při záběru vypadává zpátečka

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
cuki
Navigátor

při záběru vypadává zpátečka

Příspěvek od cuki »

Mam menší problém. Když rychle couvám do kopce, tak mi po chvíli vypadne zpátečka na neutrál. Na 300m couvání je to cca 3x až 4 :-(.
Stává se to ale jen když couvám do kopce velkou rychlostí. pokud couvám seberychleji z kopce, tak se mi to nikdy nestane.

Nejde mi ani o to opravit tuto vadu. Pokud mohu couvám z kopce, ale rád bych věděl jestli to neničí něco dalšího...
Oprava by stála asi dost, ale pokud by to škodilo něčemu dalšímu, tak bych to asi raději opravil..

Máte s tím někdo nějkou zkušenost?
díky[/list]
Yaris 1.0 2005
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

A co třeba přestat couvat rychle do kopce.......? :wink:

Pro začátek zkus několikrát přeřadit na místě z jedničky na zpátečku a zpět. Pak to teprve zkus.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
cuki
Navigátor

Příspěvek od cuki »

No rychle neznamená kdoví co, je to tak max 30 a do kopce i méně.

z jedničky (respektive z pětky na zpátečku občas opakovaně přeřazuji pokud mi zpátečka jde špatně. To je ale prej problém všech yarísků.
Yaris 1.0 2005
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ono..... je rozdil v pristupu k tomu co rikas (pises). Pokud jedes ustalenou rychlosti nebo velmi jemne zrychlujes, tak by rozhodne nemela zpatecka vypadnout, ale pokud ji zaradis a trochu mene setrne (no proste jako slon hamtnes na plyn) pridas plyn ve vyssich otackach, je velmi pravdepodobne, ze zpatecka vypadne. Totez plati pro prechody... Tedy pro situace kdy mas plnej na zpatecku, pak hned uplne bez plynu a znovu plnej... Tam to muze delat opet velky problem a zpatecka vypadnout... To bych nevidel jako chybu stroje...
Back in Czech.
cuki
Navigátor

Příspěvek od cuki »

to aczasa:
no že bych z ničeho nic sešláp pedál na podlahu to nedělám, ale je pravda, že ta cesta je velmi proměnlivého stoupání. Kousek třeba přes 20° a pak je rovina. Takže se mi stává, že z tahu (ne max) úplně povolím plyn. Po opětovném pozvolném sešlápnutí motor vyletí do vysokých otáček a pak poznám že jsem na neutrálu :-)

Nemyslím si že bych se zpátečkou dělal kdoví co.

Jedn se pravděpodobně o ty přechody se záběru na volno jak píšeš. Ale nechápu proč tomu tak je. A také proč to nedělá u jiných rychlostí?
Yaris 1.0 2005
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Špatná kulisa řazení? Nejsem si jist čím to a jak ven..
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“