"Social edition" bez posilovače řízení a nastavitelného volantu. Ale za ty prachy dobrý.zvady2 píše:...a jedna staršia za pár korún po 1. majiteľovi:
http://auto.bazos.cz/inzerat/27909112/T ... rviska.php...
Zajímavé inzeráty - ironicky i vážně, díl II.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Aha, diky za vysvetleni Rampo, ale ani na druhy pokud jsem ji nenasel 
Pokud by to bylo spolehlive auto a melo posilovac, klidne bych ho nekumu doporucil, aby se s nim naucil jezdit, treba jako prvni auto...za ty prachy

Pokud by to bylo spolehlive auto a melo posilovac, klidne bych ho nekumu doporucil, aby se s nim naucil jezdit, treba jako prvni auto...za ty prachy

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

-
- Věčnej rejpal
Díky nízký hmotnosti (zvlášť u týhle vykuchaný verze) to posilovač nepotřebuje. Za jízdy úplně pohodička a při parkování či popojíždění žádnej problém (kromě důchodkyň nad hrobem). Srovnatelně těžkou Corollu bez posilovače sem jezdil 5 let, podstatně těžší Corollu bez posilovače asi 9 měsíců - i to se dalo. Naopak je to právě super na prvotní učení, protože člověk líp cejtí silnici při různý rychlosti a úhlu natočení volantu. Dnešní silně nakynutej nejlehčí Auris 1.33 by byl při parkování bez posilovače celkem porod.
Naposledy upravil(a) Jakub Krčma dne sob 05.10.2013, 14:05, celkem upraveno 2 x.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
To je mi panecku teorie, ja jsem to zvladl 9mesicu, zbytek musi taky 
Vysvetluj to holce, ktera ma 50kg a zacina s jezdenim a neni si jista parkovanim...proste do auta bez posilovace bych zacatecnika, natoz lehkou divcinu v zivote neposadil a hlaska, ze Jakub Krcma to uridi i bez, ji asi v tu chvili bude prd platna...

Vysvetluj to holce, ktera ma 50kg a zacina s jezdenim a neni si jista parkovanim...proste do auta bez posilovace bych zacatecnika, natoz lehkou divcinu v zivote neposadil a hlaska, ze Jakub Krcma to uridi i bez, ji asi v tu chvili bude prd platna...

-
- Věčnej rejpal
Nesmysl. Tohle není auto s převodkou, ale s hřebenem. Takže to řízení jde docela ztuha a dokud nejedeš alespoň osmdesát, musíš i do zatáček furt točit jako blázen.Jakub Krčma píše:Tohle lehký auto zcela běžně zvládne 50kg holka, pokud nemá nějakej zdravotní problém.
Měli jsme tuhle Corollu doma docela dlouho. Už od nova. Jo, a jinak bylo řízení úplně v pořádku, žádné přídavné odpory ani podhuštěné pneu.
-
- Věčnej rejpal

No co já mám zkušenost, tak převod má ta bez posilovače trochu lehčí, za jízdy absolutně žádný problém, jediná horší situace (a subjektivně hlavní rozdíl oproti posilovači) je při točení na místě, to příjemné není, ale dá se to. Ta 50kg dívčina by to zvládla, ale minimálně by se u toho zahřála 

Holomek!
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
biscuit: vis, ze jsem to tak nemyslel 
jakub: jediny, kdo tady ma zdravotni problem jsi dle meho Ty...ne fyzicky(to nevim takhle pres forum), ale zcela jiste psychicky.
rampa: ja bych chtel, aby se zahrivala pri jinych cinnostech.
Je to asi to stejne jako bych rekl, ze doma nemusim mit v zime lednicku, ze muzu mit maso za oknem a ze kazdy krome invalidniho duchodce, nebo 3leteho ditete si muze potraviny vyzvednout za oknem...ale proc, kdyz existuje komfortnejsi varianta?

jakub: jediny, kdo tady ma zdravotni problem jsi dle meho Ty...ne fyzicky(to nevim takhle pres forum), ale zcela jiste psychicky.
rampa: ja bych chtel, aby se zahrivala pri jinych cinnostech.
Je to asi to stejne jako bych rekl, ze doma nemusim mit v zime lednicku, ze muzu mit maso za oknem a ze kazdy krome invalidniho duchodce, nebo 3leteho ditete si muze potraviny vyzvednout za oknem...ale proc, kdyz existuje komfortnejsi varianta?

Na E9 1.3XLi mi posilovač nechybí a nepovažuju to ani za snížení komfortu. Bývalka (nevážila ani 50kg) taky párkrát seděla za volantem, sice při parkování to komentovala, že v autoškole to šlo nějak lépe, ale nijak zvlášť s tím zápasit nemusela. Jediná nevýhoda je, že bez posilovače je to řízení hodně pozvolné, člověk točí volantem jak kormidlem. Když jsem po delší době zase sedl co Celicy, chvíli jsem si zvykal, že na volant musím víc s citem 
E10 je oproti E9 přece jen o trochu větší a asi i těžší, třeba v tom už nějaký rozdíl bude.
Bývalý kolega má mazdu 626 2.0D bez posilovače. Komentoval to: mám v autě posilovač, když řídím, tak u toho posiluju

E10 je oproti E9 přece jen o trochu větší a asi i těžší, třeba v tom už nějaký rozdíl bude.
Bývalý kolega má mazdu 626 2.0D bez posilovače. Komentoval to: mám v autě posilovač, když řídím, tak u toho posiluju