kontrolka motoru, nespíná turbo?

vše ohledně modelové řady Corolla
Kubikula
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

SCV opět v pytli

Příspěvek od Kubikula »

Včera se poprvé projevil stejný problém jako před 2,5 rokem:( Dnes ráno se rozsvítila i kontrolka motoru. Chvíli jsem jel, aby se to trošku ohřálo. Nastartoval jsem znovu a motor jel normálně.

Průběh poruchy je stejný jako posledně. Pokud moje obavy potvrdí i diagnostika tak nové originální Toyota SCV ventilky vydrželi asi 45 000 km. :(
Toyota Corolla E12 2.0 D-4D 66kW (Veverka)
Kubikula
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubikula »

Pokud jsem dobře četl tak toto:http://allegro.pl/zawor-scv-toyota-aven ... 72968.html by mělo posloužit jako náhradní díl za současné SCV ventily.

Mají tam na i starší typ 096710-0120/052 + 096710-0130/062

Dá se to ještě objednat z Číny, ale je potřeba minimálně 10 párů.

Máte někdo zkušenost s objednáním dílů z Polska? JE lepší vzít novější nebo starší typ SCV ventilů?

Původní ventily najezdily asi 150 000 km (z toho 125 000 km v Itálii a zbytek v ČR - s tím, že jsem do té doby tankoval skoro všude). Po výměně ventil nové vydrželi asi 45 000 km. Nevím jestli si pomůžu když tam dám starší typ nebo ten novější, který svou výdrží taky nijak neválí.

S výměnou SCV to vidím samozřejmě na výměnu palivového filtru a vycucnutí nádrže. Máte někdo nápad jak nádrž a vedení od ní pročistit?
Kubikula
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubikula »

Včera jsem byl na diagnostice v Toyotě. Příjemné překvapení se nekonalo, SCV nejsou úplně OK. Chvíli jsme si tam povídali o problémech s naftou a jejich řešení a z toho celého vyšla taková jednoduchá rada. Naředit tu břečku v nádrži, dát tam VIF a hlavně asi 2 dcl motorového oleje (ten co se normálně lijete do motoru). Jezdit a jezdit, pokud se to nezlepší tak se SCV zadřou úplně a musí se vyměnit. Může se stát, že to naopak rozchodí a budou jezdit dál.

Jako prevenci do nádrže pak kromě VIF dát 1 až 2 dcl motorového oleje a doufat, že to co se tváří jako nafta nebude naředěno nějakou hrůzou.

Po týdnu dotankovávání, aditivace VIF a včera přidáním motorového oleje jsem ráno nastartoval sice na 4 otočení motoru a s plným výkonem a bez rozsvícení kontroly motoru. Uvidím odpoledne, zatím to vypadá slibně.
Kubikula
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubikula »

Motor uz zase přede jako kocka. Tankuju naftu bez bioslozky a pridávám jako prevenci a lecivo 1-2 decl motoroveho oleje + VIF.

Několik dní auto normálně startuje a jezdí bez ztráty vykonu. Zvadlo i starty v 5 ℃ bez zaváhání.

Nafta bez bioslozky dava motorů mnohem hladsi a tizsi chod, tal se budu té normální s bioslozkou radši vyhýbat.

Odesláno z telefonu HTC
Odpovědět

Zpět na „Corolla“