Trik na SCV?
-
- Manager Týmu
Zdravím Páni.
Tiež patrím k tým "šťastlivcom" ktorý musia riešiť tento často spomínaný problém (zlé štarty, slabý ťah, diagnostika,palivo, scv,.... )
A ako som sa dočítal jedno z mnohých pomocných riešení je pridanie motorového oleja (M2T alebo Sthill) do nafty.
Čo sa tohto týka mám otázku či ten olej nemá škodlivý vplyv na iné motrové časti??? Aby to nespôsobilo viac škody ako osohu.
ĎAKUJEM za info
Tiež patrím k tým "šťastlivcom" ktorý musia riešiť tento často spomínaný problém (zlé štarty, slabý ťah, diagnostika,palivo, scv,.... )
A ako som sa dočítal jedno z mnohých pomocných riešení je pridanie motorového oleja (M2T alebo Sthill) do nafty.
Čo sa tohto týka mám otázku či ten olej nemá škodlivý vplyv na iné motrové časti??? Aby to nespôsobilo viac škody ako osohu.
ĎAKUJEM za info
Přidávání motorového oleje jsem řešil přímo v servisu Toyota. Při přidání 1 - 2 dcl na 50 litrů nafty je zanedbatelné. Naftový motor si stejně olej cucne takže mu to nijak nevadí.
Jen místo M2T nebo něčeho podobného mi řekli ať tam dávám stejný oleje jako do motoru.
Jen místo M2T nebo něčeho podobného mi řekli ať tam dávám stejný oleje jako do motoru.
Naposledy upravil(a) Kubikula dne úte 22.04.2014, 07:53, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla E12 2.0 D-4D 66kW (Veverka)
Na co olej do nafty??? Aby byla nafta mastnější??? Tak to je meřo neboli biosložka mastná až až. To je jediná výhoda biosložky. Pokud netankuješ vybranou naftu bez biosložky tak bych tam krom aditiva nic nelil. A v žádném případě žádný olej. V rafinérii se s tím patlají aby to odpovídalo normě a vy to degradujete o 25 let zpátky. A je zajímavý, že to říkají v servisu, ty sou pak ty první co dnešní závadu moderního naftového nekvalitního motoru svedou na palivo.
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Ono to není jen o biosložce (jinak už se delší dobu ví, že to motorům moc neprospívá), ale o tom, že ti do té čisté nafty nějaký filuta (provozovatel čerpačky) namíchá nějakou srágoru, která ty SVC pošle do kopru.
Posbíral jsem informace po českých fórech a i zahraničních a musel jsem pánům ze servisu dát zapravdu (podotýkám, že to nejsou měniči).
Ty SCV totiž odepíšeš jednou nádrží nějakého koktejlu co s naftou nemá nic společného. Aditiva jako VIF a další prostě nezabírají, palivový filtr nežádoucí příměsi v naftě neodfiltruje.
Představa, že budu měnit SVC každý rok nebo dva mě docela vytáčí. A bohužel bych neřekl, že to je problém výrobců SCV ventilů. Takže pokud se nějaký pakůň potřebuje napakovat na prodeji paliv na své soukromé čerpací stanici a bude mi to srát jinak spolehlivej a bezproblémovej motor a řešením je přidat 1 dcl motorového oleje do nádrže (poměr 1:500) tak ho tam dávat budu.
Chvála patří asi 3 sítím čerpacích stanic, které prodávají naftu bez biosložky.
Posbíral jsem informace po českých fórech a i zahraničních a musel jsem pánům ze servisu dát zapravdu (podotýkám, že to nejsou měniči).
Ty SCV totiž odepíšeš jednou nádrží nějakého koktejlu co s naftou nemá nic společného. Aditiva jako VIF a další prostě nezabírají, palivový filtr nežádoucí příměsi v naftě neodfiltruje.
Představa, že budu měnit SVC každý rok nebo dva mě docela vytáčí. A bohužel bych neřekl, že to je problém výrobců SCV ventilů. Takže pokud se nějaký pakůň potřebuje napakovat na prodeji paliv na své soukromé čerpací stanici a bude mi to srát jinak spolehlivej a bezproblémovej motor a řešením je přidat 1 dcl motorového oleje do nádrže (poměr 1:500) tak ho tam dávat budu.
Chvála patří asi 3 sítím čerpacích stanic, které prodávají naftu bez biosložky.
No právě, ale já jezdil nafty asi 18 let a nikdy jsem nejel k no name čerpačce, na to jsou nádrže dost veliké abych dotankovával do plna při půlce. U značkových pump pokud to nezkurvý řidič cisterny tak nikdo nemá zapotřebí tam něco přimíchavat. Nemá z toho totiž vubec nic. Eurooil naftou bez biosložky patří k nejlevnější naftě poměr cena a kvalita. Makro, Tesco a všude tam kam jezdí cisterny s měrnými tyčemi jsou taky v poho, ale nemají čistou naftu. Jinde bych už pro sichr netankoval. U Globusu jsem nedávno viděl jednu firmu, která má řidiče kouzelníky, takže tam taky nee.
RAV4 HSD AWD 2018
Pokud je mi dobře známo, tak ze zásobníků ČEPRO bere většina benzínek, stejně tak EUROoil. Netankuji u neznačkovek, nebo obchoďákových čerpaček a je to stejně marné. Protože stačí malý přepravce s cisternou, který nevyčistí cisternu a je o problém postaráno.
Cisterny se nečistí!!! Mohou vézt v jednotlivých komorách každou fůru něco jiného. Ano, v Čepru berou všichni ze stejných zásobníků, ale do cisteren teče rozdílný produkt. Teprve mezi zásobníky a plnícími lávkami jsou aditivační nádrže a záleží kdo má jaký požadavek. Pokud bere řidič na Eurooil zadá příslušný kód a teče to tam bez biosložky. Bere na Shell, přidáva to aditivum Shellu které tam mají uskladněné atd. Dělal jsem u toho 16 let, zodpovím cokoliv pokud na to budu stačit teda
RAV4 HSD AWD 2018
Cesta nafty k jednotlivým benzínkám je mi jasná. Bohužel někde se děje chyba a dochází k z nehodnocení nafty. Buď po cestě nebo na benzínce kde dojde k nějaké chybě při skladování. Pravdy se bohužel asi nikdy nedopátrám.
Při přechodu na naftu bez biosložky, motor tolik nevibruje při studeném startu a hlučnost se taky zlepšila.
Prokazatelně je dokázáno, že přínos biosložky v palivech je spíše negativní a jejich podíl bude EU postupně snižovat. Selský rozum mi říká, že pokud je motor naprojektován na palivo určitých parametru tak při jejich negativní změně, tak na ně může motor reagovat poruchou nebo jinými problémy.
Při přechodu na naftu bez biosložky, motor tolik nevibruje při studeném startu a hlučnost se taky zlepšila.
Prokazatelně je dokázáno, že přínos biosložky v palivech je spíše negativní a jejich podíl bude EU postupně snižovat. Selský rozum mi říká, že pokud je motor naprojektován na palivo určitých parametru tak při jejich negativní změně, tak na ně může motor reagovat poruchou nebo jinými problémy.
Já už jezdil na čistou naftu dávno, některý firmy se mohly zásobovat čistou a já si tam pak jezdil tankovat, třeba jedno JZD u Mělníka, mělo hodně sezóních strojů kam nesměla nafta s přósadou vůbec přijít. Nikdo by se tam neodvážil tankovat a přeci tam měli tenkrát to nejlepší. Nebo občas se stane, že v rafinérii jim dojde tak ji nepřimíchávají a když dorazí tak jí začnou dávat víc.
Hodně naftu kazí řidiči na starejch cisternách se zbytkama, potřebují na kšeft většinou naftu, tak když jim zbyde trocha benzínu tak šup s ním do nafty, dřív to Shell dělal legálně aby to nezamrzalo, ale to ješte nebyl comonrail, dneska je to poloviční smrt pro motorové komponenty. Nové cisterny s měřící tyčí umí změřit zbytkové množství, jde to sice ojebat nakloněním pomocí vzduchového odpružení, ale co je důležité, nejde do té určité komory naplnit v rafinerii pokud tam je zbytek, tak ho řidič musí po cestě na plnění proměnit na bankoffky
Hodně naftu kazí řidiči na starejch cisternách se zbytkama, potřebují na kšeft většinou naftu, tak když jim zbyde trocha benzínu tak šup s ním do nafty, dřív to Shell dělal legálně aby to nezamrzalo, ale to ješte nebyl comonrail, dneska je to poloviční smrt pro motorové komponenty. Nové cisterny s měřící tyčí umí změřit zbytkové množství, jde to sice ojebat nakloněním pomocí vzduchového odpružení, ale co je důležité, nejde do té určité komory naplnit v rafinerii pokud tam je zbytek, tak ho řidič musí po cestě na plnění proměnit na bankoffky
RAV4 HSD AWD 2018
Díky za další užitečné info. Bohužel na odepsání SCV stačí půl nádrže a auto už nemusí druhý den nastartovat.
Najít benzínku kde mají čistou naftu může být taky někdy problém. Hlavní průšvih je asi v těch starých cisternách soukromých přepravců jak píšeš.
K jedné benzínce kde tankovala půlka města a většina firem naftu, jsem jezdil necelé dva měsíce (beru nádrž týdně). Celou dobu bylo vše ok, vzal jsem jednu nádrž a odfrčel do práce. Odpoledne motor naskočil až na třetí pokus a pak na pár minut padl do nouzáku. Naftu jsem se snažil naředit, ale dokud jsem to nevyjezdil tak to pořád zlobilo. Po druhé nádrži čisté nafty motor běhá jak má normálně. Někdy stačí mít prostě smůlu na špatnou várku
Najít benzínku kde mají čistou naftu může být taky někdy problém. Hlavní průšvih je asi v těch starých cisternách soukromých přepravců jak píšeš.
K jedné benzínce kde tankovala půlka města a většina firem naftu, jsem jezdil necelé dva měsíce (beru nádrž týdně). Celou dobu bylo vše ok, vzal jsem jednu nádrž a odfrčel do práce. Odpoledne motor naskočil až na třetí pokus a pak na pár minut padl do nouzáku. Naftu jsem se snažil naředit, ale dokud jsem to nevyjezdil tak to pořád zlobilo. Po druhé nádrži čisté nafty motor běhá jak má normálně. Někdy stačí mít prostě smůlu na špatnou várku
V každé fůře je i voda a jiné nečistoty, ale minimálně je to zobrazené v atestu. Problém je v nádržích u pumpy, nesaje to od spodu takže je tam pár stovek litrů nevyčerpatelná mrtvola a do ní si sedají nečistoty, voda a prostě všechno těžší produktu a jednou za čas se to musí odsát a vyvézt, ale když přijede cisterna a začne stáčet tak se to trochu rozmíchá, ale ve stojanech jsou filtry. Bohužel ty jsou jen na nečistoty a voda přes ně projde, stejně tak nekvalitní nafta. Do starejch nádrží i teče kontrolní a měřící šachtou, proto když už tak jedině ty značkové čerpačky, ty to jakztakž dodržují. Pokud ti totiž třeba na Shellu nejede po natankování auto a reklamuješ to, chvíli počkají a když je vás víc tak to uznají a všechno cálujou, ale když jsi jen jeden tak ti řeknou, že sis stěžoval jen ty a že je to nemožný. To že ostatní měli v nádrži vic a natankovali míň a nebo to nechtěli reklamovat, tak to je jiná věc.
Co se týká starých cisteren, tak dnes už se dost bojí něco vyvádět, bo vzorky se berou na čerpačkách častěji a už jsou i jiné normy, takže pár litrů benzínu dokáže srazit bod vzplanutí a oni to poznají a jestli tam ten produkt pořád je tak ho zakážou prodávat, musí se vyčerpat a odvézt na přepracování do rafinerie.
Já už moc nejezdím, proto jsem zvolil benzínovej motor, už mě to s tou naftou a euro 5 nebo teď 6 přestalo bavit. Já mám popojížďky a řešit furt dvouhmoty, zacpaný dpf filtry a jiný už nechci.
Co se týká starých cisteren, tak dnes už se dost bojí něco vyvádět, bo vzorky se berou na čerpačkách častěji a už jsou i jiné normy, takže pár litrů benzínu dokáže srazit bod vzplanutí a oni to poznají a jestli tam ten produkt pořád je tak ho zakážou prodávat, musí se vyčerpat a odvézt na přepracování do rafinerie.
Já už moc nejezdím, proto jsem zvolil benzínovej motor, už mě to s tou naftou a euro 5 nebo teď 6 přestalo bavit. Já mám popojížďky a řešit furt dvouhmoty, zacpaný dpf filtry a jiný už nechci.
RAV4 HSD AWD 2018