotu musis akorat naucit stahovat okna
Víte někdo postup, jak to přesně udělat? Po odpojení baterie se mi automaticky stahuje a vytahuje pouze okno u řidiče.
T25 2.0 D-4D 93kw /2006/
ToyDrive
Manager Týmu

Re: D-CAT Vybitá batéria, akú novú?

Příspěvek od ToyDrive »

Musis drzet stahovani okna a podrzet i postahnuti az dolu, aby si to nastavilo min polohu.
To samy pro kazdy okno.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

A pak jeste znova vypnout to pipani u pasu;(
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Demon
Manager Týmu

Re:

Příspěvek od Demon »

jelinek4 píše:Moja odišla po 4 rokoch a teraz som kupil Bosch-ku.
Doporučuju kupovat Vartu. Bosch totiž "dělá" všechno. (ha-ha-ha :shock: ). V reálu, z valné části je Bosch jedno velké oddělení marketingu. Třeba baterie pro Bosch dodává Varta. Tzn. je to ta samá baterie, jen je u Bosche dražší, než přímo od Varty.

Jo a pro Toyotu vyrábí baterie taky Varta. No moc se nepochlapili - odešla mi ani ne po 5-ti letech. Taky dvě Varty, co jsem dal jiných aut , vydržely kulový, taky kolem 5-ti let. Předtím tam baterie vydržely v pohodě 8 let. (německá AFA, česká Akuma, italský Fiamm). Byla to od Varty střední řada (blue). Teď mám v Toyotě premiovou řadu Silver. Doufám, že teda vydrží.

Z mé zkušenosti zatím plyne, že Varta (Bosch) nic moc. Aspoň, že jsou relativně levné (papírové hodnoty/cena)...
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

Presne tak, varty boli niekedy dobré, ale teraz nič moc(a je jedno ktorá rada). Zatiaľ jednu z najdlhších životností podľa skúseností mojich známych a aj podľa užívateľov na webe dosahuje Exide Premium...
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“