Koupě Versa 2.0D-4D
Koupě Versa 2.0D-4D
Zdravím,
uvažuji o koupi nového Versa (2.0D-4D). Zatím nemám s vozy od Toyoty žádné zkušenosti. Pro prostudování všech možných testů, recenzí a diskusí k tomuto vozu jsem tento vůz zařadil mezi hlavní favority. Narazil jsem však na dva problémy - koroze (v některých testech uvádějí už po 2 letech provozu) a poměrně větší spotřeba než u tohoto motoru udává výrobce (4,9 l). Prosím o vaše zkušenosti. Díky.
uvažuji o koupi nového Versa (2.0D-4D). Zatím nemám s vozy od Toyoty žádné zkušenosti. Pro prostudování všech možných testů, recenzí a diskusí k tomuto vozu jsem tento vůz zařadil mezi hlavní favority. Narazil jsem však na dva problémy - koroze (v některých testech uvádějí už po 2 letech provozu) a poměrně větší spotřeba než u tohoto motoru udává výrobce (4,9 l). Prosím o vaše zkušenosti. Díky.
25t km rocne takze urcite diesel
tomko píše:prva otazka kolko nabehas km? ci je lepsi benzin. ja mam viac ako 2r auto a koroziu som nezaznamenal. co sa tykaa spotreby ti neviem povedat, ja mam 1,6ku benzin a spotreba od 5,7- do 7l
Spotřeba nového Versa D-4D (91 kW) by se měla pohybovat do 6 litrů. Viz např. zde: http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... power_e=93. Já mám D-4D ještě s 93 kW a tam je spotřeba o něco vyšší, mám cca 6,3 l/100 km. Jde i o to, jaké trasy dominují a jakým stylem se s tím jezdí. Přece jen je to "kus auta". Určitě bych ale nedoporučoval diesel do města nebo na krátké trasy, benzínové motory 1.6 i 1.8 mají taky nízkou spotřebu a jezdí se s nimi velmi dobře.
Neřekl bych, že je u Versa koroze větší problém než u jiných MPV. Zatím na našich Toyotách reznou akorát zimní plecháče:-)
Neřekl bych, že je u Versa koroze větší problém než u jiných MPV. Zatím na našich Toyotách reznou akorát zimní plecháče:-)
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
Verso 2D-4D
Najedu 25 t km ročně. Město minimálně. 70 % tras 50 km denně do práce a 50 km zpět, 20 % tras delší než 100km , část po dálnici. Jen mě překvapuje, že Toyota udává prům. spotřebu 4,9 l, když v reálu je o 1 l větší. Pokud by to byl benzín, tak budíž, ale u dieselu většinou udávané spotřeby sedí.
Tak to ani náhodou. Benzín jako diesel. Reálná spotřeba je prostě vyšší, přičemž rozdíl mezi papírovou a reálnou spotřebou se stále zvyšuje. Viz např. zde: http://www.autoforum.cz/zajimavosti/roz ... isi-u-bmw/ Přibývá "green" a "eko" aut, které mají zázračnou papírovou spotřebu mezi 3 a 4 litry, v reálu je to v průměru o desítky % více. A u dieselu je potřeba zvažovat ještě více ten fakt, že zpřevodování dnešních aut vedoucí kvůli snižování spotřeby k ježdění v extrémně nízkých otáčkách je v protikladu k požadavkům na efektivní práci DPF filtru, takže na problémy je zaděláno už z principu. Já osobně mám diesel jen kvůli tahání přívěsů, jinak bych se na to vykašlal. Je to časovaná bomba budoucích nákladů, jen nikdo neví, jestli to bude ve 120, 150 nebo 200 tisících kilometrů...
Ale jinak jsem s Versem spokojený, najeto zatím 20 tisíc km bez jakýchkoliv problémů.
Ale jinak jsem s Versem spokojený, najeto zatím 20 tisíc km bez jakýchkoliv problémů.
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
- marekfukala
- Člen Týmu
Re: Koupě Versa 2.0D-4D
Ahoj. Ja jsem letos v breznu kupoval nove verso 2.0D4D 91kW. Motor je fantasticky tichy, vpodstate o nem nevis. Velice pruzny v nizkych otackach, prijemny projev, zadne vibrace. Pokud vyznavas vyrovnanou jizdu, nemuzes udelat chybu. Prvnich 10tkm si motor sedal - ze zacatky se ozvyval takovy tichy cinkavy zvuk pri zaberu, ktery mi docela vadil, nicmene od cca 12tkm to zcela vymizelo. Ted mam najeto 16tkm a jsem spokojen. Ted krome toho ze mi pri 5tk menili remen (prokluzoval - piskalo to v zaberu) a ted to zacina delat znova. Spotreba - normalni provoz - mimomestsky protoz + dalnice = cca 5.5. Klidna jizda totez 5.0. Snaha o usporu - 4.8. Pod tuto hodnotu uz ale temer nelze. Dlouhodoby prumer mam 5.8 - ale to jezdim spoustu kratkych jizd kolem baraku + dalnice. Navic mam na aute siroky Thule pricniky, ktery vozim celorocne, pricemz tak 25% dalnicnich jizd vozim na strese kajak, coz spotrebe asi taky nepridaroman22 píše:Zdravím,

Kdybych mel vybirat znova, tak nevim nevim, jestli bych radeji nekoupil to 1.8. Nejede se s ni sice zdaleka tak poklidne (pri zachovani primerene dynamiky) ale na ty me kratke jizdy by byla 100% lepsi a jak tady ctu kolik to lidem zere, tak koukam...
vymena remene
Nazdarek. mohl bys trosku popsat jak se projevuje ta zavada na vymenu remene?? jaky zvuk jsi slysel v kabine?? mi to teda vydava ruzne zvuky kdyz prislapnu plyn, ale mel jsem zato ze je to turbo.....
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
- marekfukala
- Člen Týmu
Re: vymena remene
Takove jakoby piskani/kvikani - jak prokluzuje guma o kov. Ze zacatku to znelo trochu i jako treni kovu o kov. Delalo to jen pri max. zaberu motoru pri na spicce krouticiho momentu. Takze napr. na sestku plny plyn pri 1800ot/min.bobanakis píše:Nazdarek. mohl bys trosku popsat jak se projevuje ta zavada na vymenu remene?? jaky zvuk jsi slysel v kabine?? mi to teda vydava ruzne zvuky kdyz prislapnu plyn, ale mel jsem zato ze je to turbo.....
Ahoj, já se rozhodoval stejně, ročně najedu tak do 20 tis., ale tak polovinu po městě nebo do 20 km, ten zbytek spíš tak 1. a 2. třída, dálnice moc ne, jen občas na dovču. Tak jsem váhal, projel jsem se 1,8 a pak 2,0 D-4D a vyhrál benzín. I pro předpokládané menší problémy, nemusím řešit, kde vezmu naftu atd. Ale jezdit trochu víc a častěji dálnici, asi bych bral diesel. Benzín mám krátce, najeto do tisíce km, průměr zatím za celou dobu 6,9.
Prodejce ale taky spíš protlačoval benzín, naftu mi trochu rozmlouval
Prodejce ale taky spíš protlačoval benzín, naftu mi trochu rozmlouval

Verso 1,8 Valvematic Active Super paket plus
- versomaniak
- Člen Týmu