vacsie kola...

vše o tuningu na vozech Toyota
vlado
Navigátor

vacsie kola...

Příspěvek od vlado »

Ludia, chcem sa vasp opytat o vase osobne skusenosti... chcel by os mdat na moju E10nu kola gumy 195/45 R16 oproti povodnym 175/65 R14, len neviem kao na to budu reagovat fizli... Zapisovat sa mi to do TP urcite nechce, bo by bol to musel dat schvalovat do japonska ci kam, tak mi sksute povedat vase postrehy s vacsimi kolami ak niekto z vas ma a nema to zapisane,,, diki moc za nazory.
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: vacsie kola...

Příspěvek od garfielld »

vlado píše:Ludia, chcem sa vasp opytat o vase osobne skusenosti... chcel by os mdat na moju E10nu kola gumy 195/45 R16 oproti povodnym 175/65 R14, len neviem kao na to budu reagovat fizli... Zapisovat sa mi to do TP urcite nechce, bo by bol to musel dat schvalovat do japonska ci kam, tak mi sksute povedat vase postrehy s vacsimi kolami ak niekto z vas ma a nema to zapisane,,, diki moc za nazory.
Možná na to budou fizli držkovat, ale oni po tobě nemaj právo vyžadovat velkej techničák(a jen v něm je to napsaný), takže ti to ani nemaj jak dokázat, můžeš jim klidně tvrdit že to máš v TP zapsaný, oni proti tomu nic nezmůžou. Jen bych jim to když už vysvětloval nějak jemně, když si budeš vyskakovat, tak tě vemou za něco jinýho:)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

Docela se divim, ze ti ty kola presne sedi - obvod je stejnej u obou, to se casto nevidi 8)

Jinak policajti ti na to nereknou nic, protoze v malym TP to neni. Problem je na STK (-> das zimaky) nebo teoreticky na pojistovne (pri bouracce nebo tak) - kdyz zjisti ze nemas schvaleny kola, nemusi ti(za tebe) nic vyplatit.
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

vlado, na tovjom mieste by som kukol toyotateam.sk forum, ja osobne som celkom lahko zlegalizoval 185/55 R15 na E11, cize akoby aj na E10 - lebo pasuju aj tam. JE to jednoduche, zaklad je zistit si na webe vyrobcu ci oficialne pasuju tie kola na tvoje auto. Ak nie, nikdy ich nezoficializujes, potom ti ostava uz len usmievat sa na fizlov a so 14kami chodit na STK ako tu uz napisali
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pokud budou kola koupeny novy, davaji k tomu nekteri prodejci atest (napr. ALCAR myslim v pohode) a na jeho zaklade ti kola zapisou do velkyho TP bez problemu - vyjadreni kohokoliv se nevyzaduje a to ani Toyoty. Nevim jestli to tak funguje i v SK, u nas uz jo. Pokud kupujes kola jety, atest k nim bohuzel nebude, takze pak nezbyva nez tvrdit, ze je v tom velkym TP mas a doufat, ze ti to sezerou :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
vlado
Navigátor

Příspěvek od vlado »

Takze hovorite, ze keby so mbral nove, vyfasoval pri tom ten atest, tak by mi to na fizlarni mohli v pohode do TP zapisat??? Z fizlami nehccem mat ziadne problemy, lebo aj tak mam na aute uz toho dost za co ma mozu dojebat
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

vlado píše:Takze hovorite, ze keby so mbral nove, vyfasoval pri tom ten atest, tak by mi to na fizlarni mohli v pohode do TP zapisat??? Z fizlami nehccem mat ziadne problemy, lebo aj tak mam na aute uz toho dost za co ma mozu dojebat
Zkus si u vas obtelefonovat nejaky prodejce a poptat se na to.
Lexus IS200
Lexus RX400h
vlado
Navigátor

Příspěvek od vlado »

No jasne,,, skusim to priamo u toyoty,,, odtial som bral aj minule kola
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

vlado píše:No jasne,,, skusim to priamo u toyoty,,, odtial som bral aj minule kola
Myslim, ze bude i spousta jinych levnejsich s atestem :wink:
U nas to dela Alcar...
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

kola-zkušenosti s Policii

Příspěvek od odaz »

No teda já mám na autě kola 7x15 obuté na 195/50R15, oproti sérii, kde má být 175/70R13 a policajti mě stavěli mockrát. Nikdy mi nic neřekli. Možná je to proto, že ty kola vypadají, jak kdyby tam byly orig-gumy nečouhají z blatníků ale šířkou přesně sedí s lemama a pěkně k autu pasujou. Druhá věc taky je ,že Carin II, tu moc nejezdí, takže policajti nemají zažité, jaké kola tam patří, zatímco např. na škodárnu, atˇuž je to 1xx nebo cokoliv konče feldou každý ví, že tam víc jak 14ky nemají co dělat... (kámoš s feldou na 195/50R15 dostal už 2x pokutu) . Třetí věc je to, jak se k tomu který policajt postaví, když to není brutal, že to trčí z blatníků apod. tak to některým nevadí, jiným jo...
No a samo, že na STK jezdím na zimách 175/70R13 :)
EX.-CARINA II XLI 1.6 16v 77kw 1991-ted slouží mým rodičům
AVENSIS Sol 2.0 VVTi D4 108kw
Toyota-vím proč...
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Corolla E9 liftback

Příspěvek od Tonda »

Kluci dotázek!!! Jde o Corolla E9 Liftback
V létě bych chtěl kola 7x15" a vize je taková že kola musí vrchem tak tak zalézt za lemy blatníků. Nemáte někdo na autě? Kdyžtak dejte foto a přesný míry-díky
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Až přezuju na letní a pojedu do PV, tak se ozvu a můžeš zkusit ty moje. Podrobný parametry si nepamatuju, jsou to 15" ALU s obutím 195/50.
Lexus IS200
Lexus RX400h
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Beaver píše:Až přezuju na letní a pojedu do PV, tak se ozvu a můžeš zkusit ty moje. Podrobný parametry si nepamatuju, jsou to 15" ALU s obutím 195/50.

To by bylo super!!!! Stejně už jsme se dlouho neviděli,tak aspoň dáme kafe......
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

tak na mrkačce jsem měl 7x15 ET40 a bylo to super ale na E9 liftback netuším. Toužím po ATS Cup s velkými límci-tudíž malým ET. Proto tento dotaz
aczasa
Věčnej rejpal

ET a límec...

Příspěvek od aczasa »

Nejsem si jist, jestli velikost límce přímo souvisí s ET. :-/ dokonce bych řekl, že naprosto vůbec. :-/ Protože ET je snad hodnota "vyosení" montážního středu disku od průběžného ideálního středu kola, ne? Tím pádem límec je spíše na designu kola. Jen je otázka jak moc bude koukat límec "ven" z auta a jak moc bude střed "vyhnut" do límce. Ale odborník nejsem. :-)
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Tuning“