Jak nastavit odklon predni napravy?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Jak nastavit odklon predni napravy?

Příspěvek od Ditri »

Ahojte dnes jsem byl na geometrii a tam do me typek cosi tlacil ze by to chtelo nastavit odklon predni napravy. Ne ze bych mu neveril ale kdyz jsem s tim byl kdysi na laseru tak nic takoveho neresili. Typek rikal ze se to musi udelat nejakym pilovanim uchytnych otvoru nekde u tlumicu - coz mi prijde dost punk. Neda se to na tomto aute nastvait na predni naprave nejak jinak?
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

co som ciel v manuale tak na celde sa nenastavuje odklon.. iba na ST165 a pilovat nieco..no zbohom.. ja to traz riesim tak budem coskoro vediet..ale moj odklon bude asi zapricineny posunutim kasne..
Celica All-trac
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

no jasne - ja tomu asi taky dal pecku takze to uhnulo. Jako ten typek co mi to rikal byl vcelku seriozni a rikal ze v takovychto pripadech se to dela a ze to pomaha. Rikal cca hodinka prace ...
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

A neměly by do těch vypilovaných otvorů přijít nějaká axiálně vyosená pouzdra?
Když ti v těch otvorech vypiluje ovály a přes ně utáhne šrouby, tak to bude držet jen do prvního většího nárazu.
Obrázek
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

tak tenhle problém se řeší excentrickými šruby na každou stranu se dává jeden a nemusíš nic pilovat cena od monroe asi 1000kč ale ja jsem je dostal tak nevím kde je ten kámoš sehnal
jak byli rádi na geometrii že mi jde štelovat i odklon parádá jsem na 100pro spokojen :D :P
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

PILOVAT!!! a u Toyoty?.. :lol: :lol: Bych tomu týpkovy vypiloval zuby,..to ať prubuje na 120kách ,....a práci pro mechaniky nechá někomu jinému,... :lol: :lol: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Petr píše:tak tenhle problém se řeší excentrickými šruby na každou stranu se dává jeden a nemusíš nic pilovat cena od monroe asi 1000kč ale ja jsem je dostal tak nevím kde je ten kámoš sehnal
jak byli rádi na geometrii že mi jde štelovat i odklon parádá jsem na 100pro spokojen :D :P
Přiznám se, že netuším, jak takový šroub vypadá. Respektive vím, ale neumím si představit, jak se excentrický šroub vsadí do kruhových otvorů tlumiče a těhlice.
Obrázek
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

ma dojem ze se nakonec nic pilovat nebude http://www.celicatech.com/imagearchive/ ... FA/FA3.htm kdyz koukam sem vypada to ze seridit to jde i bez pilniku. Njn ja to rikam - kdyz je neoficialni heslo automechaniku v CR "japone az nakonec" tezko rici jak verit jejich praci...
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

na st165 sa to da stelovat..na st185 nie. akurat ma napadlo ci to nemam odklonene tym ze som tam dal sroby s ST180. vyskusam to prehodit.
Celica All-trac
martinm10
Člen Týmu

Příspěvek od martinm10 »

chlapci tyhle nejdražší šrouby na světě už mám připravené na poličce, jen se obávám že je monroe přestalo dělat, říkali to v auto kelly odkud jsem vzal poslední sadu. MC 115 průměr šroubu 15mm. co mám info tak stejné dělá i H&R co dělá pružiny, myslím že je to stejný výrobce protože i objednací čísla jsou stejná tak zkusit to. jmenuje se to Triple C od HR a Magic camber od Monroe. na ebay.de jsou.

http://www.hr-spezialfedern.de/
http://www.taeu.com/monroe/magic_camber.htm

Obrázek
'88 4WD turbo ST165
Obrázek
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

jo jo to mám taky jsou gut
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 martinm10: díky za foto. To mě mohlo napadnout, že jsou dříky zeslabené, nikoliv jen vylisované a o stejné tloušťce.

Myslím, že by se to dalo vyrobit i na frézce i na soustruhu. Ale dělal bych to jen z imbusů.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“