Moje nehoda Avensis

vše ohledně modelové řady Avensis
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

hanz píše:@Google earth - ja som napriklad rad ze moje bydlisko a ani Robota nie su v street view vidiet.

@Kamera v aute - je to dobre pokial sa to pouzije na dobry ucel. ale da sa to aj dobre zneuzit a ja naozaj nestojim o to aby boli snimky mojho auta (nech su situacie akekolvek) niekde zverejnovane. vsetko je totiz otazka kontextu a akekolvek zverejnenie tento Kontext zdeformuje, ak ho vobec zohladni. zvlast dnes ked su ludia zhavi na postovanie cohokolvek na Internet. moju spz a tvar ma vidiet ten kto die okolo mna, za mnou, predo mnou pripadne ten kto je zainteresovany do konfliktu (policia, sudy, svedkovia) ale nie kde kto.
a to že tě natáčí na městě hromada bezpečnostních a dopravních kamer, štáby které natáčejí dokumenty o městě ti nevadí. Nevím proč ti vadí že někdo dá tvé auto na internet, ono přes přední sklo to není až tak vidět a ze zadu odkud tě taková kamera většinou natočí moc do tváře vidět není. Myslím si že možnost prokázání průběhu nehody je mnohem větší klad než nějaká možnost zneužití, dej mi např. příklad jak by se toto dalo zneužít ?
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Napriklad tak, ze tvrdis manzelce, ze jsi jinde a najednou najde zaznam. S datem a hodinou a tam ty s milenkou.... :-D
HM... blby priklad... :-) Tak jinak... Pujcis sve auto znamemu, ten v nem veze svou pani. Ted se vrati auto a ty tvrdis, zes byl doma, ale nahodou nekdo podstrci manzelce tohle a ona vidi, ze jede vase auto s "nekym a nejakou" a je to tam.. :-) A to uz nevysvetlis.. manzelce urcite ne..
Back in Czech.
extremehany
Věčnej rejpal

manželku nemám :D neřeším :D
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

teda vase problemy bych chtel mit :-D
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A jsme u toho.... Myslim si, ze kazdy dokaze najit nejakou vec, pro kterou by si nepral byt v urcitem momentu natacen a publikovan na internetu. Dokonce je na to zakona na ochranu osobnosti. Proto jsem lehce skepticky k otazce rozsireni kamer jako zaznamovych zarizeni na celnim a zadnim skle automobilu obecne. Jedna se o velmi vyrazny zasah do svobody cloveka obecne.
Back in Czech.
extremehany
Věčnej rejpal

to já jsem zas pro at se natáčí a sleduje co může (krom aktuální rychlosti vozidla), pro nás co jsme slušní a nekradem, neděláme černé skládky, atd.. by to bylo lepší - můj osobní názor
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Aczasa to snad nemyslíš vážně :shock: jako že by tě někdo natočil kamerou z auta jak jedeš s nějakou buchtou??? nebo že někomu pujčíš auto a on tam někoho sveze??? Pokud nejseš blbej tak se vykecáš nebo to vysvětlíš. Tvé přirovnání je tak scifi jako kdyby měli hrát cikáni ve Startreku -prostě do budoucna se s nimi nepočítá :D
Avensis 2.2 D-cat
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

aczasa píše:kazdy dokaze najit nejakou vec, pro kterou by si nepral byt v urcitem momentu natacen a publikovan na internetu. Dokonce je na to zakona na ochranu osobnosti.
A stejně tak každý dokáže najít sto plus jednu věc, kdy by se mu hodilo, aby mohl natáčet nebo být natáčen. Vždycky je to jeden zájem proti jinému a já tvrdím, že můj zájem na obhajobě při nehodě je nadřazený tvému zájmu na zatajení bokovky. Pokud se s ní producíruješ na ulici, kde vás může kdokoliv vidět, pak vás imho může i natočit a případně publikovat. Pokud ti to vadí, dávejte si rande někde v soukromí, kam vám skutečně nikdo nemá co lézt.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jisteze to nemyslim vazne.... Ja myslim velmi vazne tu cast, kdy je to bez svoleni nataceneho postovano na internet.... Jinak mi je to jedno... Dokud se to nedostane kam nema a zrovna internet je misto, kam to nikdy bez svoleni nema..... nic....
Back in Czech.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

No jo, ale když to vezmeš reálně - jak zjistíš, kdo (všechno) je natáčený a jak jeho svolení získat? To u pouličního záběru prostě nejde a nemělo by to bránit publikaci. Když tě natočím na záchodě, je to něco jiného.
extremehany
Věčnej rejpal

příklad by mohla být regionální televize, která natáčí provoz města, lidi na chodnících, na náměstí a pak je to v televizi i internetu...

když to tak vemeš, měla by mít od všech svolení to publikovat, stejně jako když tě vyfotí radar za rychlost, taky by od tebe vlastně měli mít svolení tě nafotit, jelikož se jedná o ochranu osobnosti ne ?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Existuji ale zakony i na toto. Televize a tisk obecne maji "pravo" za ucelem zpravodajstvi publikovat podobenky osob bez jejich svoleji, pokud dotcene osoby nedaji predem svuj nesouhlas k takove publikaci nebo neni jejich publikaci ohrozen "vyssi zajem" (policisti, vysetrovatele, tajne jednotky... teroristi.. :-)))) .
U radaru je zase fakt, ze se jedna o dukazni material o primem spachani prestupku ci tresneho cinu.
Stale stejne a dokola..... Vubec se mi nelibi myslenka ze by jakakoliv z techto veci byla verejne dostupna na internetu!
Back in Czech.
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Ale Aczasa tady neřešíme cílené natáčení Tvé osoby ale natáčení z autokamery jež primárně a cíleně zabírá silnice. Navíc je zaostřena pár metrů před auto a nikam do dálky aby jsi mohl šmírovat. Stejně tak Google fotí prostředí okolo silnic jež jsou běžně a volně přístupná komukoliv. Navíc Google dělá tyhle fotky v běžnou dobu kdy je dostatek světla nikoliv v noci.
Problém by mohl mít třeba autoservis kam dáš auto a oni s ním zajíždějí do prostor kam se běžný zákazník nedostane tak v takovém případě bych chápal požadavek servisu aby si kameru po dobu servisování vypnul či odpojil.
Rovněž by jsi měl asi stopaře nebo známe jež budeš převážet upozornit na to že jízda je monitorávána i se zvukovým záznamem. (nebo bez něj) a dokonce jsem viděl na jednom taxiku že měl za sklem cedulku že vozidlo je monitorováno kamerou.

Určitě je dobré znát v tomhle směru legislativu aby se člověk nedostal do průseru ale věřím že pokud dáte na internet nahrávku kde ne cíleně bude záběr i na nějakou cizí osobu tak za to postih mít žádný nebudete neboť by Vám musel být prokoázán úmysl někoho cíleně poškodit.
Avensis 2.2 D-cat
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

aczasa píše:Televize a tisk obecne maji "pravo" za ucelem zpravodajstvi publikovat podobenky osob bez jejich svolej
Btw, to právo nemají jenom televize a tisk, nejsou to nadlidi. Úprava je celkem široká, to právo má každý, pokud se tě zcela zjevně nesnaží poškodit, případně se ty neohradíš.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

KarlosCZ píše:teda vase problemy bych chtel mit :-D
Kdybych jenom takové měl tak si rochním blahem :) mudrujete o pič...nách a za chvíli odstanete místo občanky čip a budete ve statistice kolikrát si pšouknete :mrgreen:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Odpovědět

Zpět na „Avensis“