))))) Rekl bych, ze dost stejne..
))))) Rekl bych, ze dost stejne.. 
 nicméně srovnávat motor a solární systém neni to pravé. Video si viděl? Ohřívá se to takto rychle kvůli nižší tepelné kapacitě? Shrnu to takhle. Evans mám ve dvou autech diametrálně odlišné používaných. V obou případech splnil nad očekávání to co píše. Myslím v porovnání s G12.  A trochu k tomu tvému hybridu nebo všeobecně k ním. V manuálu se uvádí výměna první po 4 letech,následně každé 2roky. Ten samy model aurisu s obyč 1.6 má interval 5let. Co se tam děje,proč  nejdříve 4roky a pak 2?
 nicméně srovnávat motor a solární systém neni to pravé. Video si viděl? Ohřívá se to takto rychle kvůli nižší tepelné kapacitě? Shrnu to takhle. Evans mám ve dvou autech diametrálně odlišné používaných. V obou případech splnil nad očekávání to co píše. Myslím v porovnání s G12.  A trochu k tomu tvému hybridu nebo všeobecně k ním. V manuálu se uvádí výměna první po 4 letech,následně každé 2roky. Ten samy model aurisu s obyč 1.6 má interval 5let. Co se tam děje,proč  nejdříve 4roky a pak 2? Malo experimentalnich dat a tedy doporuceni totalni bezpecnosti.... Take ty systemy ac dva jsou male a tedy starnuti chladiva je intenzivnejsi nez u bezneho spalovaciho motoru....
 Malo experimentalnich dat a tedy doporuceni totalni bezpecnosti.... Take ty systemy ac dva jsou male a tedy starnuti chladiva je intenzivnejsi nez u bezneho spalovaciho motoru.... ))) Byt by tedy byla maximalni teplota u toho motoru nizsi nominalne nez u bezneho...
))) Byt by tedy byla maximalni teplota u toho motoru nizsi nominalne nez u bezneho... Mame totiz vcelku shodu... Kazdopadne ani voda ani nic jineho v systemu nevari (pokud system neni uplne blbe navrzen nebo poskozen)... A kdyz rikam nikdy, tak nikdy... Tlak v Evansu neni, protoze ma malou tepelnou roztaznost, zadny var/nevar se nekona. Zadny kyslik se nikde neuvolnuje, zadna oxidace kyslikem se nekona... Je to proste neco jineho a jinak... Proto rikam, ze je skoda, ze "dobre fungujici" Evans uvadi takove bludy do marketingovych materialu...
 Mame totiz vcelku shodu... Kazdopadne ani voda ani nic jineho v systemu nevari (pokud system neni uplne blbe navrzen nebo poskozen)... A kdyz rikam nikdy, tak nikdy... Tlak v Evansu neni, protoze ma malou tepelnou roztaznost, zadny var/nevar se nekona. Zadny kyslik se nikde neuvolnuje, zadna oxidace kyslikem se nekona... Je to proste neco jineho a jinak... Proto rikam, ze je skoda, ze "dobre fungujici" Evans uvadi takove bludy do marketingovych materialu... takže tobě vadí že v marketingových materiálech píšou bludy? Ale kde? Blud v chemickém složení? Vždyť to funguje jak má,přesně co tam píšou. Kdyby ne,asi bych teprve potom začal rýpat do toho proč to neodpovídá tomu co deklarují.  Stěžejní body jejich marketingových "blábolů". 1. Systém bez tlaku - Ano. 2. Rychlý ohřev motoru- snížena spotřeba paliva,nižší degradace oleje při krátkých trasách - Ano. 3. Přehřívání motoru- tepelná setrvačnost litinoveho bloku - Ano. 4. Nedochází k "overheating" - nezasahuje čidlo klepaní- nedochází k posuvu předstihu - Ano.  To jestli je doživotní posoudím po pár letech. Takže jestli je tam ppg nebo silikonovy olej s vodou a oni budou v popisu tvrdit že je tam glycerin,je mi tak nějak šumafuk.  I když chápu že člověku jako ty, to může vadit.  Já ho nekupoval kvůli složení ale deklarovaným vlastnostem a ty potvrzuji.
 takže tobě vadí že v marketingových materiálech píšou bludy? Ale kde? Blud v chemickém složení? Vždyť to funguje jak má,přesně co tam píšou. Kdyby ne,asi bych teprve potom začal rýpat do toho proč to neodpovídá tomu co deklarují.  Stěžejní body jejich marketingových "blábolů". 1. Systém bez tlaku - Ano. 2. Rychlý ohřev motoru- snížena spotřeba paliva,nižší degradace oleje při krátkých trasách - Ano. 3. Přehřívání motoru- tepelná setrvačnost litinoveho bloku - Ano. 4. Nedochází k "overheating" - nezasahuje čidlo klepaní- nedochází k posuvu předstihu - Ano.  To jestli je doživotní posoudím po pár letech. Takže jestli je tam ppg nebo silikonovy olej s vodou a oni budou v popisu tvrdit že je tam glycerin,je mi tak nějak šumafuk.  I když chápu že člověku jako ty, to může vadit.  Já ho nekupoval kvůli složení ale deklarovaným vlastnostem a ty potvrzuji. My ostatní jsme se naštěstí ale dozvěděli i něco praktického.
 My ostatní jsme se naštěstí ale dozvěděli i něco praktického.