"Large family cars were usually around 4.50 m (177 in) in length by the early 1990s, but are now shifting to 4.80 m (189 in) or more in length"
To odhlučnenie si aj nejak exaktne meral, alebo je to len tvoj subjektívny názor ako PriusHater-a?
To ze ty negativa nevidis neznamena, ze neexistuju. Ja mam to auto v dispozicii a obcas s nim jazdim, takze viem uznat jeho kvality ale zaroven nebudem tvrdit hluposti.
Cize ziadne priushaterstvo, zivot nie je cierny alebo biely.
Odhlucnenie som nemeral, ale mam svoje usi a skusenosti. Motor je odhlucneny velmi zle - pri nizkom vykone (beznom mestskom pouziti) je tichy, ale staci silnejsie akcelerovat alebo ist 130km/h a v aute je neprimerany hluk. Je evidentne, ze pre vyrobcu je toto mestske auto - tak ako su aj ine auta nizsej strednej triedy.
A ze je prius je vyborne rodinne mestske auto, o tom niet pochyb.
A chceš povedať, že Toyota predáva v Európe dva rôzne 5dverové hatchbacky v nižšej strednej triede a robí tak sama sebe konkurenciu?
ano, preco nie? Kanibalizovanie je jedna z obchodnych taktik, napr VW ju uspesne praktizuje viac ako desatrocie.
Respektíve čo podľa teba, okrem subjektívnych dojmov odlišuje nižšiu strednú od strednej triedy?
podvozok - prius ma vlecne ramena, co je archaicke riesenie - v strednej triede to uz podla mna nepouziva nikto (ale o to nejde kto to pouziva alebo nepouziva, ide o to, ze je to pri jazde citit)
vonkajsie rozmery - vid vyssie
spravanie sa auta pri vyssich rychlostiach (160km/h a viac) - suvisi s celkovym odhlucnenim a podvozkom (uz pocujem narazky, ze kde sa jazdi 160, ale 20-30km/h protivietor nie je zriedkavy)
ponukane vykonove varianty (130k je dnes naozaj iba zaklad)
Ale odpoved najdes aj sam - keby si mal jazdit 200km denne po dialnici, kupil by si si prius, alebo mazdu6/passata/avensis?
A to je ten rozdiel medzi nizsou strednou a strednou triedou.