GPS/GSM tracker
GPS/GSM tracker
m5t nakousl tady zajímavé téma, myslím, že si to zaslouží samostatné vlákno.
Kdo má tedy praktické zkušenosti, informace či otázky k GPS/GSM tracker, pište je sem.
Samotného mě to zajímá, jak to funguje, zda to jde i bezplatně.
Kdo má tedy praktické zkušenosti, informace či otázky k GPS/GSM tracker, pište je sem.
Samotného mě to zajímá, jak to funguje, zda to jde i bezplatně.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Re: GPS/GSM tracker
Odolnost proti ruseni? Srandicka pro falesny pocit sucha a bezpeci...
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Pro klidnejsi spani doporucuji napr. [1]. Je to sice uz X-krat prekroucena/upravena zprava, ktera se pred mnoha lety objevila na jednom fandovskem webu primarne zamezrenem uplne jinym smerem nez auta jako kuriozita - lituji lepsi zdroj jsem ted nedokazal googlem najit. Rozhodne nechci posuzovat, zda-li je to fake/hoax (jak nekteri ruzne odsoudili) a nebo v zakladu pravdive sdeleni. Faktem je, ze budete-li se trosku snazit, tak za patricny obnos (100k+) vsechny zminene pristroje a pomucky bez problemu legalne (!) zakoupite - dokonce na to funguji ve svete i specializovane e-Shopy a to pro vsechny trosku znamejsi znacky/automobilky.
Navic mam trosku elementarni predstavu co profici dokazou (tim nemyslim smazku shanejici cokoli na zpenezeni na fet), takze nevim jak vy, ale ja radsi budu pripraven na podobnou navstevu.
[1] http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=6&t=93266
PS: Pokud se nic nezmenilo na situaci, tak posledni mne znama informace hovori o tom, ze automobily s namontovanym ZEDERem byly zatim ukradeny jen dva, v obou pripadech se nakonec prokazalo, ze majitel zapomnel ZEDER zamknout.
Navic mam trosku elementarni predstavu co profici dokazou (tim nemyslim smazku shanejici cokoli na zpenezeni na fet), takze nevim jak vy, ale ja radsi budu pripraven na podobnou navstevu.
[1] http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=6&t=93266
PS: Pokud se nic nezmenilo na situaci, tak posledni mne znama informace hovori o tom, ze automobily s namontovanym ZEDERem byly zatim ukradeny jen dva, v obou pripadech se nakonec prokazalo, ze majitel zapomnel ZEDER zamknout.
Jasně, já rozumím těm argumentům, na druhé straně třeba firmy GPS trackery dost používají.
Takže toto vlákno je právě o GPS/GSM trackerech, ne tedy o zabezpečení vozidla(Zeder, apod.), to má právě své vlákno.
Takže toto vlákno je právě o GPS/GSM trackerech, ne tedy o zabezpečení vozidla(Zeder, apod.), to má právě své vlákno.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Ok, tedy zpet k tematu - ma smysl v dobe smartphonu za babku s naprosto stejnou funkcionalitou pouzivat pro soukrome ucely draha komercni reseni, ktera ziji z minulosti? Otazka SW vybaveni je taktez davno uspokojive vyresena, na Google Play je nepreberne mnozstvi aplikaci vhodnych k tomuto ucelu od jednoduchych az po velmi povedene (nektere kupodivu stale zadarmo bez zasadniho omezeni funkcionality) vcetne potrebnych exportu pro firemni ucely.stani píše:Jasně, já rozumím těm argumentům, na druhé straně třeba firmy GPS trackery dost používají.
Rekl bych, ze je to ciste subjektivni pohled podobne jako u navigaci.
PS: Jste k te presnosti - GSM je vyrazne mene presny - polomer bunky jsou kilometry ale hure rusitelny, GPS je presnejsi (metry) ale staci zalezt dovnitr budovy a muzeme mit zasadni problem.
Jestli to má smysl nebo ne, to nevím. Neb chybí konkrétní porovnání, a s konkrétním příkladem - tedy uvedení onoho konkrétního "smartphonu za babku" s příslušnou konkrétní dostatečnou a vhodnou aplikací.
Já zatím vidím jen konkrétní GPS/GSM trackery, např. typ za 1000 - 1700Kč, který dělá přesně to co má, má přesně ty funkcionality které uživatel očekává a to hned, bez jakéhokoli laborování.
Jinak ještě k tomu případnému rušení: to by zloděj musel mít tu rušičku zapnutou permanentně nonstop.
Já zatím vidím jen konkrétní GPS/GSM trackery, např. typ za 1000 - 1700Kč, který dělá přesně to co má, má přesně ty funkcionality které uživatel očekává a to hned, bez jakéhokoli laborování.
Jinak ještě k tomu případnému rušení: to by zloděj musel mít tu rušičku zapnutou permanentně nonstop.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- extremehany
- Věčnej rejpal
jen do té doby než to najde a deaktivuje...stani píše:Jestli to má smysl nebo ne, to nevím. Neb chybí konkrétní porovnání, a s konkrétním příkladem - tedy uvedení onoho konkrétního "smartphonu za babku" s příslušnou konkrétní dostatečnou a vhodnou aplikací.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Zdar, nove vlakno jsem zakladat nechtel, toz to hodim sem ..
Poridil jsem si jednoduchy GSM/GPS tracker, model KT110. Vim, ze rusicky stoji asi podobne, ale vzhledem k nakladum je to preci jen lepsi, nez v aute nemit nic. Cena okolo 400Kc, pokud mate moznost simky bez 'pevneho vypalneho' a bez nutnosti periodicky dobijet kredit (predplacenky), je to, dle meho, dobra investice.
Nakup treba na eBay, do 400Kc i s dopravou: http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=GPS+TK110
Konkretne se jedna o malou 'krabicku', da se umistit kamkoliv pod palubovku, montaz primitivni, napojit pres pojistku primo na baterii. Spotreba zcela minimalni, baterii nijak nezatizi. Ovladani bud pres datove pripojeni, nebo SMS. Ja data povolena na karte nemam, takze staci jen poslat sms zpravy ve spravnem formatu, vrati se zpet zprava s informacemi o poloze, pripadne rychlosti auta a case.
Vyzkouseno, plne funkcni.
Pro me rocni naklady cca 120Kc a v pripade prusvihu to muze (ale nemusi) byt rozdil mezi tim mit a nemit auto .. Samozrejme, neda se na to spolehnout, ale v pripade, kdy se bud nekde 'chce jen svezt', nebo zlodeji auto ukradnou, odstavi a cekaji, zda se nekdo objevi, to muze byt zachrana. Myslim si, ze to za ty minimalni naklady stoji, muzu doporucit :]
Poridil jsem si jednoduchy GSM/GPS tracker, model KT110. Vim, ze rusicky stoji asi podobne, ale vzhledem k nakladum je to preci jen lepsi, nez v aute nemit nic. Cena okolo 400Kc, pokud mate moznost simky bez 'pevneho vypalneho' a bez nutnosti periodicky dobijet kredit (predplacenky), je to, dle meho, dobra investice.
Nakup treba na eBay, do 400Kc i s dopravou: http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=GPS+TK110
Konkretne se jedna o malou 'krabicku', da se umistit kamkoliv pod palubovku, montaz primitivni, napojit pres pojistku primo na baterii. Spotreba zcela minimalni, baterii nijak nezatizi. Ovladani bud pres datove pripojeni, nebo SMS. Ja data povolena na karte nemam, takze staci jen poslat sms zpravy ve spravnem formatu, vrati se zpet zprava s informacemi o poloze, pripadne rychlosti auta a case.
Vyzkouseno, plne funkcni.
Pro me rocni naklady cca 120Kc a v pripade prusvihu to muze (ale nemusi) byt rozdil mezi tim mit a nemit auto .. Samozrejme, neda se na to spolehnout, ale v pripade, kdy se bud nekde 'chce jen svezt', nebo zlodeji auto ukradnou, odstavi a cekaji, zda se nekdo objevi, to muze byt zachrana. Myslim si, ze to za ty minimalni naklady stoji, muzu doporucit :]
Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D Sol 100kW, 12/2007
Díky za tip. Ale měl bys ještě dodat tu správnou a levnou SIM.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Zdravim. Takze mi uz T27 ukradli... v Rakousku kde se toytoy kradou hodne(jako v nemecku). Mimo jine se me na policii ptali jestli jsem tam nahodou nemel mobil.......... Na 90% je ukradene auto odstavene nekde na 1-2 dny a zlodeji cekaji. Takze ja ho tam nemel a auto se nenaslo. Nejlespi je dobra pojistka, coz jsem mel... Bezny trackery maji nevyhodu dobijeni baterie, napojene na zdroj vozu se zase lepe hledaji....Obycejny mobil vydrzi na prijmu i vice nez deset dni..... Zaver si udelejte sami 

toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
@stani: ja jsem v privatni VPN, takze tahle informace bude ostatnim asi nanic :], ale pokud zadam do google "mobilni tarif bez pausalu", vypadne mi hodne nabidek, treba Netbox mobil, Startel, One mobile atp. Na vyber je toho opravdu hodne.
@bobanakis: je jasne, ze to, co jsem uvadel, je naproste minimum. Existuji trackery s vlastni baterii, s vystupy na rele, ktera je mozne na dalku ovladat ap., ja proste sel cestou toho nejlevnejsiho mozneho, co jeste funguje :]. Kdyz bude chtit nekdo odrusit GSM/GPS, neda mu to moc prace. Tohle je proste jen hodne levne "alespon nejake" zabezpeceni, za minimum penez, protoze dle meho neni rozumne zrovna do tehle technologie zabezpeceni (ktera se da snadno obejit) vrazet moc penez .. Ale jak jsem psal, vzhledem k porizovacim nakladum, snadnosti montaze a cene provozu je, dle meho, mnohem lepsi tohle v aute mit nez nemit :]
@bobanakis: je jasne, ze to, co jsem uvadel, je naproste minimum. Existuji trackery s vlastni baterii, s vystupy na rele, ktera je mozne na dalku ovladat ap., ja proste sel cestou toho nejlevnejsiho mozneho, co jeste funguje :]. Kdyz bude chtit nekdo odrusit GSM/GPS, neda mu to moc prace. Tohle je proste jen hodne levne "alespon nejake" zabezpeceni, za minimum penez, protoze dle meho neni rozumne zrovna do tehle technologie zabezpeceni (ktera se da snadno obejit) vrazet moc penez .. Ale jak jsem psal, vzhledem k porizovacim nakladum, snadnosti montaze a cene provozu je, dle meho, mnohem lepsi tohle v aute mit nez nemit :]
Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D Sol 100kW, 12/2007
spachale: přesně tak, souhlas.
Je to lepši než nic a navíc to moc nestojí.

stani.1blog.cz
stani.1blog.cz