Hlídání tlaku v pneu
-
- Člen Týmu
Ventily TPMS
U Toyot jsou dva druhy ventilů - Pacific 433 Mhz a TRW 341 Mhz. Většina má Pacific. TRW je většinou u US vozů od 2011. Na Camry mám ventily na zimákách a letní mě trvale svítí na palubce, ale to vyřeším ventily Pacific. Na Rav4 to nesvítí, šlo to vypnout testrem, ale nesvítilo to ani po aktivaci - nedalo mi to a rozebral jsem budík tacho a bývalý majitel filuta tu kontrolku přelepil - taky řešení. Jen si dejte všichni pozor při defektu, protože jestli máte lepící sadu, tak ve chvíli kdy ji použijete a naplníte do pneu, tak si zničíte ventil TPMS a budete navíc kupovat i ventil.
Rav4 2006,
Camry 2007
Camry 2007
U nový rafky to nejde vypnout, s lepítkem na palubce jako dilina jezdit nebudu, no a dojezdoffku mám, lepící sady neberu... Nemám mokrý papíry ani nejsem bloncka abych nepoznal, že mám píchlou pryž, tak čidla fakuju, na jaře jdou všechny do dojezdoffky. Od ledna musí být kontrola tlaku u všech nově vyrobených aut...
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Asi to všichni víte, ale pro sichr upozorním i tak - bacha na dojezdovky s odlišným obvodem pneu (malé dojezdovky), při montáži na hnanou nápravu (což je AWD libovolná) to může zkurvit diferenciál - kola se točí různě rychle celou dobu jízdy a na to diferák většinou není psychicky (ani fyzicky ) připraven.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Psal jsem prodejci snimačů tlaku pneumatik od kterého jsem je koupil.
Poslal jsem:
Dobrý den, koupil jsem u Vás snímač Valor 1204B, kde uvádíte automatické mačtení bez čipovací sady. Mám vůz Toyota, Rav 4, r.v. 2013. Nevím jak mám udělat automatické mačtení čipů. Můžete mi prosím napsat jak to mám udělat. Děkuji
Odpověď:
Senzory se načtou do počítače autmaticky po ujetí cca 10-15 km. Jen s poslední dodávkou těcht 1204B senzorů máme problémy a stahujeme je z trhu. Prosím kdy Vám tyto senzory od nás byly dodány ?
čekám na odpověď.
Poslal jsem:
Dobrý den, koupil jsem u Vás snímač Valor 1204B, kde uvádíte automatické mačtení bez čipovací sady. Mám vůz Toyota, Rav 4, r.v. 2013. Nevím jak mám udělat automatické mačtení čipů. Můžete mi prosím napsat jak to mám udělat. Děkuji
Odpověď:
Senzory se načtou do počítače autmaticky po ujetí cca 10-15 km. Jen s poslední dodávkou těcht 1204B senzorů máme problémy a stahujeme je z trhu. Prosím kdy Vám tyto senzory od nás byly dodány ?
čekám na odpověď.
Závěr :
Tak to máte přesně tyto špatné senzory. Navrhuji dvě možné varianty :
1, senzory nám zašlete a my Vám proplatíme i servis
2, vyčkáte ještě cca 2 měsíce. Po této době bychom měli již mít plně funkční senzory na Váš vůz .
Omlouvám se za komplikace, ale tato problematika je velmi složitá a všichni výrobci teď finišují s přípravou na listopad tohoto roku kdy bude vše již povinné.
Asi jim je vrátim a nedám tam nic.
Tak to máte přesně tyto špatné senzory. Navrhuji dvě možné varianty :
1, senzory nám zašlete a my Vám proplatíme i servis
2, vyčkáte ještě cca 2 měsíce. Po této době bychom měli již mít plně funkční senzory na Váš vůz .
Omlouvám se za komplikace, ale tato problematika je velmi složitá a všichni výrobci teď finišují s přípravou na listopad tohoto roku kdy bude vše již povinné.
Asi jim je vrátim a nedám tam nic.
Re: Hlídání tlaku v pneu
Definitivně vyřešen problém s ventilky.
Vyndal jsem je z kol, udělal jsem ještě 3 díry do dojezdoffky tam je namontoval, auto je spokojený, že o nich ví a že jsou v předepsaném tlaku. Kluk co mě to dělal říkal, že u některých Toyot odešly baterky v čidlech už po 3 letech a nejdou měnit...
Vyndal jsem je z kol, udělal jsem ještě 3 díry do dojezdoffky tam je namontoval, auto je spokojený, že o nich ví a že jsou v předepsaném tlaku. Kluk co mě to dělal říkal, že u některých Toyot odešly baterky v čidlech už po 3 letech a nejdou měnit...
RAV4 HSD AWD 2018