spokovy pedal E12

vše ohledně modelové řady Corolla
PavlHavl
Člen Týmu

spokovy pedal E12

Příspěvek od PavlHavl »

Zdravím vsechny členy.Mám asi týden corollu E12,všechno šlape jak má.
Potřebuji poradit jen s jednou věcí. Pedal spojky je při zmáčknutí hodně tuhý.U žádného auta co jsem měl tento problém nebyl. jinak spojka zabírá dobře asi v půlce Najeto 65000km motor 1.4 vvti r.v.2007
Proto se ptám zda se nechá tuhost spojky nějak seřídit nebo je to u těchto aut normání.Nečeká mě snad výměna spojky při tak malém najetí kilometrů.
Děkuji za vaše případné rady.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jakou silou to mackas? Tedy co povazujes za tuhy? :-) Jinak je tam system dvou protipruzin, ktere se daji lehce manualne upravit, da se to i odvzdusnit a myslim si, ze kdyz zabira az v pulce, tak bud pritlacak, nebo cela spojka je daleko za polovinou zivotnosti... Jeste bych zkusil kvalitu a mnozstvi prevodoveho oleje a brzdove kapaliny..
Back in Czech.
PavlHavl
Člen Týmu

Příspěvek od PavlHavl »

Jakou silou to mačkám se dá těžko určit,ale moje ženská s tím nechce jezdit
že tak blbý auto jsme ještě neměli a to mě opravdu vadí jen kvůli tuhosti pedálu spojky.Co se týká brzdové kapaliny tak si myslím,že ji ještě nikdo neměnil.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak jdi do toho.. :-) Vymenit, odvzdusnit, pak zkusit znovu, pripadne potom teda vyndat jednu z tech pruzinek co vraci pedal...
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já zažil tuhou spojku kdysi u služební Feldy. Musel jsem se vždy opřít vší silou o volant, abych tu spojku vůbec zmáčknul.
Po celonoční šílené jízdě z východního Slovenska a přesednutí do Toyoty jsem nebyl schopen zařadit, protože znecitlivělá levá noha nebyla schopna určit polohu pedálu.

Podle mě je to vadná spojka a žádným štelováním ani odvzdušněním s tím nic neuděláš.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: spokovy pedal E12

Příspěvek od mipr »

PavlHavl píše:Zdravím vsechny členy.Mám asi týden corollu E12,všechno šlape jak má.
Potřebuji poradit jen s jednou věcí. Pedal spojky je při zmáčknutí hodně tuhý.U žádného auta co jsem měl tento problém nebyl. jinak spojka zabírá dobře asi v půlce Najeto 65000km motor 1.4 vvti r.v.2007
Proto se ptám zda se nechá tuhost spojky nějak seřídit nebo je to u těchto aut normání.Nečeká mě snad výměna spojky při tak malém najetí kilometrů.
Děkuji za vaše případné rady.
takze fakty:
corolla E11 - krasne makky pedal spojky (original na vsetkych)
corolla E12 - tuhy pedal spojky (original na vsetkych)
Carina E (vsetky modely) Avenis (vsetky modely) tuhy pedal spojky...

takto to v toyote vyrobili.. nic s tym neurobis.. na E11 bol pedal perfektny , stacila mala sila. a tiez bol hydraulicky system, nechapem preco to na E12 takto dosrali
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Srandista
Manager Týmu

Příspěvek od Srandista »

Clovece, ak ti v E12 pride pedal spojky tuhy, tak ani nesadaj do Yarisa 2. generacie.

Mne pride spojka na E12 v pohode, na E11 si uz nepamatam, ale v Yarise je to hroza, hlavne ked si zoberies, ze je to mestka nakupna taska (ktorou jazdia kolko krat zeny).
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Není to v pořádku, u otcové e12 mi teda nepříjde nějak drasticky tužší, než u e10-11. Problém může být krom samotného přitlačáku někde po trase ovládání spojky. Tzn. rozdělat, vyčistit, zkontrolovat těsnění a dát novou kapalinu. Pokud se to nezlepší, tak pak se zaměřit na samotný přítlačák. Ale faktem je, co je podle koho tuhá spojka, to bych možná vůbec jako první zašel do nějakého bazaru a sednul si do jiné e12, zda to bude lepší/horší :D
Holomek!
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipr »

jazdil v dvoch E11, jedna r.v. 98 (moja) druha r.v.99(v rodine), obidve vyrobene v japonsku (3dveraky) a uplne lahucko ide spojka, na vsetkych ostatnych toyotach co som jazdil ide min o 50perc. tuhsie. (2xCarina,2xAvensis,2xCorolla E12, 1xYaris)

jazil som okrem mojej terajsej E12 aj jednu E12 pred faceliftom s motorom 1.4 a tiez isla spojka tazko (oproti E11 kde ide vyrazne lahsie)

je to proste vlastnost tychto modelov, ked som presadol z Cariny E do corolly E11 tak som si tu lahku spojku vychutnaval, teraz pri E12 zase posilujem lavu nohu..

E11 ma asi najprijemnejsie ovladanie pedalov zo vsetkych toyot ktore sa kedy vyrobili..
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Noro
Člen Týmu

spojka e11

Příspěvek od Noro »

Zdravim,

Chcem sa opytat na problem so spojkou u corolly e11 liftback. Zacalo to tym, ze po stlaceni spojky neslo preradit rychlost. Po vrateni spojkoveho pedalu a opatovnom stlaceni som uz preradil rychlost v pohode. To sa stavalo cim dalej, tym castejsie, tak som bol u automechanika.Spojku mi odvzdusnili, na chvilu to pomohlo, ale zas sa to opakuje. Momentalne uz spojka (pri zaradenej rychlosti) aj po stlaceni a drzani stlacenej spojky asi 2 sekundy znovu spaja motor a kolesa, auto sa chce pohnut a zdochne. Co s tym? Vymenit celu spojku (kupit spojkovu sadu) alebo je problem inde - inak spojka pocas spojenie taha, nepresmykuje.

a este som si vsimol, ze ked niekedy polozim zlahka nohu na spojkovy pedal, tak sa samovolne zacne stlacat, tak pomaly. to mi predtym nerobilo.
vdaka za radu.
Verso, biela, 1ZR-FAE, 2011
ex E11, iris, 4E-FE, liftback
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To není problém spojky, ale jejího hydraulického ovládání.
Nepomohlo-li odvzdušnění, budeš muset asi vyměnit pracovní válec spojky (to je ten u motoru). Mohl by to být i hlavní válec (na přepážce), ale je to méně pravděpodobné.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Já mám v Avensisu taky tuhý pedál. O víkendu jsem byl v Toyotě na jízdách a tam bych skoro prošlápnul podlahu, jak jsem nic necítil a zpět po přesednutí do svého, jsem myslel, že je to rozbitý, jak mě to připadalo tuhý.
No celkem se mi nová Corolla líbí, tak jsem ji nadhodil doma, ale chci ji v automatu. Třeba to do Vánoc projde :D
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Noro
Člen Týmu

Příspěvek od Noro »

Automechanik mi vravel, že treba vymeniť aj spojoový valec pri prevodovke a aj spojkovú sadu. Tak teraz neviem, leno som mu popísal všetky symptómy, ako aj Vám. Dnes om šiel v kolóne a bolo to o hubu. zaradiť jednotku, do 2 sekúnd som sa musel pohnúť, lebo auto šlo aj samo, aj keď som mal spojku vytlačenú, troška pridať a vyhodiť rýchlosť, lebo už sa brzdilo po pár metroch. keď som šiel 40-50 km/h, tak z 3 preraďovaní som raz musel preradzovať na 2 stlačenie spojky, lebo pri prvom stlačení mi to nešlo. Proste sranda.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Někdo Tě chce natáhnout, věř mi 8)

Samozřejmě nevylučuji, že i spojka sama je už také hodně jetá, ale zkušenosti nás učí, že i spojka zabírající skoro nahoře může fungovat při dobrém zacházení pekelně dlouho.
Nicméně Tvé symptomy jsou čistě symptomy jejího hydraulického ovládání.
Doporučil bych nejprve opravu toho ovládání, a teprve potom posoudit kvalitu vlastní spojky.
Každopádně zatímco hydrauliku spojky můžeš při troše šikovnosti vyměnit v garáži sám, samotná spojková sada je velká rozdělávka na vybavený servis.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Noro
Člen Týmu

Příspěvek od Noro »

ok, tak skúsim najprv vymenit spojkovy valec. Je to hlavný alebo pomocný, lebo taktosom to nasiel v obchodoch so suciastkami?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“