Dobrý den.
Můžete mi poradit jak vyndám alternátor z Avensisu? Je to jak ježek v kleci... Příjde mi, že musím vymontovat poloosu.
Děkuju za pomoc.
Alternátor v Avensisu T25 kombi
Před měsícem jsem měl stejný problém - alternátor nedobíjel a přišel jsem na to až když jsem dojel na místo určení výletu a chtěl přeparkovat - nic. Přitom kontrolka dobíjení nic neříkala (nevím na co tam ta potvora je). Nastartoval jsem tedy přes kabel, ale jel jsem domů jak Apolo 13 na elektro páry z akumulátoru se zhasnutými světly a vším co vypnout šlo.
Opravoval to mechanik a taky nadával na ježka a klec, prý to zvládl bez rozborky, ale zpět to šlo prý hůř. Příčinou prý byl diodový můstek.
Opravoval to mechanik a taky nadával na ježka a klec, prý to zvládl bez rozborky, ale zpět to šlo prý hůř. Příčinou prý byl diodový můstek.
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
A co takovej D-CAT? Měnil jste tam někdo alternátor? Za boha ho nemůžu dostat ven.Tady se ta poloosa bude nejspíš muset demontovat.Možná i motor povolit na silentblokách a pošoupnout.Tohle moc dobře nevymyslely. Mě se začal alternátor strašně hřát až se z něj kouřilo. 

Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
alternator avensis
Když jsem měl alternátor nemocný(125000 Km), tak mechanik demontoval poloosu.
Re: alternator avensis
Sem si to myslel prostě tam není místo na vyndání.olejda píše:Když jsem měl alternátor nemocný(125000 Km), tak mechanik demontoval poloosu.

Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW