Olejová loterie
-
- Řidič
5W-30 je na zimu a nase sirky fajn viskozita. Inak Ti staci ACEA A3 a API SL. Osobne by som uprednostnil SL pred napr. SM, a to z dovodu znizeneho mnozstva aditiv pri norme SM ako dosledku ekonoriem.Neil píše:Nebo znáš jinou alternativu?
Ked sa Ti nechce luskat technickymi listami jednotlivych olejov, tak si vyber spomedzi zavedenych renomovanych znaciek (Shell, Q8, Total, Agip/Eni, Fuchs, Motul, Miller Oils, ...) podla trebars najnizsej ceny alebo hoci aj tvaru kanistra.
Ked chces (mat pocit, ze tam mas) nieco specialne, pouvazuj napr. nad olejmi s esterovymi zlozkami/zakladom. Vela ich nie je, tusim Millers Oils, Motul a aj Redline take ma.
Naposledy upravil(a) modus ponens dne stř 02.10.2013, 11:25, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
Díky za info....to mu říkám poradit Avenťákovimodus ponens píše:5W-30 je na zimu a nase sirky fajn viskozita. Inak Ti staci ACEA A3 a API SL. Osobne by som uprednostnil SL pred napr. SM, a to z dovodu znizeneho mnozstva aditiv pri norme SM ako dosledku ekonoriem.Neil píše:Nebo znáš jinou alternativu?
Ked sa Ti nechce luskat technickymi listami jednotlivych olejov, tak si vyber spomedzi zavedenych renomovanych znaciek (Shell, Q8, Total, Agip/Eni, Fuchs, Motul, Miller Oils, ...) podla trebars najnizsej ceny alebo hoci aj tvaru kanistra.
Ked chces (mat pocit, ze tam mas) nieco specialne, pouvazuj napr. nad olejmi s esterovymi zlozkami/zakladom. Vela ich nie je, tusim Millers Oils, Motul a aj Ravenol take ma.

T25, 2.0 VVT-i, 108KW, 2005
-
- Řidič
Toyota je jeden z (mala?) vyrobcov, ktory svoje (benzinove) motory "nezatazuje" dodatocnymi normami. V dosledku toho mas na vyber prakticky vsetko v ramci ACEA A3 (API slabsie ako SL uz asi aj tak nezozenies). To je dost dobre, nie?Neil píše:Díky za info....to mu říkám poradit Avenťákovi
Chapem, ze chces poradit nieco najlepsie, ale nenapisal si svoje priority a podmienky pouzivania.
Chces poradit konkretny olej? Ja som pre svoje benzinove Avensisy pouzival Motul x-max 5W-30 (neskor x-cess 5W-40) - kvoli esterom. Inak by som sa obzeral po PAO olejoch. Viskozita bola u mna druhorada. x-max bol velmi vychyteny olej, esterovy zaklad - uz sa vsak nevyraba, preto prechod na x-cess.
Ako pisem, je to o prioritach. Mozno pre niekoho citliva tema, ale ja sa priklanam k nazoru, ze Castrol radsej nie.

Z toho x-maxu mi ostali nejake zasoby.

dotaz
proč Castrol ne? jsem jen uživatel (celkem zručný), Castrol používám, dle serv. knížky tam byl několikrát nalit a motor je v cca 185k km v kondici.... je tichý, jede, olej ani "vodu" nežere, neklape, nekolísá... atd. tak by mě zkrátka zajímalo co je s tim "kastrólem" špatně. díky
Avensis T25 2oo4, 2.o vvti combi
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
-
- Řidič
Re: dotaz
Nechcem to tu nejako rozoberat, skusenost navyse nie je moja vlastna. Viac na diskusnych forach zameranych na oleje. Ked si vsak spokojny, nepotrebujes sa nahlodavat. Na druhej strane, olejov je na trhu tolko, ze vyhnut sa jednej znacke je viac nez lahke.shediwey píše:proč Castrol ne? jsem jen uživatel (celkem zručný), Castrol používám, dle serv. knížky tam byl několikrát nalit a motor je v cca 185k km v kondici.... je tichý, jede, olej ani "vodu" nežere, neklape, nekolísá... atd. tak by mě zkrátka zajímalo co je s tim "kastrólem" špatně. díky
- hadovanoha
- Člen Týmu
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Olejová loterie
Ahoj, jaký olej - specifikaci by jste mi doporučili pro T25, D4D 2,2 110 Kw. Doposud original Toy., každých 15tis. výměna, nyní si chci dělat raději sám. Nevím zda B1 nebo jakou spec. Viskozitu 5W-30 chci zachovat. Nevím zda je třeba low sap olej, když nemá z výroby DPF filtr.
Díky Vospi
Díky Vospi
Avensis combi T25 D4D 150 ps, executive navi 12-2008