kolisanie volnobeznych otacok

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
ironman
Člen Týmu

kolisanie volnobeznych otacok

Příspěvek od ironman »

dobry den, mam taky problem ze na neutrale mi stale kolisu otacky spadnu a znovu vyskocia.. moze to sposobovat lambda sonda ale aj nieco ine? davnejsie som bol na diagnostike a vraj jedna lambda sonda pracuje menej ako by mala tak predpokladam ze uz asi dopracovala.. len teraz neviem ktora to bola.. lisia sa od seba tie lambdy alebo su rovnake ta predna aj zadna? dakujem
toyota rav4 2.0vvti 150hp rv.2005
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

druha, za prednim katem a pred zadnim katem... :-) A ano, tyo muze zpusobovat lambda sonda...
Back in Czech.
ironman
Člen Týmu

Příspěvek od ironman »

dakujem a chcem sa opytat su rovnake alebo su rozdielne co sa tyka lambdy ako takej? ze ak pridem do mototechny mam pytat zadnu lambdu alebo je jedno ktora resp. su rovnake?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Musis velmi velmi specificky tu, kterou denso predepisuje pro tebe.
Back in Czech.
ironman
Člen Týmu

Příspěvek od ironman »

okej, dakujem
ironman
Člen Týmu

Příspěvek od ironman »

ak sa este mozem vratit k mojmu problemu... stale mi svieti kontrolka motora a kontrolka "VSC TRC"(tak nejako neviem teraz presne)... ak to napojim na pc cez obd2 tak pise chybu nieco ze "nizka ucinnost katalizatoru".. problem je ze ista skupina ludi mi vravi ze treba vymenit kat a druha skupina mi vravi ze treba vymenit lambda sondu... otacky mi uz sice nekolisu ako predtym ale svietia tieto kontrolky... viete mi s tym pomoct stretli ste sa s tym niekto?
Dakujem
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Mohou to byt oba nebo kazdy z problemu sam... Zkus vymenit lambdu za prvnim katem (tedy tu zadni) a pak to vyresetuj a uvidis.. Pokud to bude znovu, tak budes muset vymenit kat. Kdyz pujdes do neoriginalu, tak musi byt pro Euro4 ne pro euro2, jinak to bude hazet chybu znovu. (to se bavime o zadnim katu za tou druhou lambdou). Kazdopadne to jde uspesne ignorovat, protoze to jiz nema na nic jineho vliv..
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Než se do toho začneš vrtat, prověř nejprve těsnost výfuku (zacpi na studeném nastartovaném motoru výfuk hadrem a sleduj pod autem co se bude dít... viz knihy typu "Jak na to...").
Netěsnost třeba přímo kolem lambdy na to může mít dost vliv.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Bugina
Navigátor

Příspěvek od Bugina »

mam neco podobnyho ale dela mi to jen pri nastartovani....nakopnu to a asi 2 az 3 vteriny mi taky zvlastne kolisaj otacky. Sice jen max. do toho 1000 ale i tak se mi to nezda a vi buh cim to je :?
RAV4 2.2 D4-D 100kW r.v.2007
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“