E9 - Dusí se a netáhne

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
LovoXXX
Člen Týmu

E9 - Dusí se a netáhne

Příspěvek od LovoXXX »

Zdravím, zdědil jsem po prarodičích perfektně zachovalou Corollu E9 hatchback z Tuzexu, r. v. 1990, motor 2E - 1.3, 12V 55kW, najeto 79k km. Dnes jsem jí po 3 letech stání v garáži zprovoznil a bohužel hned při první jízdě jsem zjistil, že něco není v pořádku. Startuje dobře, občas se musí s plynem, volnoběh bez problémů, ale při jízdě při jakémkoliv prudším sešlápnutí plynu se dusí a škube, při pomalém sešlápnutí je to relativně ok, ale pořád to vůbec netáhne, sotva se to doplazí ke 100 km/h a i při plném sešlápnutí plynu to prostě nejede, bojím se pomalu i předjíždět :shock: Čím to může být? Bordel v karburátorech? Svíčky? Jo a ještě jedna věc, celou dobu jezdila na speciál, co jsem se ale dočetl v manuálu, tak může jezdit i na bezolovnatý N95, je to tak? Díky :wink:
Naposledy upravil(a) LovoXXX dne pon 18.11.2013, 23:19, celkem upraveno 1 x.
LovoXXX
Člen Týmu

Příspěvek od LovoXXX »

Je v tom 2E a v servisu teď byla na kontrolu, výměnu všech kapalin a vyčištění nádrže a palivového potrubí od starého benzínu a prý je všechno ok, ale tohle se mi jako ok teda fakt nezdá :?
Pizzamancz
Řidič

Příspěvek od Pizzamancz »

Ahoj, tenhle motor mám teď ve Starletu a hodně pomohlo, když jsem po výměně kapalin, vyměnil i filtry. Podle standartu, co popisuješ, se jedná o zanesený vzduchový filtr. Je to kravinka za 50 korun u Rebakauf.cz, ale u mě se zlepšení dostavilo ihned.
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!

Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
namestekw123
Navigátor

Příspěvek od namestekw123 »

Zdravim jak to tak ctu tak tohle auto pokud teda to ma 55Kw 2E-E tak to ma vstrikovani benzinu ale ono je to celkem jedno jestli je to karbec nebo vstrik a podle popisu zavady ze to pri prudcim seslapnuti nejede a pri pomalem to celkem jde tak je zavada podle me je jinde co jsem opravoval jine auta aspon ze zkusenosti ale divim se ze to v servisu nepoznali asi nemaji moc zkusenosti. Tam bych asi uz nejel.
E10 2.0 D XL 5,6L-100km
Pizzamancz
Řidič

Příspěvek od Pizzamancz »

biscuit píše:jestli tohle neudelali v servisu, tak at to zavrou. to je prece prvni vec...
Víš, o českých znalcích Toyot mám už svůj názor dávno vytříbený. V této kotlině těmto autům rozumí skutečně jen pár jedinců (naštěstí jsou i zde k mání na fóru), zbytek jsou jen opraváři traktorů TDI a tuzingáři. Líp to zhodnotit neumím. Bohužel tyhle "analogový" auta se už nevyrábějí a koncem těchto vozů, skončili i automechanici. Jak to nemá koncovku RJ3545 nebo USB, tak jsou v ... no vy už víte. Takže nahrabat staré návody, vzít šroubováky a klíče a makat :-)
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!

Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
namestekw123
Navigátor

Nevim teda jaky ma tenhle motor karbec ale ty japonci delaly ty karbece ovladane podtlakama spousta hadicek a stacilo neco prehodit a uz byl problem a casem to nekde netesnilo a take pak byl problem Takze bych rekl ze ta verze se vstrikovanim take 55Kw co delaly byla o dost lepsi.
E10 2.0 D XL 5,6L-100km
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pokusil bych se shrnout své dávné znalosti karburátorových motorů, samozřejmě obecně, protože tento motor jsem nikdy naživo neviděl.

Vzduchový filtr:
Asi ne, ale zkontroloval bych, jestli není zaolejovaný.
Případně všechny hadičky mezi motorem a sáním.

Svíčky:
Těmi bych začal - typ, čistota, mezera elektrod, rovnoměrné opalování.

Rozdělovač:
Oktanový selektor nastavit na 95, protože speciál měl 92.
Zkontrolovat podtlakovou regulaci (při přidání plynu posune táhlo a pootočí rozdělovač).
Zkontrolovat odstředivou regulaci - zaseklé(á) závažíčko(a), prasklá nebo vytahaná pružinka(y).
Očistit VN kontakty.
Zkontrolovat odtrh a mezeru přerušovače.
(Jestliže je rozdělovač už nějaký modernější, s elektronickým zapalováním, tak tam některé úkony provést nejde nebo nemá smysl.)

Karburátor:
Ucpaná tryska(y) - profouknout (neprošťuchovat).
Zaseklý nebo děravý plovák.
Zkontrolovat všechny elmag. ventilky, jejich kontakt, připevnění, pohyb; bývá tam jeden pro zhášení motoru a u novějších karburátorů i nějaká ta regulace.
Zkontrolovat všechny hadičky, hlavně jestli nejsou zpuchřelé a nepřisávají vzduch.
Těsnost karburátoru - případně vyměnit těsnění.
Nastavit správně hladinu - to je opruz, musí se z průhledné hadičky udělat cosi jako vodoznak.

Podávací čerpadlo (je-li mechanické):
Prasklá membránka.
Vyběhaný nebo poškozený přepouštěcí ventilek.
Špatně nastavený zdvih.
Netěsnost palivového potrubí před čerpadlem.

Nádrž:
Přiškrcené odvzdušnění nádrže - vzniká podtlak a benzín se nesaje.

Na něco jsem zapomněl.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
namestekw123
Navigátor

Nevim proc delat tyhle vsechny veci kdyz je jasne ze vynechava zapalovani takze staci vymenit kabely mozna i svicky zalezi v jakem jsou stavu pripadne je prezkouset mam na to skousecku kam se da svicka natlakuje se to a zkousi se jiskra prez okenko je videt. Kabely zmerit ale ty budou urcite spatne.
E10 2.0 D XL 5,6L-100km
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

A kdepak jsem napsal, že tohle všechno má dělat.....? :wink:
Tohle jsou jenom možné cesty.
Ale já bych si na Tvém místě tou diagnózou tak jistý nebyl.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
namestekw123
Navigátor

Tak podle zkusenosti jsem si celkem jist ze je to tak jak jsem psal podle toho jestli zavadu spravne popsal je fakt ze jsem s autem nejel takze nevim co to dela ale podle popisu to tipuji na tuhle poruchu na 99%. Majitel tu uz nenapsal a jsem zvedav co stim teda nakonec udelal jestli uz mu to jezdi normalne.
E10 2.0 D XL 5,6L-100km
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

namestekw123 píše: ...kdyz je jasne ze vynechava zapalovani...
Tohle je přesně to, co jsem z jeho příspěvku nevyčetl.
Vyloučit to samozřejmě nemohu, ale být si tak jistý už vůbec ne.
Howgh; uvidíme, jestli se ještě ozve.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“