Už vám někomu prorezlo brzdové potrubí.....?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Jimmi
Věčnej rejpal

Už vám někomu prorezlo brzdové potrubí.....?

Příspěvek od Jimmi »

Začal se mi najednou ztrácet tlak a kapalina z brzd. Prostě to už brzdí spíše na jeden okruh.
Tak jsem pod to mrknul a zjistil jsem, že někde zhruba uprostřed vozu, z toho plastového kanálu, kde jsou uložena všechna potrubí, při sešlánutí pedálu kape brzdovka.
Teď to zrovna nemůžu hodit na hever, abych to prověřil, ale nic jiného než koroze mě nenapadá.

Už jste to někdo řešil?
Asi je potřeba tu trubku vyměnit, co.....?
Jako ND to asi existovat nebude, budu muset asi natáhnout a naohýbat truku novou, co?
Nemáte někdo něco podobného na dvoře ve svém soukromém vrakovišti? :idea:

P.S. První vážná závada po dvaceti letech... to jde, ne? 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ArA_666
Člen Týmu

Příspěvek od ArA_666 »

Měl jsem je zrezlý, dal jsem je vyměnit. Trochu si zasvářeli, já lehčí o 3 a půl tisíce.
Corolla E11 1.4 VVT-I
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ArA_666 píše:Měl jsem je zrezlý, dal jsem je vyměnit. Trochu si zasvářeli, já lehčí o 3 a půl tisíce.
Co na tom svářeli??? koupím trubjuz v metráži podle zdroje max 80kč/metr k tomu hollendery - cca 50-70kč za dvoudílnou spojku na každý konec trubky a je to, není co svářet..
ArA_666
Člen Týmu

Příspěvek od ArA_666 »

Tak možná nic nevařili.Je to už pár měsíců zpět. Nicméně už do toho servisu už nejezdím, jsou to shulini
Corolla E11 1.4 VVT-I
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Řešit jsem to ještě nemusel, ale na té opravované 92 už nevypadají nejlépe. Zatím jsem se snažil sehnat CuNiFe-r trubky, ale ve zdejších krajích takřka neslýchané. Jestli se nepletu, tak Stenky ze slovenského fóra je objednával z ebaye.

Kamarád řešil na mladší mazdě, tahal si to sám, obyčejné "pogumované" trubky. Sranda cena v porovnání s prvo- i druhovýrobou.
Holomek!
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Mě se stalo něco podobného, trubka neprorezla, ale byla načatá a při výměně palivového vedení se načla ještě víc. Dojel jsem ze servisu a všechno OK a pak při další jízdě (naštěstí jen testovací) to povolilo a postupně vyteklo... Teď jsou tam tuším měděné.
namestekw123
Navigátor

Příspěvek od namestekw123 »

No tak ja trubky take nemam mistama jeste nic moc pred stk je budu menit urcite to je za rok to pocitam ze vydrzi. Rozhodne na tyhle auta bych nedal Cu trubky jelikoz uz na tehle autech jsou komponenty z hliniku a nemusim urcite vysvetlovat co se stane kdyz se spoji hlinik s medi. Ja delam v brzdovem centru a tam menim trubky celkem casto a trubky si vyrabim sam na miru jak potrebuji z original materialu ATE jsou to kvalitni trubky a vydrzeji hodne dlouho.
E10 2.0 D XL 5,6L-100km
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Čistá měď je blbost ne tak z hlediska chemické koroze, ale co vím, tak primárně z důvodu meze pevnosti hlavně za nízkých teplot vs maximální tlaky běžných brzdových systémů. Čistá jde u veteránů a většinou jen tam na stk projde. Cunifer je ale slitina, kterou začlo používat Volvo už někdy v 70. letech, pevnostní vlastnosti oceli, ale odolnost mědi... jestli děláš v brzdovém centru a neznáš to, tak to je normální, sám jsem se na to ptal v několika speciálkách a prý je snad jedna firma někde v Pardubicích, která by to byla schopna dodat.
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Také doufám, že výrobci těchto komponent jsou rozumní a používají nějakou vhodnou slitinu. Ona představa, jak tam vrazím kus mědi, načež mi díky vzniklému články kompletně vyrezne zbytek brzd, by se mi taky nelíbila. Navíc určitý přechod by měly tvořit ty holendry - tam je vlastní bod dotyku.
Tak už je to objednané na výměnu; uvidíme, jak to dopadne.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
namestekw123
Navigátor

Příspěvek od namestekw123 »

Rampa89 píše:Čistá měď je blbost ne tak z hlediska chemické koroze, ale co vím, tak primárně z důvodu meze pevnosti hlavně za nízkých teplot vs maximální tlaky běžných brzdových systémů. Čistá jde u veteránů a většinou jen tam na stk projde. Cunifer je ale slitina, kterou začlo používat Volvo už někdy v 70. letech, pevnostní vlastnosti oceli, ale odolnost mědi... jestli děláš v brzdovém centru a neznáš to, tak to je normální, sám jsem se na to ptal v několika speciálkách a prý je snad jedna firma někde v Pardubicích, která by to byla schopna dodat.
Jasne ze jsou ruzne slitiny ale uz jsem se prave dost setkal ze si tam nekdo dal med nebo mazal medenym tukem brzdovy trmen a pak kdyz se mu pri brzdeni po case roztrhnul na dve casti tak se divil. A na co lidi nepridou co udelat s brzdama aby mohl jezdit clovek zasne zaslepene potrubi jednou si stim dal nekdo praci ze trubku zavaril autogenem a tak. To co dela ate tak je to take nejaka slitina a i ve vnitr je lehky povlak medi a trubka jde celkem hezky ohybat v ruce a cena nejakych 80kc za metr je take pekne.
E10 2.0 D XL 5,6L-100km
jezek35
Člen Týmu

Příspěvek od jezek35 »

Letos z kraje roku jsem řešil ten samý problém. Prorezli mi trubky pod autem v místě středovýho sloupku v takový plastikový úchytce, jinak trubky netknutý. Měnil jsem rovnou obě od rozbočovače v motoru až po zadní hadice, dělal sem to doma sám po práci. Měděný trubky na míru i s holendrama a brzdovka investice cca 1000kč je to tam třičtvrtě roku nájezd cca 10 tis km a vše v pořádku
  • Toyota corolla e11 rv2000, 1,4vvti 71kw
    Nissan Primera P11, sr20de 96kw
    Škoda Felicia 1,3 55kw
Odpovědět

Zpět na „Corolla“